sundhed.dk

Hver tredje dansker har ikke taget stilling til organdonation

Del
Gennem de seneste ti år har flere danskere hvert år registreret sin holdning til organdonation. Alligevel mangler hver tredje stadig at tage stilling. En ny befolkningsundersøgelse viser, at tvivl er én af de væsentligste årsager til ikke at tilkendegive sin holdning til organdonation.

De seneste tal fra Donorregistret viser, at hver tredje dansker ikke har taget stilling til organdonation. Det er særligt mændene og de unge mellem 18 og 24 år, som ikke har registreret sin holdning i Donorregistret.

Én af de vigtigste årsager til, at hver tredje dansker ikke har taget stilling til organdonation, er tvivl. Det viser Dansk Center for Organdonations seneste befolkningsundersøgelse fra 2018.

Derfor opfordrer Dansk Center for Organdonation danskerne til at snakke om organdonation, og i dag markeres den nationale Organdonationsdag for tredje år i træk med lokale events, dialog og debat, som skal sætte fokus på organdonation.

Der er tre måder at tage stilling til organdonation. Du kan enten tage stilling i Donorregistret via sundhed.dk eller du kan tilkendegive din holdning på et donorkort, som du skal bære på dig. Du kan også tage stilling ved mundtligt at informere dine pårørende om din beslutning. Alle tre måder er lige juridisk gyldige.

Organdonation i tal

Per 1. oktober 2018 var 1.061.641 danskere registreret i Donorregistret

Ud af de registrerede har 79 procent givet fuld tilladelse, 6 procent har givet forbud, og 1 procent har svaret ”ved ikke”.

De 25 til 39-årige udgør den største gruppe af antal registrerede donorer med 29 procent.

De 18 til 24-årige udgør den mindste gruppe af antal registrerede donorer med 6 procent.

Ud af de registrerede donorer udgør mænd 42 procent og kvinder 58 procent.

Billeder

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

44 22 20 80http://www.sundhed.dk

Sundhed.dk er din digitale indgang til sundhedsvæsenet. En portal, der giver dig overblik over din sundhed og sygdom, og som er ejet af staten, kommunerne og regionerne.

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye