RealMæglerne

Holbæks nye mægler er grøn

Del

Hver 6. bolig i Danmark opvarmes med gas. På det punkt adskiller Holbæk sig ikke fra landsgennemsnittet, og netop spørgsmålet om energipriser og klima er lige nu mere aktuelt end nogensinde før. Derfor øjner 39-årige Robin Scott Rasmussen som byens nye grønne RealMægler et hul i markedet.

Robin Scott Rasmussen er ny ejendomsmægler i Holbæk med grønne ambitioner. Foto: RealMæglerne A/S

– Jeg føler mig lidt som Mads Skjern i Matador, der kommer til byen med Daniel i hånden og skal i gang med at bygge en forretning op i et marked, hvor tingene har været på én bestemt måde i rigtig mange år. Og så kommer jeg her med alle mine nye idéer under armen, konstaterer Robin Scott Rasmussen med et smil på læben.

Helt uerfaren er han dog ikke. Robin Scott Rasmussen har arbejdet som ejendomsmægler siden 2004, og har siden 2015 arbejdet med egen butik i eget ’brand’. Men muligheden for at komme tilbage i kæde-regi i en ejendomsmæglerkæde med en tydelig grøn profil trak i ham.

Robin tror nemlig på, at spørgsmålene om klima og energioptimering af boliger er definerende for de kommende år.

Tror på Grøn Bolighandel

Butikken i Smedelundsgade åbnede officielt den 1. marts.

– Jeg har længe haft et godt øje til Holbæk, hvor der sælges ca. 1.000 boliger om året, og konkurrencen mellem butikkerne ikke er ret stor. Uden konkurrence er der risiko for et lidt ringere og tilbagelænet produkt. Derfor vil jeg gøre en forskel ved at fokusere på servicen og være med i bolighandlen hele vejen, fortæller han.

Derudover er det klimaet og de grønne intentioner, Robin vil adskille sig på:

– Hos RealMæglerne har vi som ambition at være CO2-neutrale i 2025, og flere og flere af vores butikker i kæden måles på CO2-udslippet. Samtidig har vi klimaberegneren, hvor vi hjælper med gennemsigtighed i energiforbruget og CO2-udslippet i boligen. Det gør det nemmere som boligejer og køber at gennemskue, hvad der kan lade sig gøre, og hvad der bedst betaler sig. Og endelig har vi Grøn Bolighandel, hvor vi i pagt med boligejerne belaster så lidt som muligt i forbindelse med bolighandler, supplerer han.

Selv er Robin Scott Rasmussen ikke fra Holbæk. Han kommer derfor frisk fra fad med et syn udefra og ind:

– Holbæk er en attraktiv by. Der er havnefronten, uddannelsesfaciliteter, finansøkonomuddannelsen og sygeplejerskeuddannelsen og meget andet. Hospitalet er også en stor og vigtig arbejdsplads. Samtidig er det et godt alternativ til Roskilde, der jo efterhånden er lidt peberet i kvadratmeterpriserne. Man får lidt mere for pengene her, siger Holbæks nye RealMægler, der privat bor sammen med sin kæreste og to børn.

Gå ikke i panik

Tilbage til spørgsmålet om gasfyr, som Robin Scott Rasmussen for nylig udtalte sig om i Jyllands-Posten:

– Vi skal passe på med, at der ikke går panik i en forholdsvis ukompliceret situation. For at slå det fast én gang for alle. Man kan altså godt sælge sin bolig, selv om den er opvarmet med gasfyr. Det handler om at vise mulighederne for køber. Som udgangspunkt anbefaler vi, at man ikke går i panik og begynder at skifte alt muligt ud inden salget, siger han.

Han påpeger desuden, at køber jo selv efterfølgende kan løfte boligens værdi og samtidig spare på udgifterne til energi, hvis energioptimeringen tænkes ind i forbindelse lånet til drømmeboligen, og så er det pludselig igen beliggenheden, der betyder mest:

Robin Scott Rasmussen nævner som tommelfingerregel, at hvis en køber står og skal vælge mellem to huse, hvor det ene koster 1.000 kr. mere at varme op i måneden end det andet, så vil køberen kunne låne 200.000 kr. mere til boligkøbet ved at vælge huset med den lave varmeregning.

Selv om det ikke er Mads Skjern, der er kommet til byen, fornemmer man alligevel en vis lighed i de målrettede ambitioner:

– Jeg kan det samme som alle de andre mæglere i byen. Jeg er bare også grøn, og det koster ikke mere af den grund, slutter Robin Scott Rasmussen.

Flere pressefotos her: https://www.scanpix.dk/spdk/ (Appr via Scanpix)


Holbæk-testen: 5 skarpe til Robin om Holbæk

1) Hvad skal man spise, hvis man er sulten i Holbæk?
En tapas platte fra Holbæk Ost & Tapas i Gendarmergården.

2) Man ved, man er fra Holbæk, når ...
... man siger Korsbæk i stedet for Holbæk.

3) Det smukkeste sted i Holbæk er ...
... solnedgangen ved Munkholmbroen.

4) Holbæk er mest kendt for ...
... at være en skøn fjordby med en smuk natur.

5) Er det bedst at være ung eller gammel i Holbæk?
Kultur- og fritids-/sports-faciliteterne i Holbæk er så mange, at det er fantastisk at være både gammel og ung i Holbæk.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om RealMæglerne

RealMæglerne
RealMæglerne
Stenmosevej 15
2620 Albertslund

3634 0800http://www.realmaeglerne.dk

RealMæglerne A/S er en fri og uafhængig ejendomsmæglerkæde, som blev grundlagt i 1988. Med sine 105 butikker i hele Danmark - og flere på vej - er RealMæglerne i dag blandt de største ejendomsmæglerkæder i landet.

Vidste du, at RealMæglerne planter to træer i RealMægler Folkeskoven for hver bolighandel i kæden - ét træ for køber og ét træ for sælger.

Læs mere her: RealMægler Folkeskoven

Boliger og byggeri står ifølge Energistyrelsen for 40 procent af energiforbruget i Danmark, og en stor del af CO2-udslippet er dermed relateret til produktion af varme og energi i boliger.

Med klimaberegneren ønsker RealMæglerne at inspirere boligejerne til at vælge de rigtige løsninger, når de energiforbedrer boligen. Vi kalder det: Sammen om et bedre klima

Følg pressemeddelelser fra RealMæglerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra RealMæglerne

Boligmarkedet holder højt salgsniveau21.4.2022 16:51:21 CEST | Pressemeddelelse

Efter to hektiske Corona-år er boligmarkedet nu ved at ligne 2019, der må betragtes som et normalt år med høj aktivitet. 2020 og 2021 var præget af usædvanlig høj aktivitet. At det nu dæmpes en smule, skyldes bl.a. Ukraine, energipriser og inflation – men aktiviteten er stadig høj. Det viser en gennemgang af salgsstatistikkerne hos ejendomsmæglerkæden RealMæglerne, der viser fortsat fremgang på boligmarkedet ift. 2019.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum