Fonden for Entreprenørskab

Herningelever har Danmarks bedste ide og vinder DM i Entreprenørskab

Del

En ide til at gøre livet bedre for landets ældste, masser af hårdt arbejde og et knivskarpt pitch. Den opskrift sikrede torsdag den 22. april holdet Wilma Care titlen som Danmarksmestre i Entreprenørskab. For andet år i træk blev mesterskabet afholdt online, men det gjorde ikke konkurrencen mindre intens, da vinderen skulle findes blandt de mange innovative ideer.

Holdet bag Wilma Care
Holdet bag Wilma Care

Benjamin Lytorp Henriksen, Morten Moesgaard og Christian Riis Gaardsted Petersen fra Herningsholm Erhvervsgymnasium har knoklet med deres ide Wilma Care i et år. Faktisk opstod de første tanker om Wilma Care allerede da Benjamin Lytorp Henriksen gik i 8. klasse, men blev først vakt til live, da eleverne skulle være med i entreprenørskabsforløbet Company Programme i år.

Wilma Care er en kommunikations- og koordineringsplatform til ældres pårørende som er udviklet til plejehjem. Platformen skal sikre større inddragelse af pårørende, lette presset blandt personalet og skabe et samfund omkring de ældre. Wilma Cares mission er at sørge for, at ingen i den danske ældrepleje oplever omsorgssvigt.

Ved en stor kåring sent direkte fra Industriens Hus blev de tre dedikerede unge bag Wilma Care torsdag aften udråbt som vindere af Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab - Company Programme.

- Der har bare været helt vildt hård konkurrence hele vejen igennem med et tårnhøjt niveau. Så det er vildt at vinde! lød det fra gruppen efter kåringen:

- Det er kendetegnende for os, at vi har en ide om, hvad vi vil, men vi skal også være gode til at høre hvad vores omgivelser siger, især i forhold til ældreplejen, for vi har ingen hverdag der. Men vi har fået en oprigtig interesse for, at der er nogle problemer, som skal løses der. Det er en kæmpe motivation i sig selv, sagde vinderne.

Med titlen som Danmarksmestre i Entreprenørskab fulgte også en samlet check på 21.000 kroner sponsoreret af Nordea og Bloomberg og en billet til Europamesterskabet, Company of the Year Competition, som afholdes til sommer.

Herning er hotspot for innovative elever

Vinderne var oppe mod skarpe konkurrenter, og at Herning er hotspot for innovative unge, blev meget tydeligt i finalen, hvor alle priserne gik til elever fra Herningsholm Erhvervsskole og -Gymnasier.

Den samlede andenplads og vinder af kategorien Business & Service blev gruppen Kør Digitalt fra Hernigsholm, der har lavet et learning management system og en app udviklet til at forbedre køreskolebranchen. De vandt samlet 15.000 kr. sponsoreret af Nordea og Bloomberg.

Den samlede tredjeplads og vinder af kategorien Science & Technology blev gruppen ECO Buddy fra Herningsholm, som har lavet en maskine til affaldssortering i restaurationsbranchen. Nye krav om kildesortering af affald udfordrer restauranterne, og ECO Buddys maskine gør det let at sortere og komprimere affald. De vandt samlet 9000 kr. sponsoreret af Nordea og Bloomberg.

Højt niveau og top-engagerede iværksætterspirer

Tusindvis af elever fra ungdomsuddannelser i hele landet har været med i Company Programme i løbet af året, og 155 havde kvalificeret sig til finalen, som for andet år blev afholdt online. Og selv om eleverne har været udfordret af ikke at kunne mødes fysisk og kun have online-undervisning, var det imponerende så langt de unge iværksætterspirer var med deres iværksætterideer.

- Den iderigdom og det engagement vi har set i år, hvor det har været ekstra vanskeligt for de unge at mødes og arbejde på deres ide, er helt fantastisk. De har leveret gennemarbejdede og innovative ideer, og niveauet har været højt. Det har været en fantastisk manifestation af fremtidens iværksættertalenter, siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab, som står bag arrangementet.

Dansk Industri er partner på Company Programme og lagde igen i år hus til DM i Entreprenørskab.

- Et kæmpe tillykke skal der lyde til vinderholdene af DM i Entreprenørskab 2021. Jeg er overvældet over de innovative og værdiskabende løsninger, som de er kommet op med. Ikke kun vinderne, men mange af de hold, der i dag har præsenteret deres idéer. Det understreger endnu engang vigtigheden af, at vi skaber de bedste vilkår for iværksættere i Danmark, for det er dem, der skaber fremtidens løsninger. Derfor vil vi også fortsat bakke op om DM i Entreprenørskab, ligesom vi i DI i øvrigt arbejder hårdt for at fremme dansk iværksætteri, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i Dansk Industri.

Sofie Østergaard var vært ved DM i Entreprenørskab, hvor deltagerne dystede i fire kategorier: Science & Technology, Society & Globalization, Business & Service og Trade & Skills. Alle deltagerne pitchede live på en online scene og mødtes med dommerne i lukkede dommerinterviews, hvor dommerne kunne spørge nærmere ind til detaljerne i ideerne og give feedback. Efter en intens dag, pitchede de fire kategorivindere live under finalen, hvorefter alle dagens vindere blev udråbt i en live-transmitteret finale.

Alle vindere ved Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab

De fire kategorivindere, som er sponsoreret af Bloomberg og Nordea:

Science & Technology: ECO Buddy fra Herningsholm

Society & Globalization: Wilma Care fra Herningsholm

Business & Service: Kør Digitalt fra Herningsholm

Trade & Skills: Mybabyplaid fra Herningsholm


Samlede vindere ved DM i Entreprenørskab 2021, som er sponsoreret af Nordea:

1. pladsen: Wilma Care fra Herningsholm

2. pladsen: Kør Digitalt fra Herningsholm

3. pladsen: ECO Buddy fra Herningsholm

Fotokonkurrencen: GABBY fra Tietgen

Læs mere om Wilma Care:

Nøgleord

Kontakter

Wilma Care: Benjamin Lytorp Henriksen (tlf: 81754511), Morten Moesgaard og Christian Riis Gaardsted Petersen

Berit Bader Lemming, presse- og kommunikationskonsulent ved Fonden for Entreprenørskab, tlf: 31753481 eller berit@ffefonden.dk

Billeder

Holdet bag Wilma Care
Holdet bag Wilma Care
Download
DM i Entreprenørskab blev sendt direkte fra studiet i Industriens Hus
DM i Entreprenørskab blev sendt direkte fra studiet i Industriens Hus
Download
Det kræver et stort teknisk setup, når hundredevis af elever og dommere skal mødes online
Det kræver et stort teknisk setup, når hundredevis af elever og dommere skal mødes online
Download
Sidste års vindere var på besøg i studtiet og blev interviewet af vært Sofie Østergaard.
Sidste års vindere var på besøg i studtiet og blev interviewet af vært Sofie Østergaard.
Download

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffe-ye.dk

Baggrund om DM i Entreprenørskab og Company Programme

Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab er kulminationen på Fonden for Entreprenørskabs undervisningsforløb Company Programme, hvor elevteams fra landets ungdomsuddannelser lærer at omsætte idéer i praksis og bliver taget gennem alle faser af livet som iværksætter. De bedste og mest innovative elevvirksomheder kvalificerer sig via regionale mesterskaber til Danmarksmesterskabet.

Fonden for Entreprenørskab står bag Company Programme og DM i Entreprenørskab i samarbejde med Dansk Industri, Nordea og Bloomberg.

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Flere kvinder stifter virksomhed i Syddanmark14.7.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Den typiske iværksætter er stadig en mand, men i Region Syddanmarkser der ud til at være ændringer på vej. En ny analyse fra Fonden for Entreprenørskab dykker ned i,hvem der stifter virksomhed i Danmark og ser på både køn,uddannelsesbaggrund og hvordan virksomhederne klarer sig på længere sigt. Analysen viser, at Region Syddanmark er én af to regioner, hvor andelen af kvindelige hovedstiftere stiger i Danmark.

Flere kvinder stifter virksomhed i Hovedstadsområdet end i resten af landet14.7.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Den typiske iværksætter er stadig en mand, men særligt i Region Hovedstaden ser der ud til at være ændringer på vej. En ny analyse fra Fonden for Entreprenørskab dykker ned i,hvem der stifter virksomhed i Danmark og ser på både køn, uddannelsesbaggrund og hvordan virksomhederne klarer sig på længere sigt. Analysen viser, at Region Hovedstaden har den højeste andel af kvindelige hovedstiftere i Danmark.

Danske gymnasielever vinder global entreprenørskabskonkurrence med innovativ opfindelse til ADHD-børn7.6.2021 21:08:49 CEST | Pressemeddelelse

Det var med tilbageholdt åndedræt og store øjne, da spændingen blev udløst, og vinderen af det allerførste globale mesterskab i entreprenørskab, De La Vega Global Entrepreneurship Award, skulle findes mandag aften. Seks hold fra hele verden havde kvalificeret sig, men prisen gik til danske Bubbles, som har udviklet lydtætte læringsbobler til børn, der har svært ved at bevare fokus i undervisningen.

UCN vinder ny diversitetspris for kæmpe arbejde med at fremme diversitet27.5.2021 17:27:15 CEST | Pressemeddelelse

På UCN arbejder de målrettet med diversitet på tværs af uddannelser, projekter og aktiviteter. De har et strategisk fokus på at fremme entreprenørskab blandt deres kvindelige studerende og støtter mangfoldighed på tværs af deres entreprenørskabsaktiviteter. Derfor blev de torsdag den 27. maj de allerførste vindere af Diversitetsprisen, som uddeles af Fonden for Entreprenørskab.

Ung kvinde vinder DM i Entreprenørskab med mission om social ansvarlighed27.5.2021 17:06:27 CEST | Pressemeddelelse

”Det værste man kan gøre, er ikke at gøre noget”. Det mantra lever 26-årige Gry Pedersen fra Hadsund i den grad op til. I december 2020 fik hun ideen til en virksomhed, der skal hjælpe mennesker i arbejde, og i dag har virksomheden 12 ansatte. Grys innovative tilgang, ihærdighed og dedikation blev torsdag den 27. maj belønnet, da hun og virksomheden Pakkeriet Hadsund vandt DM i Entreprenørskab for studerende, en billet til EM og 50.000 kr. i startkapital. Der var også priser til studerende fra Odense og Aarhus.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum