Halsnæs Kommune

Hjælp os med at forbedre sundheden

Del

Hvordan kan vi øge sundheden i Halsnæs Kommune? Har du gode ideer, så kom og del dem med os.

I Halsnæs ryger, drikker og spiser vi generelt for meget. Blandt andet oplever vi, at der blandt vores unge er for mange, der ryger og er overvægtige. Dertil kommer livsstilssygdomme, stress og for lidt motion i hverdagen, som alt sammen er med til at udfordre sundheden i kommunen. Kort sagt går det den forkerte vej, og det vil vi i Halsnæs gerne gøre noget ved.

Derfor har udvalget for Sundhed og Forebyggelse besluttet at udarbejde en sundhedsstrategi, der skal styrke sundheden i Halsnæs.

I den forbindelse vil udvalget gerne involvere dig som borger, da der er brug for alle gode idéer til at komme i mål. Det kan være, du har idéer til flere muligheder for bevægelse og motion i dagligdagen, øget fokus på kost og ernæring eller nye og anderledes muligheder for at deltage i genoptræningshold og andre sundhedstilbud, som kommunen udbyder.

Som borger kan du dele din viden, dine tanker, og dine gode idéer med os digitalt via et spørgeskema på Halsnæs Kommunes hjemmeside, hvor alle besvarelser vil blive taget med i det videre arbejde med sundhedsstrategien.

Fokus på sundheden nu og i fremtiden

Halsnæs nye sundhedsstrategi skal afløse den nuværende sundhedspolitik, der udløber ved udgangen af året. Konkret vil strategien sammen med dine idéer og viden bidrage til, at vi kan tilpasse kommunens sundhedstilbud, så de passer bedst muligt til dig og dine medborgeres behov. Ligesom den skal bidrage til at gøre sundheden mere tilgængelig for alle uanset social baggrund.

Udvalgsformand for Sundhed og Forebyggelse, Michael Thomsen ser frem til at inddrage borgerne i den nye sundhedsstrategi og understreger vigtigheden af dit bidrag:

”Netop fordi det går den forkerte vej med vores sundhed, er det afgørende, at vi sikrer vores indsatser både nu og for fremtiden. Det gør vi ved at sætte ind, der hvor behovet er størst og ved at tilpasse vores tilbud, så de kommer vores borgere mest muligt til gavn. Derfor er det også vigtigt, at vi inddrager borgerne i udarbejdelsen af vores nye sundhedsstrategi. Vi ved nemlig, at borgerne i Halsnæs ikke bare ligger inde med vigtig viden om deres konkrete sundhedsbehov, men de har også en masse gode tanker og idéer, som kan bidrage til at styrke sundheden i kommunen.”

Du kan svare på spørgeskemaet til og med den 7. oktober, og finder det via linket her.

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Bliv vaccineret mod influenza2.10.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Vintertid er influenzatid. Vil du beskytte dig mod influenza, kan det være en god idé at blive vaccineret. Er du ældre, kronisk syg eller på anden måde særligt udsat, kan du blive vaccineret gratis. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du lader dig vaccinere mod influenza, hvis du tilhører en risikogruppe - også selvom du føler dig sund og rask. Er du i risikogruppen, er du også i særlig risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb, hvis du smittes med COVID-19. Derfor er vaccination mod influenza særligt vigtig i år. Du kan læse mere på linket her. På linket kan du også læse om, hvem der er omfattet af den gratis vaccination.

Nu kan du få udbetalt indefrosne feriepenge30.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Du kan nu få udbetalt op til tre uger af dine indefrosne feriepenge. Feriepengene har du optjent, hvis du har været lønmodtager i perioden 1. september 2019 til 31. marts 2020. Modtager du offentlige ydelser, vil de ikke blive påvirket, hvis du vælger at få udbetalt dine tre ugers feriepenge nu. Offentlige ydelser er for eksempel kontanthjælp, sygedagpenge, fleksløntilskud, ressourceforløbsydelse eller ledighedsydelse. Du får udbetalt dine indefrosne feriepenge via Borger.dk. Hvis du ikke ønsker at få udbetalt dine indefrosne feriepenge, bliver de stående hos Lønmodtagernes Feriemidler, indtil du når pensionsalderen. Du kan læse mere om ordningen på linket her til Borger.dk.

Budgetforlig på plads i Halsnæs30.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Et enigt byråd har indgået forlig om budgettet for de næste fire år i Halsnæs. Forliget betyder blandt andet, at der vil blive foretaget store investeringer i velfærden særligt til gavn for kommunens børn, unge og ældre. Det er Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten, som har indgået en budgetaftale for 2021-2024, og dermed står samtlige 21 mandater bag aftalen. For forligspartierne har det især været vigtigt at prioritere borgernes velfærd. Derfor vil børn, unge og ældre i de kommende år opleve, at der bliver flere penge til blandt andet bedre normeringer i daginstitutioner og mere personale på kommunes plejecentre. På dagtilbudsområdet bliver det tilført 1,6 mio. kr. ekstra til bedre normeringer. Et område hvor der også sidste år blev tilført ekstra midler. På skoleområdet skal overgangen fra daginstitution til skole styrkes. Derfor er der afsat 3,9 mio. kr. til ekstra personale, som i en overgangsperiode skal hjælpe børnene med at finde sig til rette i de ny

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum