Hus Forbi

Hjemløse kommer IKKE frem i køen, men de burde

Del

Nogle medier skriver, at hjemløse nu kommer 'frem i køen' til vacciner mod COVID19. Det passer ikke. 

Det er en fejlfortolkning af en pressemeddelelse fra Socialministeriet, siger ansvarshavende redaktør for Hus Forbi, Poul Struve Nielsen.

Han konstaterer, at der står det, som der altid har stået i Sundhedsstyrelsens retningslinjer under kategori 5. 

- Socialministeriet har fundet det nødvendigt at fortælle, det også gælder hjemløse. Det svarer til at sige: Vi behandler alle, som brækker et ben i en trafikulykke. Også selv om de er hjemløse.

Det er tjekket med Sundhedsstyrelsen, og der er desværre ikke ændret på nogen rækkefølge eller på, hvornår hjemløse vaccineres. Det er blot bekræftet, at vi ikke har lighed i sundhed, siger han og tilføjer:

- Flere læger, som arbejder med rusmiddelbehandling, giver over for Hus Forbi udtryk for, at de mener, hjemløse og udsatte bør vaccineres først, og de giver også udtryk for, at de sagtens kan klare den opgave. Så kom dog i gang. Det er vel dokumenteret, at den gruppe mennesker har en sundhedstilstand, som er dårligere end gennemsnitsdanskeren, så meget dårligere at de lever 19 år kortere.

Dokumentation

Socialministeriet skriver:

Hjemløse og socialt udsatte samt mennesker med handicap, der er i særlig risiko for at blive alvorligt syge af COVID-19, vaccineres som en del af kategori 5. Det sker ved, at en læge visiterer borgeren til at blive vaccineret som en af de første.

Sundhedsstyrelsens beskrivelse af kategori 5:

Udvalgte personer med tilstande og sygdomme, som medfører særligt øget risiko for alvorligt forløb ved COVID-19.

Information om Hus Forbi

Hus Forbi
Hus Forbi
Jernbane Allé 68
2720 Vanløse

8993 7474https://husforbi.dk/

Hus Forbi udkom første gang i august 1996. Anledningen var FN’s internationale fattigdomsår, og at København var europæisk kulturby ’96.

Hus Forbi tjener et dobbelt formål:

  1. At være med til at skabe debat og dialog om og med hjemløse og socialt udstødte, som typisk ikke kommer til orde i medierne.Hus Forbi er med andre ord deres talerør og skal sætte deres holdninger, behov og ønsker på dagsordenen over for politikere, myndigheder og resten af danskerne i al almindelighed.
  2. At give de hjemløse sælgere mulighed for at tjene deres egne penge og have noget at stå op til. For mange er det at sælge Hus Forbi et værdigt alternativ til tiggeri eller kriminalitet, fordi de her tjener penge på lovlig vis ved at sælge et produkt – avisen – som de kan stå inde for.

Følg pressemeddelelser fra Hus Forbi

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hus Forbi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum