Hvordan klarer danske elever sig i matematik og naturfag? Pressemøde om TIMSS 2019
TIMSS - Trends in International Mathematics and Science Study – er en international komparativ undersøgelse, der gennemføres hvert fjerde år i regi af IEA - International Association for the Evaluation of Educational Achievement. Mere end 60 lande og 580.000 elever har internationalt deltaget i TIMSS 2019. Resultaterne offentliggøres den 8. december i alle deltagerlande på samme tid, hvor også resultaterne for danske 4.-klasseelever offentliggøres.
TIMSS 2019 er særlig interessant i en dansk kontekst, fordi undersøgelsen omfatter den første årgang elever, der alene har gået i en skole præget af skolereformen. Dermed er den også en indikator på, om det er lykkedes af indfri reformens ambitioner om, at eleverne skulle blive dygtigere og få mere lyst til skolens undervisning i matematik og natur/teknologi, samtidig med at den sociale arv skulle have mindre negativ betydning for børns faglige resultater.
På pressemødet deltager flere forskere fra DPU, Aarhus Universitet: Viceinstitutleder Christian Christrup Kjeldsen fra DPU, Aarhus Universitet, der været national koordinator for den danske del af undersøgelsen, samt adjunkt Rune Müller Kristensen og ph.d.-studerende Anders Aastrup Christensen, der begge er medforfattere til TIMSS 2019.
Tid, sted og tilmelding
Præsentationen og pressemødet finder sted online tirsdag den 8. december kl. 10.00
Præsentationen er åben for alle interesserede, men tilmelding er nødvendig for at få tilsendt et link til at deltage i det virtuelle arrangement.
Der er mulighed for, at medier, der skal optage lyd og billeder kan deltage fysisk på pressemødet i København.
Interesserede medier kan helt frem til mødets start 8. december kl. 10.00 tilmelde sig via dette link:
Kontakter
For yderligere informationer vedrørende TIMSS 2019 kontakt:
Christian Christrup Kjeldsen, DPU, Aarhus Universitet
Mail: kjeldsen@edu.au.dk
Tlf. 51 37 01 88
Links
Information om Aarhus Universitet: Arts
DPU - Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse er et af de tre institutter ved Faculty of Arts, Aarhus Universitet.
DPU udgør Danmarks største universitetsmiljø for grundforskning og anvendt forskning inden for pædagogik og uddannelse.
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts
Historiker om kommende EU-formandskab: USA vender blikket mod Europa – igen19.6.2025 07:42:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmark overtager EU-formandskabet 1. juli 2025 i en tid med øget geopolitisk spænding. USA har igen fokus på Europa og efterlyser større ansvar fra sine allierede – et mønster, der ifølge professor i historie på Aarhus Universitet, Thorsten Borring Olesen, har rødder tilbage til 1973.
Ny forskning kortlægger buddhismens tilstedeværelse i Norden17.6.2025 10:27:10 CEST | Pressemeddelelse
I et nyt fællesnordisk forskningssamarbejde kortlægger religionsforsker Jørn Borup fra Aarhus Universitet sammen med kollegaer fra hele Norden buddhismens udvikling og mangfoldige udtryk. Resultaterne præsenteres i Buddhism in the Nordic Countries – den første samlede og sammenlignende analyse af religionens rolle i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island.
Mellemformer kan være svaret på udfordringer med inklusion27.5.2025 10:56:35 CEST | Pressemeddelelse
Skal skolebørn med særlige behov have specialundervisning? Eller skal de deltage i den almene undervisning på lige fod med andre børn? Svaret behøver ikke være enten-eller. Ny forskningsoversigt fra DPU, Aarhus Universitet om de såkaldte 'mellemformer' giver et første, samlet bud på, hvad specialpædagogik er, når den indgår som en del af almenpædagogikken. Og den peger på forudsætninger for, at denne særlige form for inklusion kan lykkes.
Rav, kunst og glemte fortællinger – arkæologer undersøger ravværksted fra istidens slutning19.5.2025 08:27:58 CEST | Pressemeddelelse
Et af Europas ældste værksteder for ravkunst er i disse dage genstand for nye udgravninger af et dansk- tysk forskerteam. Fundstedet ved Grabow i Nordtyskland har tidligere givet opsigtsvækkende fund – blandt andet Nordtysklands ældste skulptur. Nu håber forskerne at afdække, hvordan rav blev bearbejdet og brugt for omkring 14.000 år siden – i en tid med store klima og kulturskift.
Aarhus Universitet åbner digitalt bibliotek for antikke græske tekster16.5.2025 09:20:39 CEST | Pressemeddelelse
Hvordan kan computere og algoritmer bruges til at analysere antikke græske tekster som de bibelske tekster og andre tekster af fx Platon, Sofokles og Plutark? Det spørgsmål står centralt i forskningsprojektet, Computing Antiquity, som nu lancerer en digital database, hvor forskere og andre interesserede frit kan hente antikke græske tekster i formater, som computere og algoritmer kan arbejde med. I spidsen for projektet står Jacob P.B. Mortensen, lektor i Ny Testamente på Afdeling for Teologi på Aarhus Universitet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum