Ishøj Kommune

Historisk mange fodboldskolebørn i udsatte boligområder

Del

80 børn snører fodboldstøvlerne og bliver en del af fodboldens unikke fællesskab, når årets DBU Get2 Fodboldskole finder sted i fodboldklubben Ishøj IF. Skolerne afvikles i samarbejde mellem DBU og DIF og er vigtigere end nogensinde for at give udsatte børn en skøn oplevelse efter corona-tiden

Corona-krisen i Danmark har siden marts betydet, at dansk fodbold har været lukket ned hele foråret. Heldigvis betyder genåbningen af landet, at fodboldens unikke fællesskab igen i år finder sted på fodboldskoler i socialt udsatte boligområder.

DBU Get2 Fodboldskole er noget udover det sædvanlige. Børn fra trange vilkår kan drible, jonglere og score sig vej til nye venskaber og uforglemmelige minder. Og aldrig har det været vigtigere end i år, hvor fodboldskolernes unikke fællesskab kan give børn fra udsatte boligområder de oplevelser, som de har savnet under corona-krisen.

Get2 fodboldskolernes vigtige rolle i at gøre en positiv forskel for børn fra sårbare miljøer kan ikke understreges nok, fortæller Bent Clausen, næstformand i DBU og bestyrelsesmedlem i DIF:

”Corona har skabt en historisk sundhedskrise i Danmark og lukkede dansk fodbold i hele foråret, men nu ruller bolden igen herhjemme til stor glæde for rigtig mange mennesker. DBU Get2 Fodboldskole har på grund af corona aldrig været vigtigere end i år, hvor skolerne både kan genskabe begejstring og ikke mindst give et trygt fællesskab til børn fra udsatte boligområder. Det er fantastisk, at skolerne kan afvikles – og endda med et rekordantal børn,” siger Bent Clausen.

80 børn deltager i Ishøj

Når Ishøj IF i uge 27 afholder årets DBU Get2 Fodboldskole vil 80 børn i alderen syv til 14 år møde op på grønsværen hver morgen. Skolen i Ishøj IF er i år blandt et rekordantal på 21 skoler og hele 1.375 deltagere, hvilket blandt andet er gjort muligt takket være en pris fra UEFA Foundation for Children Award og en tilhørende pengepræmie på 45.500 euro.

I snart tre årtier har DBU afviklet fodboldskoler for flere end 500.000 børn over hele landet. Det er dog ikke alle børn i Danmark, der af økonomiske årsager har mulighed for at deltage på en almindelig fodboldskole. Derfor afholder DBU i samarbejde med DIF get2sport og lokale fodboldklubber for tiende år i træk særlige fodboldskoler for børn, der bor i udsatte boligområder.

Get2 Fodboldskolerne følger samme koncept som de gængse fodboldskoler bortset fra, at deltagerne bliver rekrutteret og kun betaler et symbolsk beløb for at deltage. Fodboldskolerne er i høj grad drevet af lokale frivillige trænere og ledere, der gør et kæmpe arbejde for at give deltagerne en mindeværdig oplevelse.

Målet med DBU Get2 Fodboldskole er at give børnene en uge i sommerferien med masser af oplevelser og at inkludere samt fastholde børnene i dansk foreningsidræt.

Fodboldskolerne afvikles med fokus på myndighedernes retningslinjer om udendørs idræt. Fodboldskolerne er dog undtaget forsamlingsforbuddet på 50 personer og kan afvikles med flere børn samlet.

Fakta om Get2 Fodboldskole

  • Get2 Fodboldskoler afholdes i et samarbejde mellem lokale fodboldklubber, DBU og DIF get2sport, der støttes af Udlændige- og Integrationsministeriet og TrygFonden.
  • DBU Get2 Fodboldskole ligner DBU Fodboldskole, men adskiller sig ved at være målrettet børn i alderen syv til 14 år i udsatte boligområder.
  • Get2 fodboldskolerne så dagens lys i 2011 og fejrer i år 10-års jubilæum
  • I år afholdes skolerne i Ishøj IF, Hundige Boldklub, Union/Brønshøj, NFC/Toreby (Lolland Falster), Nakskov FC, AIF/BS72 (Albertslund), Holbæk B&I, Høje Taastrup Idrætsforening/TG80, AaB, ACFC (Gellerup), Viby IF, Hasle BK, Munkevængets F & I, Haderslev FK, Esbjerg IF 92, B1909 (Vollsmose), Høje Kolstrup B 81 (Aabenraa), FC Nørremarken (Vejle), Randers KFUM, B52 Aalborg.
  • Der forventes i alt at deltage 1.375 piger og drenge på årets Get2 fodboldskoler.

Praktiske oplysninger:

Ishøj IF afholder Get2 Fodboldskole i uge 27 fra mandag til fredag kl. 09 til 15.

Adresse: Ishøj Idræts & Fritidscenter, Vejledalen 17, 2635 Ishøj

80 piger og drenge forventes at deltage

Mattias Tesfaye (udlændinge- og integrationsminister), Ole Bjørstorp (borgmester i Ishøj Kommune) og Sengül Deniz (1. viceborgmester og formand for Kultur- og fritidsudvalget) gæster Get2 Fodboldskole i Ishøj IF onsdag d. 1. juli kl. 10.30. 

Kontakter

Emil Ballisager, DIF get2sport koordinator i Ishøj Kommune: ekrob@ishoj.dk eller 21 68 57 19.

Billeder

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum