CyklistforbundetCyklistforbundet

Hverdagscyklister cyklede 187 gange rundt om Jorden

Del

7,5 millioner kilometer cyklede deltagerne i VI CYKLER TIL ARBEJDE kampagnen i maj måned. Det svarer til 187 gange rundt om Jorden, og sparer samfundet for over 60 mio. kroner. Nu er alle vinderne af kampagnen fundet, førstepræmien gik til et hold fra Aalborg.

Nat og Tvær ud på færd! fra arbejdspladsen Digitalisering og IT i Region Nordjylland
Nat og Tvær ud på færd! fra arbejdspladsen Digitalisering og IT i Region Nordjylland

Cyklistforbundets VI CYKLER TIL ARBEJDE 2022 stod i Tourens tegn, og det blev et hold fra Aalborg, der til sidst kom i den gule førertrøje.

Hovedpræmien - en Gazelle el-cykel til alle på vinderholdet - går til holdet Nat og Tvær ud på færd! fra arbejdspladsen Digitalisering og IT i Region Nordjylland. De 10 holdmedlemmer var de heldige vindere af Cyklistforbundets lodtrækning. 

Fredag klokken 14 blev det heldige hold overrasket af hovedbestyrelsesmedlem i Cyklistforbundet, Mike Hedlund-White, der overrakte præmien til dem i Aalborg.

Nat og Tvær ud på færd! cyklede i alt 1851,7 kilometer i løbet af maj måned og havde gennemsnitligt 12 cykeldage pr. deltager. Og hvorfor hedder holdet sådan? Jo, deltagernes kontor hedder: National og tværsektoriel IT - i daglig tale Nat og Tvær.

187 gange rundt om Jorden

De næsten 45.000 cyklister, der cyklede med i årets kampagne, hvor virksomhedshold dyster mod hinanden i antal cykeldage, cyklede i alt 7,5 mio km., hvilket svarer til 187 gange rundt om jordkloden.

”Det var fantastisk, at så mange bakkede op om vores kampagne efter et par lidt sløve corona-år. Danmark er en cykelnation, og det er vigtigt, at så mange som muligt cykler til arbejde. Jeg håber, mange af dem bliver ved med det efter kampagnen,” siger landsformand i Cyklistforbundet, Jens Peter Hansen.

Der er dystet i cykeldage, kollegaer har hentet hinanden på Hent en Kollega-dagen og udfordret hinanden på Omvejsonsdag i kampagnen, hvor det ikke handler om at cykle hverken hurtigst eller længst, men at cykle flest dage i maj. Og i år har det været muligt at vinde trofæer som bjergtrøjen og at komme i den gule trøje, hvis man cyklede flest dage på holdet. Årets kampagne var nemlig inspireret af Tour de France, der starter i Danmark i år.

Også VI CYKLER TIL ARBEJDEs hovedsponsor biotekvirksomheden Gubra, glæder sig over årets resultat.

Det har været en stor fornøjelse at være hovedsponsor i år for Vi Cykler til Arbejde, hvor der har været rigtig mange tilmeldte efter Corona. Dejligt at se at der er komme flere op på cyklen. Det er ikke kun godt for folkesundheden, men også for klimaet. Vi håber at flere kan se, at cyklen er et uvurderligt virkemiddel i den grønne omstilling,” siger CSR-chef Rasmus Willig.

De mange cykelkilometer i VI CYKLER TIL ARBEJDE sparer samfundet for en masse CO2. 1.875.307 kg, eller næsten 2000 ton CO2 blev sparet i sammenligning med, hvis deltagerne havde kørt i bil. Og den samfundsøkonomiske gevinst er over 60 mio. kroner, når man blandt andet ser på sparede sundhedsudgifter.

'Endoskopigerne'

Sjove holdnavne er en rigtig forårsklassiker i VI CYKLER TIL ARBEJDE. I år så man på vejene blandt andet holdene ’Endoskopigerne’ fra Regionshospitalet i Randers, ’Vi købte Rolfs restlager, så I kan bare komme an’ fra Centrica Energy Trading i Aalborg og ’Retfærdighedens Ryttere’ fra Retten i Randers.

Holdet med det bedste holdnavn blev dog ’Cirque du Sore Legs’ fra Novo Nordisk, der modtager præmien, som er et gavekort til fredagsbar.

Fakta:

Var de 7,5 mio. kilometer blevet kørt i bil, havde det belastet kloden med 1,875 ton CO2. og vi kunne have skrevet næsten 6250 flere sygedage ind i det store nationale sygedagsregnskab.

Og ikke mindst er der cyklet minimum 17.248 ture i regnen, forceret 11.114 djævlebakker og bagt og spist 3.463 kager!   

Se oversigt over alle årets vindere herunder.

 

Hold / arbejdsplads

Præmie

Kommune

 

Årets vinderhold

Nat og Tvær ud på færd! Fra Digitalisering og IT, Region Nordjylland

En Gazelle Arroyo C5 HMB Elite el-cykel til alle på holdet. (samlet værdi 264.000 kr.)

Aalborg Kommune

Årets Debutant

Svend Odgaard fra Outrup-sprinterne

Raleigh Kent citybike

Morsø Kommune

Årets Holdkaptajn

Sidsel Romme Nygaard fra Team 3-stjernet uddannelsespålæg

Weekendophold for to på et af Comwells 15 hoteller i Danmark

Roskilde Kommune

Bedste holdnavn

Cirque du Sore Legs fra Novo Nordisk

Gavekort til fredagsbar

Gladsaxe Kommune

Omvejsonsdag / bedste foto

Johanne fra Team Business Support Crazy Leg fra Novo Nordisk

Ortlieb Velocity Rygsæk

Hillerød Kommune

Hent en kollegadag / bedste foto

Maria STPS CO Alfa + Beta 2 fra Styrelsen for Patientsikkerhed

Biografgavekort og VI CYKLER TIL ARBEJDE t-shirts

Københavns Kommune

Flest km i fritiden

Martin fra Nykredit holdet WPRE - 2022

Startnummer til Hansens Cykelløb

Københavns Kommune


Se de øvrige præmier og vindere på https://www.vcta.dk/vindere22

Kontakter

Billeder

Nat og Tvær ud på færd! fra arbejdspladsen Digitalisering og IT i Region Nordjylland
Nat og Tvær ud på færd! fra arbejdspladsen Digitalisering og IT i Region Nordjylland
Download
Nat og Tvær ud på færd! fra arbejdspladsen Digitalisering og IT i Region Nordjylland sammen med Mike Hedlund-White fra Cyklistforbundet (
Nat og Tvær ud på færd! fra arbejdspladsen Digitalisering og IT i Region Nordjylland sammen med Mike Hedlund-White fra Cyklistforbundet (
Download

Links

Information om Cyklistforbundet

Cyklen giver oplevelser, frihed og motion. Cyklen gør vores verden sundere, grønnere og mere bæredygtig. Vi arbejder for, at alle kan cykle sikkert og trygt. Uanset alder. Uanset om man bor på landet eller i byen. Vi er en demokratisk organisation, hvor alle, der ønsker en cykelvenlig verden, kan engagere sig. Vi er tilstede over hele Danmark og er en del af paraplyorganisationen European Cyclists’ Federation.

Følg pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

Mennesker med handicap skal have bedre mulighed for at cykle21.6.2022 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Cyklen gør det muligt for mennesker med bevægelseshandicap at få motion og opnå en højere livskvalitet. Alligevel er det svært at få bevilget tilskud til særlige cykler, for mange kommuner forstår udelukkende cyklen som et transportmiddel. Der skal være bedre muligheder for, at mennesker med handicap kan cykle, mener Cyklistforbundet, der også efterlyser en generel holdningsændring til cykling for mennesker med handicap.

Cyklistforbundets skolekampagne får tusindvis af børn op på cyklen23.5.2022 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Færre børn cykler, men heldigvis hjælper Cyklistforbundets Alle Børn Cykler-kampagne tusindvis af skoleelever til at cykle mere i hverdagen og inspirerer forældre til at bakke op om deres børns cykling og skabe sunde og selvkørende børn. Tilmeldingen er nu åben til Danmarks sjoveste skolecykeldyst, der med undervisningsmaterialer og sjove konkurrencer får børnene i gang med at cykle.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum