HK Privat

HK Privats bestyrelse anbefaler ja til industriforliget

Del

HK Privats sektorbestyrelse har på baggrund af weekendens overenskomstaftale mellem Dansk Industri og CO-Industri besluttet at stemme ja til den 3-årige overenskomstaftale for industrien.

HK Privats øverste myndighed, sektorbestyrelsen, har netop besluttet at stemme ja til industriforliget. Særligt forhøjelsen af fritvalgskontoen fra 4 – 7 % og en række andre gode elementer i forliget har gjort udslaget:

”Vi har fået en række indrømmelser i industriforliget, som vi kan være tilfredse med. Klarest står forhøjelsen af fritvalgskontoen, som vi fra tidligt i processen på vegne af vores medlemmer har sat en dagsorden for forhandlingerne med,” siger Simon Tøgern, formand for HK Privat.

Udover fritvalgskontoen glæder sektorbestyrelsen sig også over de tre ugers ekstra forældreorlov med fuld løn til far, aftalen om at lave en overenskomst på IT-området og mulighed for 5 ugers efteruddannelse ved afskedigelse. Og så ses forbedringer for arbejdsmiljørepræsentanter i forhold til uddannelsesmuligheder og adgang til IT og et pænt løft af minimallønnen og pension til de yngste af eleverne som vigtige elementer.

”Jeg hæfter mig ved, at vi samlet set står med et forlig, hvor der bliver mere til alle. Nu skal vi alle sammen i gang med det vigtige arbejde med at få vores medlemmer mobiliseret til urafstemningen og selvfølgelig at klæde vores lokale forhandlere og tillidsvalgte på til armlægninger med arbejdsgiverne om de lokale lønstigninger,” siger Simon Tøgern, formand for HK Privat.

Overenskomstaftalen løber i tre år, og nu hvor industriforliget er på plads, begynder forhandlingerne for HK Privats 22 resterende landsoverenskomster for godt 60.000 medlemmer. Det gælder en blandet skare af kontoransatte, laboranter, klinikassistenter og andre faggrupper.

Nøgleord

Kontakter

Simon Tøgern, formand for HK Privat, tlf. 50 90 96 42, simon.toegern@hk.dk
Tina Mellergaard, presse i HK Privat, tlf. 42 72 23 78, tina.mellergaard@hk.dk

Links

Information om HK Privat

HK PrivatHK Privat er den største sektor i HK Danmark med cirka 110.000 medlemmer.

Industriens Funktionæroverenskomst er en af HK Privats 23 landsoverenskomster, som er til forhandling her i foråret 2020. Når alle overenskomsterne er forhandlet på plads, skal de til urafstemning blandt de medlemmer, som hører under de forskellige landsoverenskomster.

Følg pressemeddelelser fra HK Privat

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Privat