Billund Kommune

Hvem skal have årets priser til Sports- og Kulturgalla?

Del

Kender man nogen inden for kultur- og fritidslivet i Billund Kommune, som fortjener at blive hædret? Så er det nu, man skal komme til tasterne. Frem til onsdag d. 30. marts kan man nemlig indstille kandidater til den årlige Sports- og Kulturgalla.

I 2021 modtog Jørgen Sørensen fra Grindsted Skiklub Æresprisen for etablering og sit lange virke i Skiklubben. Foto: Rene Lind Gammelmark
I 2021 modtog Jørgen Sørensen fra Grindsted Skiklub Æresprisen for etablering og sit lange virke i Skiklubben. Foto: Rene Lind Gammelmark

Årets Sports- og Kulturgalla finder sted onsdag den 4. maj fra klokken 17.30 i MAGION, hvor publikum kan se frem til et storslået show med underholdning, prisuddelinger, taler, videoklip og andre festlige indslag.

"Sports- og Kulturgalla er en fantastisk aften, som hylder kultur- og fritidslivet i Billund Kommune. I 2021 medførte covid-19, at showet blev rykket til sensommeren, men i år er vi igen tilbage til det oprindelige tidspunkt i foråret, og det glæder jeg mig over. Sports- og Kulturgalla er en aften, der betyder meget for mange – også for mig – og jeg glæder mig meget til at skulle uddele priserne til en stemningsfyldt og traditionsrig aften," siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

En hyldest af både idrætten og kulturen

I år vil der igen være mulighed for at indstille kandidater til hædersbevisninger og en række priser inden for hele kultur- og fritidsområdet.

Sidste år deltog cirka 400 personer fra både idræts- og kulturlivet samt øvrige borgere fra hele kommunen. Sports- og Kulturgalla er nemlig ikke kun for dem, der er indstillet, nomineret eller en del af sports- og kulturlivet. Det er for alle borgere, som enten vil se, hvad der rører sig inden for området eller som vil være med til at fejre prismodtagerne til en festlig og underholdende aften.

"Jeg glæder mig til – for første gang som udvalgsformand – at stå på scenen sammen med alle de mange talenter, som har lavet særlige præstationer i 2021. Jeg håber at, der på trods af at covid-19 i 2021 endnu ikke havde sluppet sit tag, alligevel vil være mange indstillinger til de forskellige priser og hædersbevisninger," siger Simon Nicolajsen Jørgensen, formand for Teknik-, Plan- og Kulturudvalget.

Hædersbevisninger og årets priser:

Igen i 2022 vil der være hædersbevisninger til både unge under 18 og udøvere over 18, der har opnået ekstraordinære toppræstationer ved DIF-godkendte mesterskaber eller tilsvarende, eller som fortjener en hædersbevisning for sin præstation inden for kulturområdet eller fritidslivet.

Traditionen tro uddeles der syv priser:

Årets hold 2021

Kan tildeles et hold, som i det forgangne år har gjort noget ekstraordinært. Prisen er en særlig påskønnelse af holdindsatsen, der har medført unikke præstationer eller handlinger.

Alle hold, der er hjemhørende i Billund Kommune, kan foreslås; eksempelvis et idrætshold, en spejdertrup, et teaterhold, sammenslutning af frivillige eller en løbeklub.

Årets leder/træner 2021

Kan tildeles en leder eller træner, der fortjener et særligt skulderklap for sin indsats, og som løfter opgaven ud over det sædvanlige; er inspirerende, nytænkende eller på anden vis leverer en bemærkelsesværdig indsats.

Årets kulturtalent 2021

Kan tildeles et kulturtalent, der har gjort sig særligt bemærket med sine resultater og udvist særlig vilje, engagement, færdigheder og/eller udviklingspotentiale inden for sin genre.

Årets idrætstalent 2021

Kan tildeles et idrætstalent, der har gjort sig særligt bemærket med sine resultater og udvist særlig vilje, engagement, færdigheder og/eller udviklingspotentiale inden for sin idrætsgren.

Årets kulturpris 2021

Kan tildeles en gruppe, en forening, et kulturelt miljø eller en ildsjæl, der har været med til at igangsætte, fremme eller synliggøre kulturelle aktiviteter i Billund Kommune og derved fremhævet kommunen regionalt eller nationalt.

Årets idrætspris 2021

Kan tildeles et hold eller en enkeltperson for en helt enestående toppræstation inden for sin idrætsgren og derved fremhævet Billund Kommune regionalt eller nationalt.

Æresprisen 2021

Kan tildeles en gruppe, en forening eller en enkeltperson for at have ydet en særlig, gerne flerårig, indsats for fritidslivet, kulturen eller idrætten i Billund Kommune og derved markeret sig på en betydningsfuld måde til glæde for borgerne i Billund Kommune

Indstil kandidater senest onsdag d. 30. marts

www.billund.dk/sports-og-kulturgalla kan alle indstille kandidater til hædersbevisninger, æresprisen og de øvrige seks priser til og med onsdag den 30. marts 2022.

Selve prisuddelingen finder sted onsdag den 4. maj i MAGION og er et åbent event for alle, som vil være med til at fejre Kommunens Sports- og Kulturliv med en festlig aften, prisuddelinger og underholdning.

Billetsalget åbner i april.

Vigtige datoer:

  • Onsdag d. 30. marts: Deadline for indstilling til priser
  • Onsdag d. 6. april: Kultur- og Fritidsrådet behandler alle indstillinger
  • Medio april: Invitation/billetter sendes ud til alle nominerede og prismodtagere
  • Medio april: Billetsalget åbner
  • Onsdag d. 4. maj: Sports- og Kulturgalla i MAGION

Kontakter

Andreas BjerrePresse- og brandingchef

Direkte: 79 72 72 09
Mobil: 24 92 86 79

abj@billund.dk

Billeder

I 2021 modtog Jørgen Sørensen fra Grindsted Skiklub Æresprisen for etablering og sit lange virke i Skiklubben. Foto: Rene Lind Gammelmark
I 2021 modtog Jørgen Sørensen fra Grindsted Skiklub Æresprisen for etablering og sit lange virke i Skiklubben. Foto: Rene Lind Gammelmark
Download

Information om Billund Kommune

Billund Kommune
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted

79 72 72 00https://billund.dk/

Børnenes Hovedstad, en del af Trekantområdet, en af Danmarks bedste erhvervskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum