Danmarks Underholdningsorkester

Hvor godt kender du Danmarks Underholdningsorkester?

Del

🗞 I dag udkommer vores helt nye avis ‘Optakt til efteråret 2022’. Her dykker vi ned i den stolte tradition og historie, der har formet orkestret. Ambitionen er at give et klart billede af hvor orkestret kommer fra, hvad vi er aktuelle med lige nu, og hvor vi er på vej hen 🎶

Vidste du, at...

🎵 orkestret blev grundlagt i 1939 af Danmarks Radio, dengang kaldt Statsradiofonien, som et supplement til det store Radiosymfoniorkester.

🎵 orkestret spillede dagligt i dansk radio gennem 75 år og var Danmarks mest kendte klassiske orkester.

🎵 oprindeligt var orkestrets kernerepertoire den lette underholdningsmusik. Orkestret stod også for indspilninger af soundtracks til en række store TV-shows, serier og film. Eksempelvis Olsen Banden, Pelle Erobreren, En Kongelig Affære, Adams Æbler, Nikolaj & Julie, Riget, Nynne, og DR's store Juleshow samt Jul på Slottet.

🎵 Danmarks Underholdningsorkester er nu et selvstændigt orkester, der ejes af musikerne. Vi præsenterer musikalske oplevelser i hele landet - på tværs af både genrer og generationer.

🎵 Fra 2017 er orkestret ekspanderet fra 10 koncerter til op mod 100 koncerter her i 2022. Dertil hører en stigende forventet omsætning fra lige over 10 millioner kr. i 2017 til et budget på over 35 millioner kr. i 2022. Repertoiret er bredt og skal bygge bro mellem den rytmiske og den symfoniske musik.

Historien om Danmarks Underholdningsorkester er et rigtigt eventyr. Og som ethvert godt eventyr rummer historien masser af modstand, kamp og en god morale. Historien om Danmarks Underholdningsorkester er enestående, men aldrig blevet udgivet samlet. Den opfordring er hermed givet videre ✏️ I avisens afsnit "intermezzo", kan I finde highlights fra historien.

For yderligere information, pressehenvendelser eller interviews: sf@underholdningsorkester.dk, mobil: 31587723

#DanmarksUnderholdningsorkester #Sæsonprogram #DUO #Dkkultur Danmarks Underholdningsorkester (Direktør: Andreas Vetö)

To view this video from e.issuu.com, please give your consent at the top of this page.Se vores nye avis "optakt til efteråret 2022"

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Mød Danmarks Underholdningsorkesters direktør Andreas Vetö (foto: Rumle Skafte)
Mød Danmarks Underholdningsorkesters direktør Andreas Vetö (foto: Rumle Skafte)
Download

Links

Information om Danmarks Underholdningsorkester

Danmarks Underholdningsorkester
Danmarks Underholdningsorkester
Gammel Kongevej 11, 4.
1610 København V

https://underholdningsorkester.dk/

Danmarks Underholdningsorkester er ejet af musikerne, og vi ønsker at rykke grænserne for, hvad et symfonisk orkester kan! Vi udvikler konstant nye musikalske koncepter med interessante samarbejdspartnere. Se mere på www.underholdningsorkester.dk

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Underholdningsorkester

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Underholdningsorkester

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum