Codan Forsikring A/S

Hver fjerde sommerhusejer har haft en vejrskade det seneste år

Del

Corona har fået sommerhussalget til at stige voldsomt. Men med sommerhuskøbene følger ikke kun frisk luft, sand under fødderne og en sikker ferielokation. Udover de seneste ugers kraftige regnskyl, viser en ny undersøgelse lavet for Codan nemlig, at hver fjerde danske sommerhusejer har haft en vejrskade på deres sommerhus inden for det seneste år. Og det er langt flere end blandt normale boligejere. Det bekymrer skadedirektør i Codan, Henrik Bundgaard, da det i sidste ende kan få betydning for sommerhusets værdi.

Sommerferien er godt i gang for de fleste, og vi danskere har taget sommerhuset til os som aldrig før. Corona har nemlig åbnet manges øjne for ferie i Danmark, og det fik sommerhuskøbene til at stige med 57 procent i først halvår af 2020 sammenlignet med 2019, ifølge Boligsiden.dk.

Men med sommerhuskøbene fulgte ikke kun frisk luft og sand under fødderne. Hver fjerde af de danske sommerhusejere har nemlig haft en vejrskade på deres sommerhus inden for det seneste år, og her er de seneste ugers kraftige regnskyl endda ikke medregnet. Det viser en ny befolkningsundersøgelsen lavet på vegne af Codan. Og det er langt flere end blandt de normale boligejere, hvor kun 1 ud af 10 har haft en vejrskade de sidste 12 måneder.

Det er bekymrende tal, mener Henrik Bundgaard, skadedirektør i Codan.

”Hvis man ser bort fra de mange kraftige regnskyl den seneste uge, har vejret de sidste 12 måneder ikke været specielt voldsomt i form af store skybrud eller vilde storme, som dem vi har set tidligere, og som vi ved, der kommer flere af i fremtiden. Så det er meget bekymrende, at så mange danskere alligevel har oplevet vejrskader på deres sommerhuse det seneste år,” siger Henrik Bundgaard og fortsætter:

”Det store antal skader kan skyldes, at vi ikke er i nærheden af huset, når det vilde vejr melder sin ankomst. Og så kan det være svært at undgå, hvis man ikke har forebygget vejrskaderne på forhånd ved fx at fjerne løse genstande i haven, når man kører hjem fra sommerhusturen.”

Det er især værdien af vores sommerhus, der bekymrer os

Det er da også kun hver anden sommerhusejer, der ifølge Codans undersøgelse, har gjort noget for at sikre sit sommerhus imod vejrrelaterede skader. Og det er der god grund til at ændre på, mener Henrik Bundgaard:

”De danske sommerhuse ligger typisk tæt på kysten, og det skaber en naturlig risiko for endnu vildere vejr end det, vi oplever længere inde i landet. Og hvis man får tilstrækkeligt mange skader på sit hus, kan det ikke undgå at gå ud over værdien af sommerhuset, når det en dag skal sælges videre”, lyder det.

Lige netop værdien af sommerhuset er også blandt danskernes bekymringer. Mens 39 procent af danske sommerhusejere er bekymrede for vejrskader generelt, er 29 procent også nervøse for, hvad klimaforandringerne kan få af betydning for værdien af deres sommerhus.

Men vejrbekymringerne behøver heldigvis ikke at blive en vane på lige fod med lange gåture, når man kører på tur i ferielandet. Der er nemlig mange ting du kan gøre for at forebygge vejrskader i dit sommerhus.

”Først og fremmest er det en rigtig god idé at alliere sig med andre beboere i sommerhusområdet, så man kan holde øje med hinandens boliger i tilfælde af vildt vejr. Og så er det vigtigt at tjekke jævnligt, at afløbsriste, tagrender og nedløbsrør ikke er stoppede af f.eks. blade samt sikre, at de sidder ordentligt fast. Derudover skal man altid huske at gå en runde om ejendommen, inden man forlader den og sørge for at lette havestole og andre løse genstande bliver rykket indenfor, mens man er væk,” siger Henrik Bundgaard.

Læs mere om, hvordan du forebygger vandskader her:
https://www.codan.dk/privat/forebyg-skade/skybrudsskader

Nøgletal fra befolkningsundersøgelsen:

  • 1 ud af 4 sommerhusejere har oplevet en vejrrelaterede skade på deres sommerhus de seneste 12 måneder
  • 39% af sommerhusejere, er bekymret for vejrrelaterede skader på deres sommerhus
  • 51% har gjort noget for at sikre deres sommerhus imod vejrrelaterede skader
  • 29% af sommerhusejere er bekymret for at deres sommerhus mister værdi pga. klimaforandringerne

Om befolkningsundersøgelsen:

Codan har gennemført en befolkningsundersøgelse om danskernes holdninger til bolig og vejrskader. Analysen er baseret på cirka 2.000 webinterviews af danske boligejere indsamlet via Epinion i perioden 20. maj - 16. juni 2021. Undersøgelsen er vægtet på køn, alder, region og boligtype, således undersøgelsen er repræsentativ for de danske boligejere.

Kilde til data om sommerhussalg:
https://www.boligsiden.dk/nyheder/2020/09/sommerhussalget-i-2020-har-nu-overgaaet-hele-2019/

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Codan Forsikring A/S

Codan Forsikring A/S
Codan Forsikring A/S
Gammel Kongevej 60
1790 København V

3355 5555https://www.codan.dk/

Codan Forsikring har cirka 250.000 danske husstande og 50.000 små og store virksomheder som kunder. Codan Forsikring er i dag ejet 50% af den canadiske forsikringskoncern Intact Financial Corporation og 50% af danske Tryg A/S. Læs mere om Codan på www.codan.dk.

Følg pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Codan Danmark kommer stærkt ud af 1. halvår med en markant forøgelse af forsikringsresultatet og en solid combined ratio18.8.2021 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Codan Danmark kommer ud af 1. halvår 2021 med en positiv vækst på 1,7 pct. og en combined ratio på 85,3 pct. Samtidig forbedres forsikringsresultatet med 43 pct. sammenlignet med 1. halvår 2020. Det er udtryk for en styrket underliggende forretning, og det er netop dette udgangspunkt, der skal bane vejen for yderligere vækst på toplinjen i Codan i 2. halvår. Det skal blandt andet ske med en fortsat udbygning af distributionen, særligt med agenturer samt forsikringsalliancen, Privatsikring. I erhvervsforretningen betyder den styrkede lønsomhed, at der nu kan fokuseres mere på nye vækstmuligheder samt at levere en endnu større indsats på forebyggelse.

Pas på dig selv i haven: Her er sommerens skøreste skader28.7.2021 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Det er sommerferie, og vi har masser af tid i haven og sammen med vores børn. Men der er grund til at være opmærksom, når man går i gang med havearbejdet eller låner børnenes legetøj. Når sommerferien begynder, lægger danskerne sig ikke blot i en solseng eller på et håndklæde i strandkanten og slapper af. Mange benytter også lejligheden til at forskønne haven eller blander sig lidt uheldigt i børnenes leg, oplever Codan Forsikring. "Vi kan godt mærke, at der er gået sommer i den i forhold til de skader, som folk ringer ind med i øjeblikket," siger skadedirektør i Codan, Henrik Bundgaard, med et glimt i øjet, "Det gode vejr har naturligt nok fået danskerne ud i haven, men tid i haven kan godt være farlig og resultere i nogle skader, som man måske ikke umiddelbart havde forestillet sig," lyder det. Det udsagn bakker Charlotte Rahbek, som er ledende oversygeplejerske på Bispebjerg Hospital, op om. "Når det er godt vejr, bruger danskerne mere tid udenfor og i deres haver. Udover det bringe

Vil du udleje dit sommerhus eller bolig? Det kan blive en dyr fornøjelse7.7.2021 07:53:52 CEST | Pressemeddelelse

Er du blandt de mange danskere, som igen i år holder sommerferie indenfor Danmarks grænser og har booket et sommerhus eller en ferielejlighed? Eller måske udlejer du selv? Så er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan du er dækket. Det har nemlig stor betydning for din forsikringsdækning, hvorvidt du låner eller udlejer din bolig, og om du gør det gennem en udlejningsportal eller på egen hånd.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum