DI Vendsyssel

Hjørring forbedrer erhvervsvenligheden

Del

Kommunen går ni pladser frem i Dansk Industris årlige undersøgelse af Lokal Erhvervsvenlighed

I Hjørring Kommune er der fremgang at spore, når det kommer til lokal erhvervsvenlighed. Samlet set går kommunen ni pladser frem i Dansk Industris årlige undersøgelse til en placering som nr. 37. Det er særligt kategorierne uddannelse og digitale rammer, der driver fremgangen sammen med den overordnede erhvervsvenlighed. I modsat retning trækker kategorierne grøn udvikling samt infrastruktur og transport

- Hjørring Kommune belønnes endelig for den omfattende satsning på unge og uddannelse gennem Ungegarantien. Hundredvis af lokale virksomheder er partnere i ordningen, og vi vil formentlig først se effekterne af indsatsen i de kommende år, fortæller Richard Fynbo, der formand for DI Vendsyssel.

- I en kommune med udsigt til faldende befolkningstal er det endnu vigtigere at adressere fremtidens arbejdskraftbehov gennem uddannelse. Halvdelen af virksomhederne i årets undersøgelse angiver, at kommunen skal fokusere på arbejdskraft som et af de vigtigste emner, men hvor kommunen historisk har scoret højt på kategorien, vidner årets resultat midt i feltet om, at situationen er vanskelig for virksomhederne, siger DI-formand.

Virksomhederne er generelt tilfredse med kommunerne i Vendsyssel, som alle tre oplever fremgang i den årlige undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed hos kommunerne, som DI netop har udgivet. Samlet set er placeringerne de bedste nogensinde i regionen, hvor Hjørring, Frederikshavn og Brønderslev kommuner for første gang nogensinde er i top-40 samtidig.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2022

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2022, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 13. år i træk DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • 7.915 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Kontakt:

Formand for DI Vendsyssel, Richard Fynbo, telefon 2329 4902

Regional konsulent for DI Vendsyssel, Dennis Jensen, telefon 2065 5202

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Kontakt:

Formand for DI Vendsyssel, Richard Fynbo, telefon 2329 4902

Regional konsulent for DI Vendsyssel, Dennis Jensen, telefon 2065 5202

Information om DI Vendsyssel

DI Vendsyssel
DI VendsysselFor yderligere information om DI Vendsyssel:

Chefkonsulent Dennis Jensen
Mail: deje@di.dk
Tlf. 3377 3896
Mobil: 2065 5202

Koordinator Susanne Graversen
Mail: sug@di.dk
Tlf. 3377 3372

Følg pressemeddelelser fra DI Vendsyssel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Vendsyssel

Fokus på uddannelse i Vendsyssel: Topplaceringer til Brønderslev og Frederikshavn1.9.2021 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Virksomhederne i Vendsyssel prioriterer uddannelseskategorien højest, når de skal vurdere kommunens erhvervsvenlighed. Det ses, når man sammenligner med landsgennemsnittet i undersøgelsen af Lokal Erhvervsvenlighed 2021 fra Dansk Industri (DI). Men hvor Brønderslev og Frederikshavn Kommune place-rer sig blandt de allerbedste kommuner i landet, får Hjørring endnu ikke fuldt udbytte af Ungegarantien.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum