Hver tredje dansker har ikke taget stilling til organdonation
Gennem de seneste ti år har flere danskere hvert år registreret sin holdning til organdonation. Alligevel mangler hver tredje stadig at tage stilling. En ny befolkningsundersøgelse viser, at tvivl er én af de væsentligste årsager til ikke at tilkendegive sin holdning til organdonation.

De seneste tal fra Donorregistret viser, at hver tredje dansker ikke har taget stilling til organdonation. Det er særligt mændene og de unge mellem 18 og 24 år, som ikke har registreret sin holdning i Donorregistret.
Én af de vigtigste årsager til, at hver tredje dansker ikke har taget stilling til organdonation, er tvivl. Det viser Dansk Center for Organdonations seneste befolkningsundersøgelse fra 2018.
Derfor opfordrer Dansk Center for Organdonation danskerne til at snakke om organdonation, og i dag markeres den nationale Organdonationsdag for tredje år i træk med lokale events, dialog og debat, som skal sætte fokus på organdonation.
Der er tre måder at tage stilling til organdonation. Du kan enten tage stilling i Donorregistret via sundhed.dk eller du kan tilkendegive din holdning på et donorkort, som du skal bære på dig. Du kan også tage stilling ved mundtligt at informere dine pårørende om din beslutning. Alle tre måder er lige juridisk gyldige.
Organdonation i tal
Per 1. oktober 2018 var 1.061.641 danskere registreret i Donorregistret
Ud af de registrerede har 79 procent givet fuld tilladelse, 6 procent har givet forbud, og 1 procent har svaret ”ved ikke”.
De 25 til 39-årige udgør den største gruppe af antal registrerede donorer med 29 procent.
De 18 til 24-årige udgør den mindste gruppe af antal registrerede donorer med 6 procent.
Ud af de registrerede donorer udgør mænd 42 procent og kvinder 58 procent.
Billeder
Information om sundhed.dk
Sundhed.dk er din digitale indgang til sundhedsvæsenet. En portal, der giver dig overblik over din sundhed og sygdom, og som er ejet af staten, kommunerne og regionerne.
Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk
Danskerne har taget den digitale sundhed til sig18.1.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
3,6 mio. danskere loggede sig på sundhed.dk i 2020. De fleste for at se deres COVID-19 prøvesvar. Det er dobbelt så mange som i 2019. Coronaen har altså været medvirkende til, at danskerne for alvor har taget den digitale sundhed til sig.
Nu er det nemmere at se dit og dit barns COVID-19 svar26.8.2020 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danske Regioner, Sundhed.dk og Sundheds- og Ældreministeriet lancerer i dag en ny visning af COVID-19 prøvesvar, der skal gøre det lettere at finde og forstå prøvesvaret. Som noget helt nyt bliver det samtidig også muligt for forældre at tjekke deres børns prøvesvar på sundhed.dk.
Få en konsultation med din behandler - direkte på din smartphone eller tablet13.5.2020 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I en verden, hvor mange af os dagligt bruger vores smartphone eller tablet, bliver det nu endnu nemmere at opsøge sin behandler, når Danske Regioners tilbud ”VideoKonsultation” nu også kan hentes som app.
Ny app hjælper dig med hjemme-træning20.3.2020 10:57:33 CET | Pressemeddelelse
I denne tid, hvor træningscentre og fysioterapeuter er lukkede på grund af coronavirus, har mange borgere brug for alternativ hjælp til deres træning. Derfor er den nye app Træn Smerten Væk, hvor du selv opsætter et træningsprogram, blevet populær.
Nyt digitalt tilbud støtter patienter med hoved- halskræft9.3.2020 15:03:17 CET | Pressemeddelelse
Patienter med hoved- halskræft kan nu få hjælp og konkrete råd til at komme igennem sygdommen via et nyt univers på sundhed.dk. Det nye digitale tilbud gør, at man uanset hvor i landet man bor kan få den nødvendige hjælp.
Ny app skal sikre, at flere er klar til at få foretaget kikkertundersøgelser27.2.2020 10:10:58 CET | Pressemeddelelse
Mange patienter sendes hjem igen, når de skal have foretaget en kikkertundersøgelse i tarmen, fordi de ikke er udrenset godt nok. Nu har sundhed.dk og Herlev og Gentofte Hospital udviklet en app, der skal hjælpe patienter med en bedre udrensning, så de hurtigt kan få svar - og evt. komme i behandling - ved mistanke om tyk- og endetarmskræft.
Træn dine smerter mindre eller helt væk med ny app7.1.2020 10:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ny app hjælper dig af med smerter i knæ, skuldre, ryg, hofte eller nakke
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum