Europabevægelsen

Huxi Bach laver ”EU-satire” i Mariager den 28. august

Del

Den 28. august afvikler Europabevægelsen ”EU-dagen” i Mariager. Her kan du få bevæget lattermusklerne og gøre din holdning op til EU-spørgsmål, når Huxi Bach leverer satire om EU.

Foto af Huxi Bach
Foto af Huxi Bach

Hvad er din yndlings-joke om EU? For de fleste danskere er spørgsmålet nok vanskeligt, for EU og satire er en sjælden kombination. Men Den Danske Europabevægelse skyer, med egne ord, ingen midler og er klar til at tage humoren i brug for at sikre demokratisk deltagelse blandt borgere.

Målet med EU-dagen er nemlig at få danskerne til at forholde sig aktivt til EU, for EU har stor indflydelse på vores hverdag. Det gælder eksempelvis i forhold til pesticider i vores drikkevand, priserne på din mobil-telefoni, og hvilken vaccine du får.

Huxi Bach: Jeg vil gå til stålet

Europabevægelsen har med egne ord inviteret Huxi Bach, ”fordi satiren kan få os op af stolen i politisk forargelse, mens vi samtidig udveksler de forløsende grin, der samler os på tværs”. Satiriker Huxi Bach glæder sig til den utraditionelle opgave, når han stiller sig frem på havnen kl. 18 med Mariager Fjord i ryggen. På spørgsmålene om, hvorvidt Huxi Bach har lavet satire om EU før, og hvordan satire om EU-satire adskiller sig fra satire med andre emner, svarer Huxi Bach:

- Jeg har bestemt lavet sjov med EU før! Siden Freddy Blak (tidligere medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet) tror jeg næsten. Og hvis EU fortsætter, som de gør, så er jeg næppe færdig endnu. Det er selvfølgelig lidt anderledes at lave satire om EU. Normalt beskæftiger jeg mig med de hjemlige politikere - folk, som danskerne kender og har et forhold til. EU er mere diffust. Men så meget desto mere skal der gåes til stålet på EU-dagen. For EU er faktisk vigtigt, siger satiriker Huxi Bach.

Varm mad, kold øl og blå himmel

EU-dagen åbner kl. 10 med en tale fra udenrigsminister Jeppe Kofod. På EU-dagen vil borgere kunne købe en kold øl, en gang aftensmad og vandre under den blå sensommer-himmel på Mariagers brostensbelagte gader. Europabevægelsen har opstillet tre scener med temaerne klima, digitalisering og sundhed. Og hele dagen afsluttes altså med et brag af et satire-show fra Huxi Bach kl. 18 ved Mariager Havn.

Alle borgere er velkomne, både EU-fortalere og -modstandere. Der placeres parkeringsarealer ved Mariager Hallen, Mariager Skole og Mariager Efterskole til de omkring 2.500 besøgende, som Europabevægelsen forventer.

Interesserede kan følge med på www.eu-dagen.dk.

Kontakter

Billeder

Foto af Huxi Bach
Foto af Huxi Bach
Download
Download
Download

Information om Europabevægelsen

Europabevægelsen
Europabevægelsen
Rosenørns Allé 35, 1. th.
1970 Frederiksberg C

+45 33 141 141https://europabevaegelsen.dk

Fælles udfordringer kræver fælles løsninger. Europabevægelsen ønsker et tæt europæisk samarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Europabevægelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Europabevægelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum