Psykiatrifonden

Historisk dag – også for psykiatrien

Del
Danmark har fået en ny regering. Det er en historisk dag med en bred SMV-regering hen over Folketingets klassiske midte. Og det er en historisk dag for psykiatrien. Det mener Psykiatrifondens direktør Marianne Skjold.
Marianne Skjold, direktør i Psykiatrifonden. Fotograf: Klaus Holsting
Marianne Skjold, direktør i Psykiatrifonden. Fotograf: Klaus Holsting

I regeringsgrundlaget ”Ansvar for Danmark” kan man læse, at psykiatrien skal løftes på baggrund af Sundhedsstyrelsens og Socialstyrelsens faglige oplæg til en 10-årsplan, at SMV-regeringen vil prioritere yderligere tre mia. kr. til indsatser, og at det betyder, at vi om ti år har en øget bevilling til psykiatrien på fire mia. kr. hvert år.

”Det er i dén grad tiltrængt, når den nye regering vil prioritere psykiatrien yderligere – også langt mere, end det var lykkedes at aftale før valget”, siger Marianne Skjold med henvisning til den aftale, partierne minus Moderaterne fremlagde kort før valget blev udskrevet. En aftale, der mødte voldsom kritik for sin ringe finansiering.

Nu vil regeringen ifølge dagens pressemøde på Marienborg invitere til forhandlinger med Folketingets partier.

”Det er historisk for psykiatrien. For sjældent har det store behov for at løfte psykiatrien stået så centralt i et regeringsgrundlag. Derfor er jeg også ved rigtig godt mod i dag. For de ord forpligter!”, siger Marianne Skjold.

Op mod halvdelen af os får en psykisk sygdom - det kræver en stærk psykiatri
Psykiatrifonden ser samtidig frem til at bidrage til det omfattende reformarbejde, regeringen lægger op til på sundheds- og børne- og ungeområdet.

”Op mod halvdelen af os får en psykisk sygdom i løbet af vores liv, de fleste psykiske sygdomme rammer i modsætning til fysisk sygdom tidligt i livet, og mange får ikke den rette hjælp i tide i dag. Vi glæder os til et konstruktivt samarbejde med politikere og andre om at sikre det løft af psykiatrien, der bringer vores psykiatri op i den omdrejningshøjde, den skal have, hvis den skal stå mål med udviklingen og med regeringsgrundlagets egne ord sætte ”patienten i centrum””, siger Marianne Skjold.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Marianne Skjold, direktør i Psykiatrifonden. Fotograf: Klaus Holsting
Marianne Skjold, direktør i Psykiatrifonden. Fotograf: Klaus Holsting
Download

Information om Psykiatrifonden

Psykiatrifonden
Psykiatrifonden
Hejrevej 43
2400 København NV

3929 3909https://psykiatrifonden.dk/

Psykiatrifonden er en privat, sygdomsbekæmpende organisation. Vi kæmper for, at alle mennesker med psykisk sygdom og de, som er i risiko for at få det, mødes med forståelse og får den hjælp og rådgivning, de har brug for. I tide.

Følg pressemeddelelser fra Psykiatrifonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Psykiatrifonden

Korrektur: Strukturkommission skal udviske ulighed, lette overgange, sikre adgang - uden at forsinke arbejde med tiårsplan28.3.2023 15:32:05 CEST | Pressemeddelelse

Psykiatrifondens direktør Marianne Skjold finder det meget positivt, at statsminister Mette Frederiksen ser psykiatrien som et af de fire vigtigste områder for den strukturkommission, der officielt blev nedsat i dag. Hun mener, at tre hovedproblemer står i vejen for at skabe en psykiatri i verdensklasse: Vi skal udviske uligheden, vi skal gøre overgange gnidningsfri, og alle skal have ens og let adgang til behandling af høj kvalitet. Det er afgørende, at kommissionens arbejde ikke forsinker udrulningen af tiårsplanen for psykiatrien.

Depression koster liv og milliarder – hvad venter politikerne på?2.3.2023 12:17:36 CET | Pressemeddelelse

Ødelagte liv, millioner af sygedage og ikke mindst dødsfald. Depression er topscoreren, når det kommer til danskernes sygdomme. Det viser en ny rapport fra Sundhedsstyrelsen. For den enkelte kan depression være fatalt, og for samfundet koster det over 25 milliarder om året. ”Tallene understreger, hvor akut, et alvorligt løft af området er. Politikerne har vedtaget en plan, men før den kommer ud at virke, er den ikke mere værd end det papir, den er skrevet på”, siger direktør Marianne Skjold.

Jaxstyle streamer i fire døgn til fordel for Psykiatrifonden20.12.2022 10:00:00 CET | Pressemeddelelse

Søvn og mental sundhed optager streameren Jaxstyle, og når han streamer, hører han ofte fra sine følgere, at de savner nogen at tale med om det, der er svært. Charity Subathon 2.0 til fordel for Psykiatrifonden og støttet af Bedre Nætter finder sted fra den 26. til den 30. december, hvor Jacob Krull streamer i alle døgnets 24 timer under sit kunstnernavn Jaxstyle. På Twitch kan følgerne komme helt tæt på, når han deler personlige fortællinger og når han får sin vigtige søvn.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum