Sikkerhedsstyrelsen

Husk sikkerheden for børnene når du laver kreativt legetøj

Del

Når du griber hæklenålen eller limpistolen for at forvandle et kit med hobbymaterialer til legetøj, så vær opmærksom på sikkerheden for barnet, der skal have legetøjet. Der må ikke være lange snore eller smådele, som et barn kan blive kvalt i. Det er det samme, som du skal være opmærksom på, hvis du køber færdigt legetøj eller andre produkter til mindre børn.

Sikkerhedsstyrelsen har kontrolleret ti af de kreative hobbysæt - DIY-materialer – der er i handelen i Danmark. Der er stor interesse for kreative projekter, og det afspejler sig i udbuddet af produkter.

Kontrollen viste, at især for legetøjsprodukter, som voksne skulle fremstille til børn, var der problemer med brugsvejledninger og sikkerhedsanvisninger.

- Når legetøj retter sig mod børn, skal det overholde de krav, der generelt stilles til legetøj, også når man selv samler legetøjet ud fra et materialesæt. Det betyder blandt andet, at brugsvejledning og sikkerhedsinstruktioner skal være på dansk. I en del af de sæt, vi har kontrolleret, var teksten på tysk eller engelsk, men det er ikke tilstrækkeligt, hvis vi skal være sikre på, at anvisningerne bliver forstået korrekt, siger Stine Pedersen, der er kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen.

Kravene til legetøj er særligt restriktive ved produkter, der skal anvendes af børn under tre år.

- De mindste børn kan ikke gennemskue konsekvenserne, hvis de putter ting i munden eller vikler noget om halsen. Derfor er det vigtigt, at voksne, der har ansvar for børnene, er klar over de risici, børnene kan blive udsat for. Og så er det nødvendigt med omhyggelig mærkning og vejledning, siger Stine Pedersen.

Hun understreger, at det er forhandlerens ansvar, at der følger de krævede vejledninger og instruktioner med DIY-sættene.

- Men det er den, der er kreativ med materialerne, der har ansvaret for, at anvisningerne følges, så produktet er sikkert, understreger Stine Pedersen.

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationskonsulent
Lone Hansen
Sikkerhedsstyrelsen
tlf. 2543 1621

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Esbjerg Brygge 30
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Husk sikkerheden når du køber redningsvest16.7.2021 10:07:36 CEST | Pressemeddelelse

Når du bevæger dig ud på vandet på et fartøj, er der krav om, at du skal medbringe en redningsvest eller svømmevest. Det gælder, uanset om du er ombord i en sejlbåd eller sejler i kano, kajak eller på paddleboard eller windsurfer. Men det er vigtigt, at du vælger en redningsvest eller svømmevest, der egner sig til formålet, og der er nogle sikkerhedskrav, som vesten skal opfylde for at fungere effektivt som et værnemiddel.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum