DI Midt Vest

Herning stadig blandt de bedste erhvervskommuner

Del

Men kommunen kan ikke hvile på laurbærrene, for andre kommuner presser på, viser undersøgelsen Lokalt Erhvervsklima 2020 fra Dansk Industri.

Herning er fortsat placeret højt på top-10-listen over landets mest erhvervsvenlige kommuner. En placering kommunen har siddet sikkert på i alle de 11 år, analysen er lavet. Men andre kommuner er begyndt at puste Herning i nakken.

- Virksomhederne fortæller os, at Herning er en fantastisk kommune at drive virksomhed i. Der er rigtig god infrastruktur, der er noget af Danmarks bedste uddannelse af morgendagens arbejdskraft, og kommunen har en god evne til at tiltrække såvel virksomheder som borgere til kommunen, siger Claus Arberg, formand for DI Midt Vest.

Der er dog grund til at holde øje med den kommunale behandling af miljø- og byggesager samt sygedagpengesager, hvor tilfredsheden er faldende. Ligeledes er vurderingen, at dialogen mellem erhvervsliv og såvel politikere som embedsmænd er faldet en anelse.

- Vi kan også se, at den overordnede tilfredshed har været vigende i et par år, så det gode råd til Herning Kommune kunne være at benytte det kommende år op til kommunalvalget til at holde fokus på dialog med erhvervslivet for at udvikle de supergode rammer i Herning til at blive endnu bedre, siger Claus Arberg.

Ikast-Brande topper igen Dansk Industris undersøgelse.

Placering i Lokalt Erhvervsklima 2010-2020

Kommune

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

Herning

2

2

1

2

2

2

4

3

2

2

6


Fakta om Lokalt Erhvervsklima 2020

  • DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2020, er Danmarks mest omfattende undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er 11. år i træk, at DI laver undersøgelsen.
  • 7.616 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 323.320 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 18 pct. af den private beskæftigelse.
  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.
  • Resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer er opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger – kontakt chefkonsulent Gitte Brødsgaard Vesti, mail giv@di.dk , tlf.: 2921 7710 eller presserådgiver Nis Peder Kolby, mail: nipk@di.dk, tlf.: 40323400.

Billeder

Information om DI Midt Vest

DI Midt Vest
DI Midt VestFor yderligere information om DI Midt Vest:

Chefkonsulent Michael Jul-Nørup Pedersen
Mail: mjnp@di.dk
Tlf. 3377 4588
Mobil: 2924 7009

Koordinator Vinnie Røslau
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Midt Vest

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Midt Vest

Pumper til hele verden giver initiativpris2.12.2020 14:55:20 CETPressemeddelelse

Det, der begyndte med hånddrevne pumper til de lokale bønder omkring Lem Stationsby, er blevet til en global virksomhed, der leverer avancerede og kraftige pumper til spildevandsanlæg over hele verden. Endda på en måde som medvirker til at sikre størst mulig bæredygtighed som følge af lang levetid og lave energi- og driftsomkostninger. Det anerkender DI Midt Vest ved at give virksomheden Landia A/S i Lem St. DI Midt Vests Initiativpris 2020.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum