Center for Offentlig Innovation

Her er de 3 nominerede til NYT SAMMEN BEDRE-prisen

Del

De tre nominerede til Danmarks nationale innovationspris for den offentlige sektor er fundet. Se dem her.

Billede: Tre innovationer er med i opløbet om NYT SAMMEN BEDRE-prisen, den nationale innovationspris for hele den offentlige sektor. (På billedet: Virk Assistenten - Erhvervsstyrelsen).
Billede: Tre innovationer er med i opløbet om NYT SAMMEN BEDRE-prisen, den nationale innovationspris for hele den offentlige sektor. (På billedet: Virk Assistenten - Erhvervsstyrelsen).

En brugervenlig videoplatform, der reducerer tidsforbrug og øger borgertilfredsheden. Bedre søvn uden medicin til borgere med psykiatriske lidelser. Et skræddersyet overblik til små virksomheder, der fx skal starte op eller ansætte første gang.

De tre innovationer er nomineret til NYT SAMMEN BEDRE-prisen.

NYT SAMMEN BEDRE-prisen er Danmarks nationale innovationspris for den offentlige sektor. Den bliver uddelt af Center for Offentlig Innovation (COI).

Imponeret over det stærke felt

I alt 64 offentlige innovationer var indstillet til NYT SAMMEN BEDRE-prisen.

De tre nominerede blev valgt for deres stærke og forskellige bud på nye innovative løsninger på komplekse samfundsmæssige problemer – udviklet i samarbejder til gavn for det danske velfærdsamfund.

"Juryen er imponeret over det stærke felt, som viser en offentlig sektor præget af en høj innovationskapacitet. Innovationsarbejdet er fortsat – også under de corona-vilkår som de offentlige arbejdspladser i lighed med resten af samfundet har været påvirket af det seneste år. Vi glæder os til at være med til at løfte sløret for vinderen af NYT SAMMEN BEDRE-prisen på Innovationsdagen den 5. maj," udtaler en samlet jury.

Priser uddeles for anden gang

Bag de tre innovationer står Aarhus Kommune (Min Video), Region Midtjylland (Bedre søvn uden medicin) og Erhvervsstyrelsen (Virk Assistenten).

I juryen sidder formand for KL Jacob Bundsgaard (S), formand for Danske Regioner Stephanie Lose (V), adm. direktør for Dansk Design Center Christian Bason, centerleder i COI Pia Gjellerup, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) Lizette Risgaard og formand for Akademikerne Lars Qvistgaard.

NYT SAMMEN BEDRE-prisen bliver sammen med Publikumsprisen i år uddelt for anden gang.

Offentliggøres til Innovationsdagen

De fem nominerede til Publikumsprisen blev offentliggjort før påske. Se de fem nominerede til Publikumsprisen her.

Vinderne af begge priser bliver offentliggjort til Innovationsdagen den 5. maj 2021, hvor der bliver mulighed for at udforske offentlig innovation på nærmeste hold og få ny viden, inspiration og netværk.

"Vi har i år set innovationer med et meget stort perspektiv. Det er ikke bare den enkelte innovation, der skaber værdi et enkelt sted – det er innovationer, som kan genbruges i princip eller helt konkret af mange andre offentlige arbejdspladser. Det er værd at fejre pionererne, der skaber gennembrud på nogle meget komplekse områder, hvor vi som samfund kan få løst opgaverne langt bedre end før," siger Pia Gjellerup, centerleder i COI.

Lyt med, når COI i april udgiver podcastepisoder om de tre nominerede – og læs mere her:

---

Min Video – indstillet af Aarhus Kommune
For at se dette indhold fra www.coi.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Målgruppe: Medarbejdere inden for sundheds- og socialområderne

Beskrivelse: En brugervenlig videoplatform med fokus på sikker datadeling har gjort det let for medarbejdere i Aarhus Kommune at optage og dele nødvendige vejledninger og instrukser både internt i og mellem afdelingerne om behandling og håndtering af eksempelvis ældre borgere. Optagelserne sker i samarbejde med borgeren, der oplever en mere ensartet håndtering fra de forskellige medarbejdere, de møder i deres hverdag.

Min Video har bl.a. reduceret tidsforbrug for instruktionspligt og givet en større borgertilfredshed, da borgerne får mere kontrol over, hvad der bliver formidlet, og oplever en mere ensartet håndtering fra medarbejderne.

→ Læs mere om Min Video (pdf)


Bedre søvn uden medicin – indstillet af Region Midtjylland
For at se dette indhold fra www.coi.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Målgruppe: Borgere over 18 år med psykiatriske lidelser og søvnproblemer

Beskrivelse: Borgere med psykiatriske lidelser har ofte søvnproblemer. Det er i sig selv et sundhedsproblem, der samtidig kan forværre de psykiatriske lidelser. Søvnmedicin fungerer godt som en kortvarig løsning på akutte søvnproblemer, men er ikke en optimal langvarig løsning. Baseret på en psykologisk evidensbaseret metode, er der udviklet et nyt non-farmakologisk søvnbehandlingstilbud til borgere med psykiatriske lidelser og søvnproblemer.

Siden opstarten af søvnforløbene er der modtaget 115 henvisninger til søvnforløb. Et dataudtræk fra den elektroniske patientjournal for de første 55 patienter viser, at patienterne opnåede gennemsnitligt en signifikant og klinisk betydningsfuld reduktion af søvnproblemer og en signifikant bedre søvnkvalitet.

→ Læs mere om bedre søvn uden medicin (pdf)


Virk Assistenten – indstillet af Erhvervsstyrelsen
For at se dette indhold fra www.coi.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Målgruppe: Små virksomheder

Beskrivelse: Der er uoverskueligt meget at holde styr på for små virksomheder, når man fx skal starte en virksomhed, ansætte første medarbejder eller købe og sælge varer i andre lande i EU. Virksomhederne savner sammenhæng og overblik over, hvad de skal gøre, hvornår og hos hvilken myndighed. Problematikken og frustrationen har været udtalt og tydelig i mange år, og med Virk Assistenten har Erhvervsstyrelsen givet første forsøg på at skabe et brugervenligt og skræddersyet overblik og sikre digital sammenhæng på tværs i ti centrale situationer.

Virk Assistenten er limen og bindemidlet mellem myndighedernes silovejledninger og digitale løsninger, så virksomhedsejeren gennem beslutningstræer, datatræk, dybe links, tidslinjer mv. får en sammenhængende guidning gennem de forskellige trin i en given proces. Virk Assistenten gør det dermed nemmere for virksomhederne at navigere i deres pligter og rettigheder og i at regelefterleve.

→ Læs mere om Virk Assistenten (pdf)

OM INNOVATIONSPRISERNE

- NYT SAMMEN BEDRE-prisen og Publikumsprisen er Danmarks eneste nationale innovationspriser målrettet hele den offentlige sektor.

- NYT SAMMEN BEDRE-prisen uddeles til en offentlig innovation, der rummer en løsning på et komplekst samfundsmæssigt problem, er udviklet sammen med andre aktører, har skabt værdi og har spredningspotentiale.

- Publikumsprisen hylder de mange innovationer, der løser dagligdagens mere simple udfordringer på de offentlige arbejdspladser og gør, at en opgave nu løses hurtigere og i en højere kvalitet end før. Den innovative løsning er let for andre at lade sig inspirere af og genbruge, men behøver ikke at være skabt i samarbejde med aktører uden for arbejdspladsen.

- Innovationspriserne er skabt af COI og blev første gang uddelt i 2019. De skal synliggøre og fejre det gode innovationsarbejde, der sker i og på tværs af hele den offentlige sektor.

- Begge priser bliver uddelt til Innovationsdagen den 5. maj 2021. Læs mere om priserne på coi.dk/innopris.

- Du kan også følge med og høre mere om de tre nominerede i en række podcastepisoder, som COI udgiver i april: coi.dk/podcast.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Billede: Tre innovationer er med i opløbet om NYT SAMMEN BEDRE-prisen, den nationale innovationspris for hele den offentlige sektor. (På billedet: Virk Assistenten - Erhvervsstyrelsen).
Billede: Tre innovationer er med i opløbet om NYT SAMMEN BEDRE-prisen, den nationale innovationspris for hele den offentlige sektor. (På billedet: Virk Assistenten - Erhvervsstyrelsen).
Download
Min Video - Aarhus Kommune
Min Video - Aarhus Kommune
Download
Bedre søvn uden medicin - Region Midtjylland
Bedre søvn uden medicin - Region Midtjylland
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Center for Offentlig Innovation

Center for Offentlig Innovation
Center for Offentlig Innovation
Vestergade 18B, 2. sal
1456 København K

61 81 31 10http://coi.dk/

Center for Offentlig Innovation (COI) er et nationalt center, der understøtter øget kvalitet og effektivitet i hele den offentlige sektor gennem innovation.

COI blev etableret af parterne på det offentlige arbejds­marked i 2014 og er tværoffentligt finansieret via økonomiaftalerne mellem regeringen, KL og Danske Regioner. Læs mere på www.coi.dk

Følg pressemeddelelser fra Center for Offentlig Innovation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Center for Offentlig Innovation

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum