Udenrigsministeriet

H.K.H. Kronprinsen står i spidsen for grønt erhvervsfremstød til Island

Del

Under overskriften ”Green Energy Solutions – the New Nordic Noir” besøger H.K.H. Kronprinsen, udenrigsminister Jeppe Kofod og 11 danske virksomheder og erhvervsorganisationer den 12.-13. oktober Island for at styrke det dansk-islandske handelssamarbejde på den grønne omstilling.

Besøget i Island er det første fysiske erhvervsfremstød med deltagelse fra Kronprinsen siden Covid-19 pandemien og skal først og fremmest styrke det kommercielle samarbejde om fremtidens grønne energiløsninger mellem Island og Danmark.

”Der er brug for handling fra både politikere og virksomheder, hvis vi skal nå vores klimamål. Med det her erhvervsfremstød håber vi at åbne døre for grønne danske virksomheder på det islandske marked og styrke samarbejdet om udviklingen af nye løsninger. Det vil gavne både klimaet og dansk eksport og kan forhåbentlig være med til at skabe flere arbejdspladser.” siger udenrigsminister Jeppe Kofod. 

Både Danmark og Island har høje ambitioner for den grønne omstilling. Danmark sigter mod CO₂-reduktion på 70 pct. inden 2030 og en afvikling af fossile brændstoffer inden 2050, mens Islands målsætning er en CO₂-reduktion på 55 pct. i 2030 og CO2-neutralitet i 2040. Udviklingen af nye grønne løsninger vurderes at være afgørende for realiseringen af klimamålene.

Foruden Kronprinsen, udenrigsministeren og den danske erhvervsdelegation ventes Islands præsident, en række islandske ministre samt udvalgte islandske virksomheder og erhvervsorganisationer at deltage i erhvervsfremstødets program.

Følgende danske virksomheder og organisationer deltager i erhvervsdelegationen: Vestas, Siemens Gamesa, Haldor Topsøe, Hitachi ABB Power Grids Denmark, Copenhagen Infrastructure Partners, Kamstrup, NKT, Burmeister & Wain Scandinavian Contractor, Per Aarsleff, Nukissiorfiit og State of Green.

Pressemuligheder
Danske og islandske medier vil kunne dække dele af erhvervsfremstødet. Tilmelding til rekamb@um.dk senest den 4. oktober er obligatorisk. Der kræves gyldigt pressekort.

Presserelaterede spørgsmål angående besøget kan rettes til:
Danmarks ambassade i Island, Deputy Head of Mission, Adam Grønholm, adagro@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Danmark har solgt over 200.000 overskydende mRNA-vacciner til Australien og donerer 250.000 vaccinedoser til Rwanda14.10.2021 15:56:22 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen har solgt 200.400 mRNA-vaccinedoser af mærket Moderna til Australien. Der er tale om overskydende vaccinedoser, som ikke skal indgå i den danske vaccineudrulning. Som led i støtten til pandemibekæmpelsen på det afrikanske kontinent donerer regeringen desuden 250.000 vaccinedoser til Rwanda. Donationen skal understøtte Rwandas håndtering af COVID-19-krisen.