Hurtigteststederne lukker

Smitten i samfundet er lav, og få personer har behov for at blive testet. Derfor lukker alle hurtigteststeder senest den 9. oktober. Det betyder, at det fremover vil være PCR-test, der tilbydes i det landsdækkende net af faste teststeder.
Den gennemsnitlige svartid på en PCR-test er 10-12 timer. Men skulle der opstå et nødstilfælde, hvor en person ikke kan vente og med kort varsel har brug for en test, så vil det på udvalgte PCR-steder være muligt at få en hurtigtest.
Smittesituationen forandrer sig hele tiden. For at være forberedt på en situation med stigende smitte er regionerne og de private udbydere af hurtigtest blevet enige om at forlænge deres aftaler, så myndighederne med 14 dages varsel kan beslutte at genindføre offentligt betalte hurtigtest hos de private udbydere, hvis der skulle blive behov for det.
Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Lisbet Zilmer-Johns siger:
”Vaccinationerne har gjort deres arbejde. Smitten er lav, og vi har ikke behov for de mange hurtigtest mere. At vi pakker hurtigteststederne ned, er et meget tydeligt billede på, hvor godt det går med smitten herhjemme. Men vi følger pandemien nøje sammen med de andre myndigheder, og vi kan både skrue op for PCR-test og genindføre hurtigtest, hvis smitten skulle stige voldsomt igen.”
”Vi skylder en stor tak til regionerne, de private udbydere og de mange tusinde podere for deres utrættelige arbejde. De har løftet en ekstrem vigtig samfundsopgave under helt særlige vilkår. Jeg synes, at vi i Danmark kan være stolte af, hvordan vi arbejder på tværs af alle sektorer og løser udfordringer i denne krise.”
Testkapaciteten i samfundssporet vil fremover fortsat være 100.000 PCR-test om dagen. Der vil som udgangspunkt være mindst ét PCR-teststed i hver kommune.
Da kapaciteten for hurtigtest var på sit højeste i foråret, kunne de private leverandører foretage 500.000 daglige hurtigtest. PCR-testkapaciteten i samfundssporet var på samme tidspunkt 170.000 daglige test. Den dag der blev testet allerflest, var den 20. maj, hvor mere end 531.000 blev testet med enten PCR eller hurtigtest.
Den seneste uge er der dagligt foretaget i gennemsnit ca. 18.000 hurtigtest og ca. 30.000 PCR-test i det landsdækkende net af faste teststeder.
På coronasmitte.dk kan du se kortet over teststederne, deres åbningstider samt hvor der er mulighed for hurtigtest i nødstilfælde. Mange steder behøver du ikke at bestille tid for at få en test.
Nøgleord
Kontakter
Camilla SvaneSenior kommunikationsrådgiver
Tlf:23 42 46 59csh@sfos.dkBilleder
Information om Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Styrelsen for Forsyningssikkerhed er en dansk styrelse under Justitsministeriet. Styrelsens opgave er at understøtte det danske samfunds beredskab i forhold til nuværende og fremtidige kriser, hvor der kan forudses knaphed på særlige kritiske ressourcer.
Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Ny analyse: Sådan kan ustabilitet i Mellemøsten påvirke dansk forsyningssikkerhed26.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Styrelsen for Forsyningssikkerhed har netop udgivet en analyse, der sætter fokus på, hvordan den nuværende ustabilitet i Mellemøsten kan påvirke forsyningssikkerheden i Danmark.
Nordic Summit: Security of Supply samler lande om forsyningssikkerhed4.10.2024 10:28:12 CEST | Pressemeddelelse
For første gang nogensinde afholdes Nordic Summit: Security of Supply af Styrelsen for Forsyningssikkerhed med minister for samfundssikkerhed og beredskab, Torsten Schack Pedersen. Her samles nordiske myndigheder med det klare mål at løfte samarbejdet om sikre forsyninger, så vores del af verden bliver mindre sårbar over for usikkerheder i de globale forsyningskæder.
Nye anbefalinger: Sådan kommer myndigheder i gang med forsyningssikkerhed19.9.2024 06:05:00 CEST | Pressemeddelelse
Globale kriser, nedbrud i it-systemer, mangel på medicin og andre forstyrrelser i vores forsyningskæder. Aldrig har det været vigtigere, at danske myndigheder tager forsyningssikkerhed alvorligt. Derfor kommer Styrelsen for Forsyningssikkerhed nu med konkrete anbefalinger til, hvordan myndighederne kan stå endnu stærkere til den næste krise.
Ny undersøgelse: Stort behov for styrket forsyningssikkerhed22.8.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
83 % af danske virksomheder og myndigheder ønsker bedre forsyningssikkerhed, når det gælder forsyningen af varer. Det viser en ny stor undersøgelse med næsten 3.000 deltagere. ”Danmarks sikkerhed er tæt forbundet med vores forsyningssikkerhed, så vi må alle i arbejdstøjet,” siger fg. direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Henrik F. Brodersen.
Erhvervsliv og det offentlige skulder ved skulder om forsyningssikkerhed13.11.2023 12:01:35 CET | Pressemeddelelse
Et solidt samarbejde mellem myndighederne og det private erhvervsliv er essentielt, hvis Danmark skal være bedre forberedt på nye forsyningskriser, hvor vores adgang til vigtige varer bliver udfordret. Nu tager Styrelsen for Forsyningssikkerhed derfor hul på et styrket samarbejde med Dansk Industri og Dansk Erhverv i et nyt Erhvervsforum for forsyningssikkerhed.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum