Hvordan klarer danske elever sig i matematik og naturfag? Pressemøde om TIMSS 2019
Hvordan er danske 4.-klasseelevers niveau i matematik og natur/teknologi i forhold til resten af verden? Hvordan har udviklingen været i løbet af de seneste fire år, og kan man se en positiv effekt på elevernes resultater efter skolereformen? Det afdækkes tirsdag den 8. december kl 10, når DPU, Aarhus Universitet inviterer til online præsentation af resultaterne af den nye internationale undersøgelse TIMSS 2019.
TIMSS - Trends in International Mathematics and Science Study – er en international komparativ undersøgelse, der gennemføres hvert fjerde år i regi af IEA - International Association for the Evaluation of Educational Achievement. Mere end 60 lande og 580.000 elever har internationalt deltaget i TIMSS 2019. Resultaterne offentliggøres den 8. december i alle deltagerlande på samme tid, hvor også resultaterne for danske 4.-klasseelever offentliggøres.
TIMSS 2019 er særlig interessant i en dansk kontekst, fordi undersøgelsen omfatter den første årgang elever, der alene har gået i en skole præget af skolereformen. Dermed er den også en indikator på, om det er lykkedes af indfri reformens ambitioner om, at eleverne skulle blive dygtigere og få mere lyst til skolens undervisning i matematik og natur/teknologi, samtidig med at den sociale arv skulle have mindre negativ betydning for børns faglige resultater.
På pressemødet deltager flere forskere fra DPU, Aarhus Universitet: Viceinstitutleder Christian Christrup Kjeldsen fra DPU, Aarhus Universitet, der været national koordinator for den danske del af undersøgelsen, samt adjunkt Rune Müller Kristensen og ph.d.-studerende Anders Aastrup Christensen, der begge er medforfattere til TIMSS 2019.
Tid, sted og tilmelding
Præsentationen og pressemødet finder sted online tirsdag den 8. december kl. 10.00
Præsentationen er åben for alle interesserede, men tilmelding er nødvendig for at få tilsendt et link til at deltage i det virtuelle arrangement.
Der er mulighed for, at medier, der skal optage lyd og billeder kan deltage fysisk på pressemødet i København.
Interesserede medier kan helt frem til mødets start 8. december kl. 10.00 tilmelde sig via dette link:
Kontakter
For yderligere informationer vedrørende TIMSS 2019 kontakt:
Christian Christrup Kjeldsen, DPU, Aarhus Universitet
Mail: kjeldsen@edu.au.dk
Tlf. 51 37 01 88
Links
Information om Aarhus Universitet: Arts
DPU - Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse er et af de tre institutter ved Faculty of Arts, Aarhus Universitet.
DPU udgør Danmarks største universitetsmiljø for grundforskning og anvendt forskning inden for pædagogik og uddannelse.
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts
Om magt på høje hæle og ligestilling med måde18.1.2021 13:26:09 CET | Pressemeddelelse
20. januar får USA deres første kvindelige vicepræsident. Det betyder også, at vi får USA’s første andenmand. Lektor Inger Hunnerup Dalsgaard tager temperaturen på ligestillingen i Det Hvide Hus og på førstedamernes forskellige favntag med rollen som præsidentens frue.
Inklusion: Giv eleverne indflydelse på undervisningen!18.1.2021 11:02:43 CET | Pressemeddelelse
Ved at inddrage eleverne og give særligt de elever, der er svære at nå, indflydelse på undervisningen, kan lærere støtte flere børn i at deltage i undervisningen. Sådan lyder det fra inklusionsforsker på DPU Lotte Hedegaard-Sørensen. Hun har stået i spidsen for det europæiske forskningsprojekt Reaching the Hard to Reach, der bringer nye indsigter ind i inklusionsdebatten.
Kvalitet i daginstitutioner handler om mere end normeringer12.1.2021 12:18:47 CET | Pressemeddelelse
Flere voksne til børnene i de danske vuggestuer og børnehaver står på de flestes ønskeliste. Men hvis vi skal have fuldt udbytte af de minimumsnormeringer, der indføres i Danmark fra 2024, må vi blive skarpe på, hvordan normeringer spiller sammen med andre faktorer med betydning for kvaliteten i daginstitutioner – og hvad vi overhovedet forstår ved kvalitet. Den nye forskningsoversigt i DPU og NCS’ e-bogsserie Pædagogisk indblik går i dybden med forholdet mellem normeringer og kvalitet i daginstitutioner.
Henrik Reintoft Christensen er ny leder på Center for Samtidsreligion11.1.2021 10:39:57 CET | Pressemeddelelse
Henrik Reintoft Christensen tiltræder som ny leder på Center for Samtidsreligion ved Aarhus Universitet. Han overtager posten efter Marie Vejrup Nielsen, der skal være ny viceinstitutleder ved Institut for Kultur og Samfund.
Center for Grundtvigforskning får ny bestyrelsesformand8.1.2021 12:15:12 CET | Pressemeddelelse
Carl Holst tiltræder som ny formand for bestyrelsen hos Center for Grundtvigforskning.
Hvordan anvender vi bedst algoritmer og kunstig intelligens i velfærdssamfundet?7.1.2021 13:48:42 CET | Pressemeddelelse
Hvordan lærer vi som samfund og mennesker at udnytte det bedste fra algoritmer og kunstig intelligens og samtidig tage højde for de etiske dilemmaer, der følger med? DPU er med i et nyt stort forsknings- og oplysningsprojekt, der skal undersøge netop dét. VILLUM og VELUX FONDEN finansierer projektet med 100 millioner kroner.
Kinesiske forældre importerer dansk modermælkserstatning i stor stil5.1.2021 08:46:25 CET | Pressemeddelelse
Kinesiske forældre har ikke tillid til de kinesiske mejeriprodukter. Derfor får de familie og venner i udlandet til at sende produkter direkte fra supermarkedets hylder i Europa til Kina. Det er så stor en forretning, at der i dag findes etablerede firmaer, der tager hånd om eksporten, og især den danske mælk er et stort hit blandt kineserne.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum