Hjemløsedyrlægerne udvider til Odense
Vaccinationer, negleklip, diagnosticering og behandling af sygdom samt henvisninger har været opskriften på Hjemløsedyrlægernes frivillige arbejde siden 2006. De har i 16 år arbejdet med at yde gratis dyrlægehjælp til de hjemløses hunde i København og nu er turen også kommet til Fynboerne. Dyrlægerne hjælper med alle forefaldende opgaver, som relaterer sig til dyrets sundhed, og er på den måde med til at skabe tryghed for hundenes ejere og bedre velfærd for hundene.
Netop ved at Dyrenes Beskyttelse hjælper til med den økonomiske og administrative del, er det blevet muligt at udvide tilbuddet til Odense, hvor de hjemløse fremover kan komme nogle gange om året, og få sundhedstjekket deres dyr, få vacciner, negleklip og behandlet mindre ting som det er muligt at klare på gaden.
- De hjemløses hunde betyder alt for dem. Det har vi også kunne se igennem vores samarbejde med Hjemløsedyrlægerne i København. Så vi glæder os til fremadrettet at kunne bidrage til en større tryghed for de hjemløse og deres hunde, ikke kun i hovedstaden men nu også i Odense, fortæller Yvonne Johansen, Dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.
Dyrenes Beskyttelse er enormt glade for samarbejdet med Hjemløsedyrlægerne, da det gennem det samarbejde, er muligt at hjælpe en gruppe af dyr, som det ikke før har været så nemt at støtte. Det er Dyreværnschef Yvonne Johansen rigtig glad for.
Første konsultation 30. april
Det er med stor glæde og sommerfugle i maven, at hjemløsedyrlægerne og Dyrenes Beskyttelse afholder første åbne konsultation i Odense. Det kommer til at foregå d. 30. april og dyrlægerne kommer til at stå ved Odense Banegård.
- Det er vores håb, at tiltaget med tiden kan blive lige så stor en succes i Odense, som det har været i København. Vi oplever en stor taknemmelighed og tryghed når dyrlægerne er på gaden i København, og derfor er vi meget glade for at kunne udvide tilbuddet, afslutter Yvonne Johansen.
Faktaboks: Hjemløsedyrlægerne i Odense
- Dyrlægerne er på Banegårdspladsen ved Fyens Stiftstidende.
- Der er konsultations fra klokken 10-12.
- Alle der bor på gaden med deres kæledyr kan komme og få en snak om deres dyr og få dem tjekket. Dyrlægerne tjekker båder hunde og katte.
Faktaboks: Hjemløse i Danmark
- I hjemløsetællingen 2019 fandt man 6.431 hjemløse personer.
- Af de hjemløse borgere er 77 pct. mænd og 23 pct. kvinder.
- Hjemløsedyrlægerne tilbyder dyrlægehjælp til alle gadens dyr i København og Odense. Initiativet er frivilligt og dyrlægerne er ca. på gaden hver anden måned.
Kontakter
Medievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Yvonne JohansenDyrlæge, dyreværnschef og projektleder (hest)
Tlf:28915390yj@dyrenesbeskyttelse.dkBilleder
Information om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Din nysgerrighed får sælunger til at sulte ihjel: Lad dem være i fred9.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
To sælunger er døde. Det er konsekvensen af, at mennesker er kommet for tæt på og har udvist manglende respekt for dyret. Derfor tør moderen ikke nærme sig, og sælungerne har sultet. Dyrenes Beskyttelse kommer med kraftig opfordring til at lade dem være i fred.
Dyrenes Beskyttelse: Sejr for ålen, men torsken kan ikke vente2.7.2025 16:02:09 CEST | Pressemeddelelse
En bred forligskreds om fiskeriaftalen har lyttet til de grønne organisationer og udpeget store beskyttede områder, samtidig med ålen beskyttes bedre.
Skrald fra sommerens fester bliver dødsfælder for dyrene27.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sommerens mange festivaler og udendørsarrangementer betyder hvert år mere skrald i den danske natur. Skraldet skæmmer ikke blot landskabet, men kan også være livsfarligt for vilde dyr. Dyrenes Beskyttelse opfordrer danskerne til at rydde op efter sig, når festen er forbi.
Landbrugets løftebrud: Fortsat 25.000 døde pattegrise om dagen26.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nye tal afslører status quo i dansk svineproduktion. Hver dag dør over 25.000 pattegrise i Danmark – det samme niveau som sidste år, trods løfter om forbedringer. Dyrenes Beskyttelse kritiserer den manglende handling og efterlyser konkret regulering frem for frivillige hensigtserklæringer.
Opråb til hundeejere: Disse halsbånd må du ikke længere bruge25.6.2025 14:33:44 CEST | Pressemeddelelse
Fra 1. juli bliver pighalsbånd forbudt for hundeejere i Danmark. Dyrenes Beskyttelse glæder sig over de nye regler og minder om, at stødhalsbånd allerede har været ulovlige i mange år – selvom de stadig formodes brugt i det skjulte.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum