Sikkerhedsstyrelsen

Husk sikkerheden når du bruger gasudstyr indendørs

Del

En gasovn kan være effektiv til opvarmning som supplement til andre varmekilder. Men det er ikke alle gasvarmeovne eller andre gasapparater, der egner sig til indendørs brug.

Hvis du ikke er opmærksom, risikerer du kulilteforgiftning eller andre gener, fordi gasapparatet udleder skadelige partikler. Desuden kan der blive fugtigt i rummet, fordi der dannes vanddamp, når gassen brænder.

Du bør kun bruge et gasapparat indendørs, hvis fabrikanten har angivet, at det er et produkt til indendørs brug. Det gælder både gasvarmeovne og andre typer af gasapparater.

- Det kan være livsfarligt at tage grillen eller terrassevarmeren med indenfor, selv om det kan være fristende. Det er apparater, der er konstrueret til brug i fri luft, ikke inde i stuen eller soveværelset, siger produktchef Kirstine Gottlieb fra Sikkerhedsstyrelsen.

Hun opfordrer til, at man altid tjekker fabrikantens anvisninger på emballagen eller i brugsvejledningen, før man bruger et gasapparat indendørs. Hvis det ikke er et nyt produkt, bør man også kontrollere, at gasslangen og gasregulatoren er tæt. Det kan fx gøres ved at smøre lidt sæbevand på, når slangen er tilsluttet. Hvis der kommer bobler, er slangen utæt og skal udskiftes.

- Når man vil bruge gas, skal man altid være opmærksom på sikkerheden. Det er en god energikilde, hvis det bruges rigtigt. Men hvis gasapparater og gasflasker ikke håndteres korrekt, risikerer man ulykker, siger Kirstine Gottlieb.

------

Se gode råd om brug og tjek af gasudstyr

https://www.sik.dk/privat/goer-det-sikkert/gas-vand-og-afloeb/gasudstyr-indendoers-brug-skal-vaere-egnet-formaalet 

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Esbjerg Brygge 30
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen jagter ulovligt salg af engangs-e-cigaretter til unge21.11.2022 12:31:47 CET | Pressemeddelelse

Sikkerhedsstyrelsen er i gang med en større aktion rettet mod ulovlige engangs-e-cigaretter, der appellerer til børn og unge, fordi de er farverige og ofte har frugtsmag. Foreløbigt har styrelsen fået lukket 295 salgsprofiler på sociale medier og 65 annoncer på platforme. Styrelsen har indsendt 56 politianmeldelser og bødeindstillingerne lyder foreløbigt på samlet mere end 36 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum