FødevareDanmark

Husk leverandørernes leverandører!

Del

Det er godt, at regeringen har dem i tankerne, der bliver ramt af aflyste julefrokoster m.v. som følge af regeringens kraftige henstilling til af aflyse sådanne arrangementer. At den har det, er tydeligt fremgået af erhvervsminister Simon Kollerups bebudelse af hjælpepakker efter regeringens seneste udmeldinger om corona-restriktioner og -anbefalinger.

FødevareDanmark skal herved kraftigt opfordre til, at regeringen og Folketinget indtænker de mange små og mellemstore fødevareproducenter og -grossister, som er underleverandører til dem, som mister ordrerne på julefrokoster m.v.

Samtidig opfordrer FødevareDanmark indtrængende til, og også de virksomheder, som berøres af regeringens kraftige opfordring til at arbejde hjemme, tilgodeses i de fornødne hjælpepakker. Dette gælder bl.a. de virksomheder, som leverer mad til arbejdspladser, herunder kantiner og frokostordninger. Disse virksomheders kundegrundlag forsvinder jo, når folk så vidt muligt arbejder hjemme.

FødevareDanmark opfordrer derfor kraftigt til, at de forestående trepartsforhandlinger omfatter lønkompensation også til dem, der rammes af anbefalingerne – direkte og indirekte.

Situationen er særdeles kritisk for disse leverandører, især inden for smv-segmentet. Derfor er det meget vigtigt, at de indtænkes i de hjælpepakker, som forhåbentlig nu vil blive udfærdiget med henblik på at afbøde konsekvenserne af de foranstaltninger, som regeringen fortjener ros for at foretage med henblik på at inddæmme spredning af den aktuelle virusvariant.

FødevareDanmark står meget gerne til rådighed for yderligere oplysninger og drøftelser.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere kommentarer:
Adm. direktør Torsten Buhl, tlf. 21 27 41 50

Information om FødevareDanmark

FødevareDanmark
FødevareDanmark
Poppelvej 83
5230 Odense

63 73 00 00http://www.fodevaredanmark.dk/

FødevareDanmark er paraplyorganisation for Danske Slagtermestre, Danmarks Fiskehandlere, Ostehandlerne i Danmark, Smagen af Danmark, KonditorBager og foreningen SMV Fødevarer. Formålet med FødevareDanmark er at skabe et fælles talerør for små og mellemstore virksomheder og butikker inden for fødevareområdet. 

FødevareDanmark arbejder samtidig for, at gøre det enkelt og attraktivt at drive ansvarlig fødevarevirksomhed i hele Danmark. Sammen er vi stærkest

Følg pressemeddelelser fra FødevareDanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FødevareDanmark

Synspunkt: Dejlige dage på Lolland21.6.2022 09:15:00 CEST | Pressemeddelelse

”Det er jeg helt enig i.” Cirka sådan lød den mest anvendte replik under debatterne på Madens Folkemøde i år, hvor det gennemgående tema var klimaet. Alle var enige med hinanden om, at vi skal spise mindre kød og flere grøntsager, og at landbruget skal omstille sig i pagt hermed. For så vidt kunne debattørerne lige så godt have diskuteret, om Jorden er flad eller rund – de kunne ikke have været mere enige.

Kommentar: Det er godt at se, at regeringens landbrugsudspil på klimaområdet forholder sig klogt og sagligt til de udfordringer, der er.28.4.2021 17:17:34 CEST | Aktuelt

"Det ville være dumt for Danmark og skadeligt for klimaet, hvis regeringen havde fulgt de mange opfordringer til at drosle ned for den animalske produktion i Danmark, når vi er blandt de bedste i verden til klimavenlig kød- og mælkeproduktion og, ja, læder kan jo også godt tælle med i den forbindelse. Derfor glæder det mig, at regeringen lægger op til udvikling, også på klimaområdet, og ikke afvikling. Vi er jo trods alt kun i år to efter Klimaloven og dens målsætninger, og al erfaring viser, at vi kan nå langt med teknologisk udvikling – alene og i samspil med andre lande, som jo har samme udfordringer. Det er den helt rigtige vej at gå," lyder det fra Formand i FødevareDanmark, Leif Wilson Laustsen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum