DI Roskilde Køge Bugt

Hos Egon Olsen & Søn A/S bliver lærlingene hængende

Del

Det var en rørt, glad og synligt overrasket tømrermester, der tirsdag modtog DI Roskilde/Køge Bugts Lærepladspris 2022. Adm. direktør Michael Hoff-Møller og en af hans lærlinge Sebastian Hinrichensen var midt i en debat om mønster-uddannelse af lærlinge på den regionale DI-forenings erhvervstræf på Ledreborg Slot, da han pludselig blev afbrudt af formanden – for at modtage den prestigefyldte pris.

Fra venstre: Formand for DI Roskilde/Køge Bugt Jeanet Løgsted, lærling  Sebastian Hinrichensen og adm. direktør Michael Hoff-Møller.
Fra venstre: Formand for DI Roskilde/Køge Bugt Jeanet Løgsted, lærling Sebastian Hinrichensen og adm. direktør Michael Hoff-Møller.

- Vi har lige hørt, hvordan jeres virksomhed Egon Olsen & Søn A/S, er et forbillede for andre med alt det, I gør for at uddanne næste generation. Den tilgang, I har til uddannelse og lærlinge, kan mange lære af, og i bestyrelsen for DI Roskilde/Køge Bugt var vi ikke i tvivl. I har fuldt fortjent årets Lærepladspris, sagde formand for DI Roskilde/Køge Bugt Jeanet Løgsted, da hun overrakte kunstværk, diplom og blomster. 

Tømrer- og snedkervirksomheden i Solrød er da også en helt speciel læreplads. Her udvikler lærlingene sig både fagligt og socialt, og de bliver taget med på råd, når ledelse og medarbejdere taler om samarbejdet i virksomheden.

Egon Olsen & Søn er hele tiden i gang med at uddanne et større antal tømrere, typisk to hvert forår og to om efteråret. Når lærlingene starter, har de allerede en god fornemmelse af, hvad de går ind til. De har nemlig alle været ansat i et par uger i en prøveperiode, hvor man har set hinanden an.

- Vi vurderer ikke, om de er gode tømrere. Det, der betyder noget for os, er, at de unge er engagerede, har lyst til at tage fat, og at de kan komme op om morgenen. Hos os er lærlingen nemlig ikke ham eller hende, der slæber ting frem og tilbage. De bliver involveret i den daglige planlægning, og det kræver engagement, sagde Michael Hoff-Møller. Suppleret af sin lærling Sebastian Hinrichensen, der fortalte, hvordan svendene lytter til ham og tager godt imod hans ideer og nye tanker.

- Lærlingene har lyst til at blive hos os, når de bliver udlært. Vi har lyst til at de bliver, og det er der heldigvis rigtig mange, der gør. En af grundene er uden tvivl, at kollegerne og ikke mindst de ældre lærlinge er meget omsorgsfulde overfor nye lærlinge og overfor hinanden. Den omgangstone, der er på virksomheden betyder rigtig meget, sagde Michael Hoff-Møller.

Hos Egon Olsen & Søn A/S har man en lærlingementor, der er altid en lærling med i samarbejdsudvalget og hver lærling fører logbog over det, han eller hun har lært, og hvad deres næste mål er. Der er også en lærlingedag, hvor man besøger steder, der er relevante for faget, lige som virksomheden gerne lægger hus til svendegilder.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Michael Hoff-Møller, Egon Olsen & Søn, michael@egon-olsen.dk, tlf: 23313348
Seniorchefkonsulent Helen Jensen, hje@di.dk, tlf: 2124 4702

Billeder

Fra venstre: Formand for DI Roskilde/Køge Bugt Jeanet Løgsted, lærling  Sebastian Hinrichensen og adm. direktør Michael Hoff-Møller.
Fra venstre: Formand for DI Roskilde/Køge Bugt Jeanet Løgsted, lærling Sebastian Hinrichensen og adm. direktør Michael Hoff-Møller.
Download

Information om DI Roskilde Køge Bugt

DI Roskilde Køge Bugt
DI Roskilde Køge BugtFor yderligere information om DI Roskilde/Køge Bugt:

Seniorchefkonsulent Helen Jensen
Mail: hje@di.dk  
Tlf. 2124 4702
Mobil: 2713 4989

Sekretær Susanne Munk Jørgensen
Mail: sul@di.dk
Tlf. 3377 3924

Følg pressemeddelelser fra DI Roskilde Køge Bugt

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Roskilde Køge Bugt

Alt for mange studenter opgiver at læse videre12.4.2022 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Langt de fleste unge vælger at gå i gymnasiet, men flere og flere af dem kommer ikke i gang med en uddannelse bagefter. I både Køge, Roskilde, Greve, Lejre og Solrød er der tale om en markant stigning i antallet af studenter, der ikke er i gang med en uddannelse fem år efter, de fik huen på. Den udvikling skal vendes, siger formand for DI Roskilde/Køge Bugt Jeanet Løgsted, der opfordrer studenterne til at vende blikket mod erhvervsuddannelserne.

Udsigt til hurtigere sagsbehandling og bedre skole-virksomhedssamarbejde i Solrød6.4.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Samarbejdet mellem Solrød Kommune, skolerne og de lokale virksomheder skal være endnu tættere, og virksomhederne kan se frem til, at Solrød Kommune gør sit bedste for, at byggesager bliver behandlet hurtigere og mere effektivt i fremtiden. Det gav repræsentanter for DI’s regionale forening, DI Roskilde/Køge Bugt, og kommunen – med borgmester Emil Blücher i spidsen – hinanden håndslag på, da de var samlet til dialogmøde tirsdag på Solrød Rådhus.

Udsigt til tættere samarbejde mellem Lejre Kommune og DI5.4.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Lejres virksomheder har brug for flere dygtige medarbejdere, det gælder ikke mindst faglærte. Men færre og færre unge i kommunen vælger en faglært uddannelse, og imens stiger antallet af unge, der ikke er i uddannelse eller arbejde. Det er en af de udfordringer, som den regionale DI forening DI Roskilde/Køge Bugt og repræsentanter for Lejre Kommune med borgmester Tina Mandrup i spidsen, har sat sig for at samarbejde endnu tættere om.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum