Ishøj Kommune

Hold Hjernen Frisk med Kulturium Bibliotek

Del

Er du mellem 60 og 75 år og har lyst til at prøve kræfter med nye aktiviteter, der holder hjernen i gang? Så kan du tilmelde dig Kulturium Biblioteks forløb ’Krop, sjæl og samvær for seniorer’, hvor deltagerne vil blive udfordret af bevægelse og hjernegymnastik i et nyt fællesskab

I 2050 vil antallet af ældre over 80 år være tredoblet. Mange får derfor flere aktive år, efter de går på pension. Men hvordan holder vi vores hjerne frisk så længe som muligt?

Forskning viser, at fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær er vigtige elementer; og det er aldrig for sent at gå i gang.

Derfor deltager Kulturium Bibliotek i Ishøj i et innovativt pilotprojekt støttet af Nordea-fonden. Projektet hedder Hold Hjernen Frisk, og det er anden gang, at Kulturium Bibliotek afholder forløbet.

Otte tirsdage med fast program

’Krop, sjæl og samvær for seniorer’ er navnet på forløbet, som afholdes på Kulturium Bibliotek otte tirsdage kl. 13 – 15.30 med opstart den 14. januar 2020.

Til forløbet bliver der lavet aktiviteter, der holder hjernen frisk, kroppen i gang og humøret højt.

Der vil være et fast program til hver mødegang, som starter med en fællesang, hvorefter der vil være 45 minutters sjov bevægelse - fx dans eller koordineringsøvelser (instrueret af en bevægelsesvejleder).

Herefter vil der være pause med kaffe og tid til en snak, og arrangementet vil slutte af med samtalecafé, højtlæsning og samtale, quiz eller erindringsværksted.

Tilmelding

Tilmelding til forløbet foregår ved at sende en mail til amunt@ishoj.dk eller ved henvendelse på Kulturium Bibliotek. Tilmeldingsfristen er mandag den 6. januar.
Der er begrænsede pladser til forløbet, og du får besked tirsdag den 7. januar, om du har fået en plads.

Det er gratis at deltage.

Læs mere på ishojbib.dk

Om Hold Hjernen Frisk

I det 3-årige projekt, Hold Hjernen Frisk, vil projektpartnerne DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet omsætte forskningsbaseret viden til engagerende og fællesskabsskabende aktiviteter for seniorer omkring pensionsalderen og udbrede eksisterende viden i forskellige formater.

Ud over Kulturium Bibliotek deltager biblioteker over hele landet i projektet, som er ledet af DGI.

Læs mere om Hold Hjernen Frisk på dgi.dk/holdhjernenfrisk

Kontakter

Anne Munch Terkelsen, voksenbibliotekar på Kulturium Bibliotek: amunt@ishoj.dk

Billeder

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum