DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Her er finalisterne til DM i Debat 2022

Del

Efter semifinalen i DM i Debat er feltet af landets bedste debattører skåret ned fra otte til fire. I morgen skal vinderen kåres til finalen, som bliver afholdt på Folkemødet på Bornholm.

Foto: Christian Liliendahl
Foto: Christian Liliendahl

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd og Politiken kårer igen i år landets skarpeste unge debattør til Danmarksmesterskabet i Debat. 32 unge debattører startede til de indledende runder i København, hvor otte gik videre til semifinalerne på Folkemødet på Bornholm. Efter dagens semifinale er de fire finalister nu fundet: Simon Fendinge Olsen fra Liberal Alliances Ungdom, Maria Ladegaard fra Venstres Ungdom, Jakob Bonde Nielsen fra Danmarks Socialdemokratiske Ungdom og Carl Emil Lind Christensen fra Dansk Metal Ungdom.

Med DM i Debat ønsker DUF at sætte fokus på den gode politiske debat og give flere unge lyst til at sætte deres mening om samfundet i spil. For selvom bølgerne kan gå højt i kampens hede, så er det vigtigt at kunne lytte, forholde sig forstående til sine modstanderes synspunkt og ikke mindst holde en pæn tone, hvis man vil blive den bedste debattør.

Derfor har samtlige deltagere ved dette års DM i Debat underskrevet et debatløfte, som forpligter dem til at have en respektfuld og konstruktiv debat. Debatløftet består af fire punkter: 1. Hav øje på bolden, ikke personen, 2. Hold en respektfuld tone, 3. Giv plads og 4. Anerkend din moddebattør. Debatløftet kommer på initiativ af DUF og Politiken for at lade de unge debattører være frontløbere for en bedre offentlig debat.

Et løfte, som årets semifinalister til fulde levede op til.

”Jeg synes, at deltagerne i dette års semifinale igen viste sig enormt dygtige til at lytte og få nuancerne med i debatterne. Det kan de voksne politikere og debattører lære meget af i en tid, hvor flere og flere unge får mindre lyst til at give deres mening til kende på grund af tonen i den offentlige debat.” udtaler Christine Ravn Lund, forkvinde for DUF.

I finalen, som finder sted i morgen lørdag d. 18. juni på Folkemødet på Bornholm, deltager Carl Emil, Jakob, Maria og Simon. Det er på Politikens Scene kl. 15.00.

Fakta om DM i Debat:

  • DUF og Politiken har siden 2011 afholdt DM i Debat med det formål at give unge en platform til at udbrede deres holdninger, værdier og ideologiske grundlag.
  • Blandt tidligere vindere af DM i Debat finder man blandt andre Peter Hummelgaard Thomsen (Danmarks Socialdemokratiske Ungdom), Gry Möger Poulsen (fhv. Socialistisk Folkepartis Ungdom), Morten Dahlin (Venstres Ungdom), Morten Ryom (Erhvervsskolernes Elev-Organisation), Lawand Hiwa Namo, meningsdanner og tidligere elev på Politikens Debattør- og kritikerskole, og Alex Vanopslagh (Liberal Alliances Ungdom).
 
 
 
 
 

Billeder

Foto: Christian Liliendahl
Foto: Christian Liliendahl
Download

Information om DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Scherfigsvej 5
2100 København Ø

+45 3929 8888https://duf.dk/

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Måling: Størstedelen af unge er bekymrede for en tredje verdenskrig25.5.2022 11:10:27 CEST | Pressemeddelelse

Mere end hver anden ung mellem 18 og 30 år er bekymrede for, at der udbryder en tredje verdenskrig inden for de næste fem år. Størstedelen af de unge ønsker at øge forsvarsbudgettet og er villige til selv at boykotte produkter fra virksomheder, der fortsætter deres aktiviteter i Rusland. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd. Vi er ikke længere den ubekymrede ungdom, der kun har levet i fredstid, mener Christine Ravn Lund, forkvinde for DUF.

Måling: Hver tredje ung ved ikke, hvad vi skal stemme om d. 1. juni11.5.2022 09:49:15 CEST | Pressemeddelelse

Hver tredje ung mellem 18 og 30 år ved ikke, at folkeafstemningen d. 1. juni handler om forsvarsforbeholdet, og mere end hver tredje har enten ikke tænkt sig at stemme eller er i tvivl, om de vil stemme. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd. Vi skal have fart på den demokratiske samtale om, hvad forsvarsforbeholdet betyder for Danmark, mener Christine Ravn Lund, forkvinde for DUF.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum