Startpakke.com

Her betaler forældre mindst for børnepasning: Der er penge at spare i Jylland og på Fanø

Del

Over 27.000 kr. kan der være at spare årligt på barnets pasningstilbud. Så stor er forskellen nemlig på, hvad forældre betaler for at få passet deres børn. I Fanø betaler man mindst, mens Gentofte har den højeste takst. I Jylland betaler forældre generelt mindre, end de gør på Sjælland.

Startpakke.com har analyseret priserne for børnepasning i landets kommuner. Resultatet blev en overvældende forskel, der kan have en stor betydning i forældrenes budget. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Undersøgelsen viste også, at taksterne generelt er lavere i Jylland end på Sjælland. Dog ender både Kolding og Varde i en top tre indenfor de dyreste områder med en takst på over 40.000 kr. årligt.

De steder, hvor man som forældre betaler mindst, er generelt set i Danmarks yderområder. Her kan blandt andet nævnes Kalundborg, Tønder og Nordfyns, der alle ender i den laveste ende af skalaen. Vil man spare pengene på børnenes pasning er der derfor god grund til at søge væk fra storbyerne, hvor forældrene betaler mere til deres børns pasning. Du kan se hvordan din kommune ligger i forhold til resten af landet i dette dokument.

Derfor er taksten så lav på Fanø

På Fanø kan forældrenes nøjes med at betale 17.875 kr. om året, uanset om barnet går i dagpleje, vuggestue eller børnehave. Anne Bak, fællesleder for Dagpasningen, udtaler at taksten på Fanø er så lav, fordi børneområdet er en prioritet i kommunen, og ønskes styrket. Både for at give børnene en bedre start i livet og for at styrke bosætningen på øen, der ligger ved Esbjerg.

Det er altså ikke fordi man nødvendigvis får ”mere for pengene” med en høj takst på pasningstilbud.

Fremgangsmåde

I analysen har vi kigget på hvor meget vuggestue -og dagplejepladser koster årligt, og herefter sammenlignet dem. Alle takster gælder børnepasning for børn mellem 0- 2 år og taksterne er inkl. frokostordning. Se hele undersøgelsen samt uddybende statistik her.

Nøgleord

Links

Information om Startpakke.com

Startpakke.com
Startpakke.com
Borupvang 2b
2750 Ballerup

https://startpakke.com

Startpakke.com er et websit for alle gravide og småbørnsforældre. På siden finder du nyheder, guides og informationer til gravide og forældre til små børn, så familier kan få den bedst mulige start på deres nye tilværelse. 

Følg pressemeddelelser fra Startpakke.com

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Startpakke.com