H.M. Dronningen deltager i ’Forskningens Aften’ på Nationalmuseet

Nationalmuseet bedriver forskning i verdensklasse. Sidste år udgav museets forskere rekordmange fagfællebedømte videnskabelige publikationer, og nu præsenterer museet sin nyeste og mest banebrydende forskning i et eksklusivt arrangement den 28. september.
Hendes Majestæt Dronningen har givet tilsagn om at være til stede ved arrangementet.
”Vi glæder os til at præsentere et udvalg af vores mest banebrydende forskning for H.M. Dronningen og samtidig hylde vores forskeres vigtigste resultater. Forskningen spiller en afgørende rolle på Nationalmuseet, hvor den går hånd i hånd med engagerende formidling. Der er ingen formidling uden forskning. Og ingen forskning uden formidling,” siger Rane Willerslev, direktør for Nationalmuseet.
Til ’Forskningens Aften’ bliver følgende fem foredrag præsenteret:
- Jernalderens agerbrug hjælper os i klimakriser v. arkæolog og seniorforsker Mads Dengsø Jessen
- Genbrug er guld – i fortid og nutid v. forskningsprofessor mso i tekstilarkæologi, Ulla Mannering
- Menneske og mode gennem 400 år v. etnolog, kulturhistoriker, seniorforsker Mikkel Venborg Pedersen
- Hvordan støtter velfærdssamfundets udvikling integration? v. antropolog og projektleder Gitte Engholm
- Plastik – et epokegørende materiale v. forskningsprofessor mso i moderne materialer, Yvonne Shashoua
Efterfølgende er der reception i forhallen, hvor eksperter medbringer særlige genstande fra samlingerne.
Pressen inviteres til at fotografere ankomsten af H.M. Dronningen og øvrige gæster fra et udvalgt område foran Nationalmuseets hovedindgang kl. 18.15-19.00. Pressen har ikke adgang til selve arrangementet, men kan få eftersendt billeder fra aftenen ved henvendelse til jni@natmus.dk
Forskning på Nationalmuseet
Nationalmuseet er det kulturhistoriske museum i Danmark med usammenligneligt flest forskere. Omkring 60 forskere arbejder på Nationalmuseet med et bredt spektrum af emner, alt fra materialeforskning og naturvidenskabelige analyser til undervandsarkæologi og forskning i krigshistorie, vikingetid, byudvikling, modehistorie, skriftsprog og plastik.
I 2021 slog Nationalmuseet sin rekord for mængden af fagfællebedømte videnskabelige publikationer, ligesom museet samme år hjemtog ekstraordinære eksterne forskningsbevillinger – tæt på rekorden fra 2018.
I 2022 modtog Nationalmuseet en af de fire prestigefyldte Advanced Grants fra Det Europæiske Forskningsråd, som blev givet til forskning i Danmark.
Nøgleord
Kontakter
John Fhær Engedal NissenKommunikationsmedarbejderNationalmuseet
Tlf:41 20 68 49jni@natmus.dkBilleder

Information om Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaring
Nationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum. Det ligger i Prinsens Palæ i København, hvor det har haft adresse siden 1849.
Nationalmuseet består foruden af besøgsstedet i København også af en forsknings-, samlings og bevaringsafdeling, der tager sig af konservering og bevaring af Danmarks kulturskatte samt forskning i både kulturhistoriske og naturvidenskabelige emner.
Der er 18 besøgssteder knyttet til Nationalmuseets organisation, som Rane Willerslev er direktør for.
Følg pressemeddelelser fra Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaring
Ny podcast om hvordan befrielsen blev til frihed2.5.2025 10:47:06 CEST | Pressemeddelelse
På 80-års-dagen for befrielsen udgiver Nationalmuseets mediehus Vores Tid første episode i podcast, der fortæller historien om de udstødte og beundrede, der skulle starte helt nye liv, da Anden Verdenskrig sluttede
The National Museum confirms: Shipwrecks in Costa Rica are Danish slave ships27.4.2025 19:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Investigations of ship timbers, bricks from the cargo and clay pipes found during underwater excavations in Costa Rica confirm that the site holds two Danish slave ships that, according to historical sources, were shipwrecked off the coast of Central America in 1710.
Nationalmuseet bekræfter: Skibsvrag i Costa Rica er danske slaveskibe27.4.2025 19:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Undersøgelser af skibstræ, mursten fra lasten og kridtpiber fra en undervandsudgravning i Costa Rica bekræfter, at der er tale om to danske slaveskibe, der ifølge historiske kilder forliste ud for Mellemamerikas kyst i 1710.
Nationalmuseet styrker forskning i maritim kulturarv med nyt forskningscenter7.4.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Nyt forskningscenter skal undersøge danske skibsvrag i ind- og udland, samt forske i nedbrydning og bevaring af skibsvrag og stenalderbopladser på havets bund. Det skal bringe ny viden om hele den maritime danmarkshistorie – fra oldtid til nutid.
Ny vicedirektør for Drift og Administration på Nationalmuseet fundet3.4.2025 09:05:00 CEST | Pressemeddelelse
Nationalmuseet har ansat Merete Lange som en ny vicedirektør til at styrke organisationens drift og administration.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum