DI Vendsyssel

Hjørring er årets nordjyske højdespringer

Del

Efter fem år i den nederste halvdel, tager Hjørring Kommune et gevaldigt fremad i DI’s årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima. Kommunen går 25 pladser frem på listen og er dermed den tredjebedste kommune i Nordjylland og den bedst placerede kommune i Vendsyssel.

- Når vi spørger virksomhederne om deres overordnede tilfredshed med erhvervsklimaet, viser tilbagemeldingerne fra virksomhederne i Hjørring Kommune en stigende tilfredshed. Vi så allerede tendensen sidste år, hvor kommunen oplevede en pæn fremgang og den er fortsat i år. Det vidner om en kommune, der vil erhvervslivet, siger formand Richard Fynbo, DI Vendsyssel.

Et af de områder, der vurderes positivt i år, er jobcentrets indsats for at opfylde virksomhedernes behov for kvalificerede medarbejdere. Her er kommunen gået 49 pladser frem i årets undersøgelse. Generelt ligger kommunerne i Vendsyssel godt placeret her. Frederikshavn Kommune er placeret som nr. 8 og Brønderslev Kommune er nr. 21.

- Kommunerne i Vendsyssel har i de senere år intensiveret samarbejdet mellem jobcentrene. Hvert år laver kommunerne et fælles jobbarometer, som giver et billede af, hvor der mangler medarbejdere. Det er et godt udgangspunkt for jobcentrene og det viser, at kommunerne forsøger at dække virksomhedernes behov, siger formand Richard Fynbo, DI Vendsyssel.

Frederikshavn Kommune, der var årets nordjyske højdespringer sidste år, går en smule tilbage i år, men holder sig netop i top 30. Det er især vurderingen af den overordnede erhvervsvenlighed, der er forklaringen på tilbagegangen i Frederikshavn Kommune. På den positive side tæller, at kommunen, ifølge virksomhederne, er blevet bedre til at tiltrække nye borgere.

Brønderslev Kommune går 18 pladser tilbage og er i år placeret som nr. 45 i undersøgelsen. Her er det ligeledes virksomhedernes vurdering af den overordnede erhvervsvenlighed, der forklarer tilbagegangen, men også vurderingen af kommunens indsats for at tiltrække borgere og virksomheder til kommunen vurderes lavere end sidste år. Til gengæld ligger Brønderslev Kommune i toppen, når det kommer til konkurrenceudsættelse.

Se alle resultater på di.dk/le18 - her kan du sammenligne kommuner og se placeringer i alle kategorierne i DI’s Lokalt Erhvervsklima 2018.  

FAKTA OM LOKALT ERHVERVSKLIMA 2018:

  • DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2018, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er niende år i træk, at DI laver undersøgelsen.

  • Knap 7.700 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer i alt 350.000 arbejdspladser, hvilket svarer til knap 20 pct. af den private beskæftigelse.

  • Her i 2018 er undersøgelsen udvidet med enkelte nye spørgsmål og flere nye statistiske indikatorer. Undersøgelsen giver derfor et endnu mere nøjagtigt billede af kommunernes erhvervsvenlighed. Det betyder dog, at sammenligning med placeringer i tidligere år skal tages med et mindre forbehold.

  • Som noget nyt er resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer også opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – udover det samlede resultat.

  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent Dennis Jensen på deje@di.dk eller 2065 5202 eller pressekoordinator Claus Kaae-Nielsen på clkn@di.dk eller 2332 6829

Billeder

Information om DI Vendsyssel

DI Vendsyssel
DI VendsysselFor yderligere information om DI Vendsyssel:

Chefkonsulent Dennis Jensen
Mail: deje@di.dk
Tlf. 3377 3896
Mobil: 2065 5202

Chefsekretær Lissen S. Bundgaard
Mail: lsb@di.dk
Tlf. 3377 3702

Følg pressemeddelelser fra DI Vendsyssel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Vendsyssel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum