SMVdanmark

Husk sæsonvirksomhederne!

Del

Ny analyse fra Det Økonomiske Råd understreger behovet for at drøfte hjælpepakke til sæsonvirksomhederne. Det mener vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt.

De økonomiske vismænd sætter i deres seneste analyse fokus på den økonomiske situation og økonomiske politik i lyset af coronakrisen. Med udfasning af de generelle hjælpepakker mener SMVdanmark, at der er behov for en ny hjælpepakke målrettet sæsonvirksomhederne.

”SMVdanmark deler i store dele Det Økonomiske Råds formandskabs analyse af den økonomiske situation, og særligt vil vi gerne kvittere for, at formandskabet fremhæver behovet for at forlænge hjælpepakkerne til de områder der fortsat er omfattet af et forbud fx til direkte arrangører og indirekte leverandører til events,” udtaler Jakob Brandt, vicedirektør i SMVdanmark og medlem af Det Økonomiske Råd, og fortsætter:

”Vores egne konjunkturundersøgelser viser, at SMV’erne er ramt på niveau med finanskrisen, når det kommer til deres vurdering af deres egen økonomiske situation og forventninger til årets resultat. Og værst ser det ud for sæsonvirksomhederne”.

”Vi har rigtigt mange medlemmer, der er formelt eller de facto nedlukkede. Mange af disse virksomheder har kæmpet sig igennem måneder uden nævneværdig indtægt og tilmed er sommermånederne det tidspunkt på året, hvor de har størstedelen af deres indtægt – penge de skal leve for resten af året. Disse virksomheder er på økonomisk katastrofekurs.Samtidig vil vi gerne kvittere for, at de økonomiske vismænd ser positivt på udbetalingen af de indefrosne feriepenge, og at de understreger, at det selvfølgeligt ikke må belaste virksomhedernes likviditet. Det er det sidste, de har brug for her og nu,” udtaler Jakob Brandt, vicedirektør i SMVdanmark og medlem af Det Økonomiske Råd.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

Politikere lukker hul: Selvstændige kan nu passe corona-ramte børn hjemme20.9.2020 11:55:35 CESTPressemeddelelse

Selvstændige bliver en del af den nye ordning, hvor forældre kan passe deres hjemsendte, corona-ramte børn på barselsdagpenge. Dermed lukker politikerne det hul, som opstod i sidste uges trepartsaftale mellem regeringen, fagbevægelsen og de store arbejdsgivere. SMVdanmark takker for, at politikerne har lyttet, men mener også, det er helt fair og naturligt, at selvstændige bliver inkluderet i ordningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum