UNICEF Danmark

Hvad skal der ske, når du skal herfra? Tag aktivt stilling til din arv med UNICEF

Del

Fire ud af fem danskere mener, at det er ok at give dele af sin arv til velgørende formål, viser en undersøgelse for Det Gode Testamente (2021). Samtidig giver hver femte dansker penge til velgørenhed minimum én gang om året ifølge YouGov (2019). Men det er langt fra alle, der kender til de mange fordele ved at testamentere sin arv til velgørenhed. Nu kan midtjyderne blive klogere på arvereglerne i forbindelses med donation sammen med UNICEF Danmark den 6. oktober på Moesgaard Museum i Aarhus.

Alle billeder krediteres venligst UNICEF
Alle billeder krediteres venligst UNICEF

Arveklasse? Tvangsarv? 30%-løsningen? Det kan lyde tungt, men i virkeligheden er det begreber, som kan være vigtige at blive klogere på. Der vil i nogle tilfælde nemlig ikke blot være sindsro og god samvittighed at komme efter, men også økonomiske fordele for eventuelle arvinger. F.eks. kan 30%-løsningen fritage dine arvinger fra at betale bo- og tillægsboafgift, således at de får lidt mere i arv.

Faktisk viste en undersøgelse fra Analyse Danmark for Det Gode Testamente i 2018, at hver anden dansker ønsker at tegne et testamente for at have indflydelse på, hvad der skal ske med deres formue, når de ikke er her mere. Det er naturligt i denne forbindelse at have sine nærmeste i tankerne, men mange har også et ønske om at gøre noget, der afspejler deres værdier i livet. Og har man ingen arvinger, så tilfalder alt, hvad man ejer, automatisk staten jf. arveloven, medmindre man forinden har tegnet et testamente og dermed taget stilling.

En mindre arv kan gøre en kæmpe forskel

I UNICEF Danmark oplever vi en stigende interesse for at bruge sin arv til at gøre en forskel, men mange har spørgsmål til, hvordan man griber det an. Derfor inviterer UNICEF til arrangementer i hele landet, hvor du i selskab med UNICEF og dygtige jurister kan blive klogere på alt det praktiske omkring arv og testamente til velgørende organisationer.

”Når man vælger at betænke UNICEF i sit testamente, så hjælper man alle verdens børn – uanset om det er et stort eller et lille beløb, så er det en hjælp, der gør os i stand til at redde liv. Vi arbejder for børns liv, trivsel og udvikling både med langsigtede udviklingsprojekter og akut nødhjælp. Og vi er taknemmelige for hvert et bidrag. Stort som småt,” siger Karen Hækkerup, generalsekretær i UNICEF Danmark.

Bliv klogere på arv og testamente onsdag den 6. oktober kl. 14.00 – 16.00 på Moesgaard Museum   
Onsdag den 6. oktober 2021 afholder UNICEF arrangement om arv og testamente på Moesgaard Museum (Højbjerg) fra kl. 14.00 – 16.00. Det er gratis for alle at deltage - man skal blot tilmelde sig på forhånd. Til arrangementet vil Karen Hækkerup fortælle mere om UNICEF’s arbejde og samtidigt vil en dygtig jurist fortælle om lovgivning og praktik i forbindelse med arv, testamente og donation. Der vil desuden blive serveret kaffe og kage til arrangementet.  

Tilmeld dig her: UNICEF.dk/event

Læs mere på UNICEF.dk/arv

[1] Kilde: https://www.detgodetestamente.dk/giv-noget-videre/hvad-siger-dine-boern/

[2] Kilde: https://yougov.dk/news/2019/12/17/danskerne-og-julegaver/

Nøgleord

Kontakter

Lise Vejnø, UNICEF Danmark, tlf. 61 67 45 66 eller e-mail LVejno@unicef.dk

Billeder

Alle billeder krediteres venligst UNICEF
Alle billeder krediteres venligst UNICEF
Download
Alle billeder krediteres venligst UNICEF
Alle billeder krediteres venligst UNICEF
Download

Links

Information om UNICEF Danmark

UNICEF Danmark
Rentemestervej 62
2200 København NV

https://www.unicef.dk/

Tilmeldingsfrist onsdag den 29. september

Følg pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

LEGO Fonden donerer 444 mio. kr. til UNICEFs arbejde i kampen mod COVID-1925.9.2021 22:00:00 CEST | Pressemeddelelse

LEGO Fonden har netop annonceret en donation på 444 mio. kr. (70 mio. dollars) til UNICEFs arbejde i vaccinealliancen COVAX og ACT-A faciliteten. Det er den største enkeltstående privatsektordonation til UNICEF i den globale indsats for at afslutte COVID-19 pandemien. Donationen indgår i et samlet tilsagn fra LEGO Fonden på 950 mio. kr. (150 mio. dollars), der skal støtte de børn og familier, som er blevet ramt af COVID-19 pandemien verden over.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum