YouGov Denmark

Hvilke dyr kan danskerne slå i en kamp?

Del

Som dansker står man i en vanskelig situation, hvis man skal i nævekamp med en stor hund. Det er nemlig kun 19%, der mener, at de kan slå denne i en kamp.

I juli lavede YouGov Danmark en undersøgelse om, hvorvidt danskerne mener, at de kan slå en række dyr i en kamp uden våben. Undersøgelsen er baseret på 1017 respondenter, der ud fra en række parametre er repræsentative for den danske befolkning.

69% af befolkningen tror, at de kan slå en rotte. Dermed er rotten det dyr danskerne føler sig mest komfortable med at skulle stå overfor i en kamp. På lige fod med rotten, er katten heller ikke et dyr, danskerne frygter synderligt i en kamp. 69% af danskerne mener, at de kan slå denne.

For at se dette indhold fra d25d2506sfb94s.cloudfront.net, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Samtidig mener lidt over halvdelen (54%), at de kan slå en gås i en kamp. Dermed er rotten, huskatten og gåsen de eneste dyr, som majoriteten af danskerne mener, at de kan overvinde. Angående de mere frygtindgydende dyr, så mener kun 3% af danskerne, at de kan slå en gråbjørn, en løve, en gorilla eller en elefant.

Mænd er mere tilbøjelige end kvinder til at tro, de kan vinde i en dyrekamp

Mænd har generelt mere tiltro til, at de kan slå de forskellige dyr i en kamp. Lidt mere end haldelen af mænd mener, at de kan overvinde en mellemstor hund (57%), mens omkring en fjerdel kvinder (28%) mener dette. Dermed er en mellemstor hund dét dyr, der skaber størst variation i mænd og kvinders vurdering.

For at se dette indhold fra d25d2506sfb94s.cloudfront.net, så skal du give din accept på toppen af denne side.

I dyrekamp: Svenskere er generelt mere optimistiske en danskere

Vi har også stillet vores naboer i Sverige samme spørgsmål. Uden undtagelse er svenskerne ifølge YouGov’s undersøgelse mere optimistiske end danskerne, hvis de skulle i en kamp imod et dyr. Svenskerne er nemlig mindre bange end danskerne for samtlige dyr.

For at se dette indhold fra d25d2506sfb94s.cloudfront.net, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Dér hvor der ses størst uenighed blandt de to nationaliteter er vedrørende gåsen. 54% af danskerne mener, at de kan overvinde en gås i en kamp, mens hele 74% af svenskerne mener, at de kan overvinde gåsen. Svenskerne er også markant mere optimistiske end danskerne, hvis de skal i kamp med en huskat. Her mener 79% af svenskerne, at de kan overvinde huskatten, mens kun 69% af danskerne har tiltro til, at de kan overvinde huskatten.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på interview med 2.037 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGovs panel i juli måned 2021. Heraf 1.017 personer i Danmark og 1.020 personer i Sverige.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om YouGov Denmark

YouGov Denmark
Klosterstræde 9
1157 København K

Om YouGov 

YouGov er et international research- og dataanalysevirksomhed. Vores mission er at levere en kontinuerlig strøm af nøjagtige data om forbrugeres holdning verden over.

Vores 15 millioner registrerede medlemmer udgør et stærkt engageret forbrugerpanel, der dagligt leverer tusindvis af datapunkter om deres meninger, holdninger og adfærd. Vi kombinerer denne kontinuerlige strøm af data med vores analyse-ekspertise for at opnå indsigter, som organisationer og virksomheder kan bruge til at opnå et bedre beslutningsgrundlag.

Med kontorer i Storbritannien, Nordamerika, Kontinentaleuropa, Norden, Mellemøsten, Indien og Stillehavsasien har YouGov et af verdens største markedsanalysenetværk.

YouGov

Best panel

Best data

Best tools

For yderligere information besøg yougov.com.

Følg pressemeddelelser fra YouGov Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra YouGov Denmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum