Folkekirkens Nødhjælp

Hjælp til inflations-ramte forbrugere: Wefood skærer 33 % af prisen

Del

På Danmarks Nationale Madspildsdag den 29. september er der flere gode grunde til at besøge Wefood. Kunder får store rabatter, gratis økologiske knækris og smagsprøver. Alt sammen for at sætte fokus på en større balance i fordelingen af mad på verdensplan.

Foto: Folkekirkens Nødhjælp
Foto: Folkekirkens Nødhjælp

I en tid hvor priserne stiger og stiger, og hvor mange danskere mærker presset på husholdningsbudgettet, er der store besparelser at finde i Wefood, som er Folkekirkens Nødhjælps butikker med overskudsvarer.

Her kan kunder altid finde dagligvarer til nedsatte priser, men den 29. september får forbrugerne mulighed for at gøre et ekstra stort priskup.

På Danmarks Nationale Madspildsdag, som i år falder torsdag den 29. september, er prisen på alle mad- og drikkevarer sat ned med 33 %. Og det er ikke et tilfælde, at det netop er den rabat, kunderne kan opnå.

”På verdensplan smider vi 33 % af al mad ud, mens flere end 800 millioner mennesker sulter. Der er mad nok til at mætte alle i verden, men noget er gået galt. Der er en stor ubalance i fordelingen af fødevarer verden over, og det skal der laves om på, hvis vi skal bekæmpe sult og underernæring,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, der står bag Wefood.

Wefood har siden 2016 bekæmpet madspild ved at sælge varer med beskadiget emballage, forkert mærkning, overskredet holdbarhedsdato og sæsonvarer. Varer, som ingenting fejler, og som ellers ville have endt i skraldespanden hos traditionelle supermarkeder.

Et halvt riskorn med stor værdi

I Wefoods sortiment indgår også overskudsprodukter, som ofte bliver kasseret allerede i produktionen. Det er for eksempel økologiske Basmati Knækris, som bliver delt ud til Wefood-kunder og andre interesserede på Madspildsdagen.

De knækkede ris er overskud fra produktionen af basmatiris hos Nordic Food Partners og har samme næringsværdi, økologistatus, smag og duft som hele ris. Under produktionen knækker nogle af riskornene og sorteres normalvis fra. I stedet for at kassere knækrisene får de deres egen emballage og sælges i Wefood-butikker for at undgå unødigt madspild.

Desuden vil det på dagen også være muligt at smage en velkendt madspildsret – stegte ris – tilberedt med økologiske knækris fra Nordic Food Partners. Kokke og madsagkyndige kommer forbi alle Wefood-butikker for at lave retten og dele lækre smagsprøver ud fra kl. 14 til 17 den 29. september.

”Knækris et eksempel på, at selv et halv riskorn har stor værdi. I Cambodja og mange andre lande, vi arbejder i, har man altid brugt knækkede riskorn i madlavningen, og det har vi ladet os inspirere af. For at vi sammen kan bekæmpe sult skal vi tænke nye løsninger i verdens fødevaresystemer,” siger Birgitte Qvist-Sørensen og fortsætter:

“Vores mål med kampen mod madspild er at skabe en mere retfærdig fordeling af verdens ressourcer, så alle får adgang til tilstrækkelig og nærende mad hver eneste dag – for mad er en menneskeret,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Wefood binder en sløjfe på kampen mod madspild ved at sende al overskud fra butikkerne videre til verdens fattigste mennesker gennem Folkekirkens Nødhjælps arbejde. Pengene går blandt andet til at introducere nye, klimaresistente afgrøder i lande som Cambodja, Kenya og Etiopien, så bønderne er bedre klædt på, når klimakatastroferne rammer.

___________________________________

Wefood

I 2016 slog Folkekirkens Nødhjælp dørene op til Wefood, Danmarks første butik, der sælger varer med beskadiget emballage, forkert mærkning, overskredet dato for holdbarhed og sæsonvarer. Overskuddet fra Wefood-butikkerne går til mennesker i nød. I dag findes seks butikker over hele landet, mens flere er på vej.

Madspildsdagen

Danmarks Nationale Madspildsdag ligger samme dag som FN’s Internationale Madspildsdag, hvor verdens lande opfordres til at sætte fokus på forebyggelse og reduktion af madspild. På verdensplan er FN-målet 50 procents reduktion inden 2030.

____________________________________

Pressen er velkommen til at dække Danmarks Nationale Madspildsdag i vores Wefood-butikker på dagen. Kontakt Lasse Emil Kristiansen, presserådgiver i Folkekirkens Nødhjælp, på tlf. 5060 4015 eller e-mail lekr@dca.dk  for yderligere info.

Nøgleord

Billeder

Foto: Folkekirkens Nødhjælp
Foto: Folkekirkens Nødhjælp
Download
Økologiske Basmati Knækris. Foto: Folkekirkens Nødhjælp
Økologiske Basmati Knækris. Foto: Folkekirkens Nødhjælp
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

41 86 59 75https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Opråb fra 20 globale brændpunkter: Behovet for nødhjælp har aldrig været større9.9.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Fødevarekrisen rammer hele verden og forstærkes af klimakrise, flygtningekrise, de afledte økonomiske effekter af coronakrisen, demokrati- og menneskerettighedskrise. Hyperinflation og fødevarepriser på himmelflugt på grund af krigen i Ukraine skubber yderligere 95 millioner mennesker ud i ekstrem fattigdom og 50 millioner ud i alvorlig sult. ”Derfor har efterspørgslen på internationalt samarbejde og udviklingsbistand historisk set aldrig været større. Men de mange kriser betyder, at bistanden bliver smurt stadig tyndere ud, og der er et kæmpe behov for at tænke nyt for at hjælpe så mange som muligt,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp. En ny rundspørge, som vi har foretaget blandt Folkekirkens Nødhjælps 20 landekontorer i Afrika, Mellemøsten og Asien, bekræfter både fødevarekrisens alvor og de afledte problemer med dybere fattigdom, dårligere sundhed, stigende ulighed, flere konflikter og udhuling af udviklingsbistanden. Men rundspørgen peger også p

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum