Hus Forbi

Hus Forbi-kalenderen er på gaden

Del

Hvad er 'et rigtigt hjem'? Hus Forbis vægkalender for 2022 har 12 vidt forskellige svar

For langt de fleste er et rigtigt hjem lig med et hus eller en lejlighed. Men det kan være så meget andet. I Hus Forbis kalender for 2022 kan man se og læse om 12 mennesker, som bor vidt forskelligt: Fra Kenni, der overnatter i sin sovepose foran 7-Eleven ved Nørreport Station, til Stellian, som bor i en skæv bolig i et nedlagt fritidshjem i Aarhus.

Temaet ’Et rigtigt hjem’ er højaktuelt efter først regeringens boligudspil og senest oplægget til en ny hjemløsestrategi med det ambitiøse mål om helt at udrydde langvarig hjemløshed.

Første forudsætning er naturligvis at sørge for, at der rent faktisk er boliger, som hjemløse har råd til at betale. Derfor boligudspillet, der skal gøre det muligt for 2.900 hjemløse at bo for 3.500 kroner om måneden.

Men hvad skal de så bo i? Hvordan skaber man 'et rigtigt hjem' til et menneske, som i en årrække har pendlet mellem gaden, forsorgshjem og natherberger, eller til en ung sofasurfer, som har været anbragt siden vuggestuealderen og aldrig har lært, hvad 'et rigtigt hjem' er?

Man kan selvfølgelig diskutere, om man overhovedet har et hjem, når man sover på gaden ved Nørreport Station. Men der er altså også mange eksempler på hjemløse, som har fået en bolig og efter kort tid har mistet den igen, fordi de ikke har følt den som ’et rigtigt hjem’.

Der er mange nuancer i hjemløshed, hjem og boliger, og det er meget forskelligt, hvad den
enkelte opfatter som et hjem. Det er derfor, vi har besøgt 12 Hus Forbi-sælgere, som lever forskelligt, forskellige steder i landet. I kalenderen viser de deres hjem og fortæller,
hvordan de opfatter det ’at være hjemme’.

Vægkalenderen er i handlen nu og kan købes, hvor du plejer at købe
Hus Forbi: hos en sælger med gyldigt sælgerkort. Den sælges i november, december og januar og koster 50 kroner, hvoraf de 30 kroner går til sælgeren.

Fotos til kalenderen er taget af Dennis Morton, og teksterne er skrevet af Poul Struve Nielsen og Jonas Kjærgaard. Sofie Melin har sørget for, at du via Hus Forbis sociale medier kan finde små videoer med sælgere, der optræder i kalenderen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Hus Forbi

Hus Forbi
Hus Forbi
Jernbane Allé 68
2720 Vanløse

8993 7474https://husforbi.dk/

Hus Forbi udkom første gang i august 1996. Anledningen var FN’s internationale fattigdomsår, og at København var europæisk kulturby ’96.

Hus Forbi tjener et dobbelt formål:

  1. At være med til at skabe debat og dialog om og med hjemløse og socialt udstødte, som typisk ikke kommer til orde i medierne.Hus Forbi er med andre ord deres talerør og skal sætte deres holdninger, behov og ønsker på dagsordenen over for politikere, myndigheder og resten af danskerne i al almindelighed.
  2. At give de hjemløse sælgere mulighed for at tjene deres egne penge og have noget at stå op til. For mange er det at sælge Hus Forbi et værdigt alternativ til tiggeri eller kriminalitet, fordi de her tjener penge på lovlig vis ved at sælge et produkt – avisen – som de kan stå inde for.

Følg pressemeddelelser fra Hus Forbi

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hus Forbi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum