Hent din medicin, når det passer dig

Da Region Hovedstadens regionsråd i 2020 besluttede at opstille medicinbokse på regionens hospitaler, var formålet at gøre det lettere for dem, der jævnligt skal forbi en hospitalsafdeling for at hente medicin på faste åbningstider. Med de seks medicinbokse kan patienter nu hente deres medicin tæt på bopælen og på et hvilket som helst tidspunkt, som passer bedst i den enkeltes hverdag.
"Hverdagen er i forvejen fyldt godt op med travlhed og ærinder, og hvis man som eksempelvis kroniker jævnligt skal forbi et hospital for at hente sin medicin, så er det ikke altid let at få skemaet til at gå op. Derfor er jeg glad for, at vi med de opsatte medicinbokse kan hjælpe til lette hverdagen og gøre det lettere at være patient i regionen,” fortæller Christoffer Buster Reinhardt (C), formand for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden.
Udlevering af medicin via boks er for eksempel en mulighed for patienter i behandling for gigt, sklerose, kroniske tarmsygdomme, hiv/aids, transplanterede patienter og ikke mindst kræftpatienter.
Mere end 800 patienter får hver måned udleveret medicin fra medicinboksene, og som en forholdsvis ny ting kan man nu også hente sin medicin på tværs af hospitaler. Så hvis man går til undersøgelse på Herlev Hospital, men bor på Amager, kan man nu nøjes med at tage forbi Amager Hospital og hente sin medicin i pakkeboksen der.
Frigør tid til personalet
Region Hovedstadens Apotek driver medicinboksene i samarbejde med de seks hospitaler. At opgaven med pakning af medicin foregår centralt på regionens apotek, betyder at medarbejderne på de seks hospitaler sparer tid, som de i stedet kan bruge på patienter i ambulatoriet.
”Vi er glade for samarbejdet med hospitalsafdelingerne om medicinboksordningen. Det er det kliniske personale, der bestiller medicinen for patienterne, og vores personale pakker medicinen og sørger for det er klart til patienten i en medicinboks, dér hvor patienten ønsker at hente sin medicin. Alle mærker, at medicinboksordningen er til stor gavn for patienterne, og vi er stolte over, at vi bidrager til mere fleksible løsninger for den enkelte patient,” fortæller direktør for Region Hovedstadens Apotek Rikke Løvig Simonsen.
Fakta: Sådan bruger du medicinboksen
Du aftaler med det ambulatorium, som du er tilknyttet, at du gerne vil afhente medicin i medicinboks i stedet for at møde op i ambulatoriet. Når medicinen er pakket, modtager du en SMS med anvisning om afhentning. Det er også muligt at bede en ven eller pårørende om at hente din medicin, ligesom man kender det fra almindelige pakkebokse.
Fakta: Hospitalsudleveret medicin
Patienter, der er i behandling på et hospital uden at være indlagt, kan i nogle tilfælde få udleveret medicin gratis fra hospitalet i stedet for en recept på medicinen. Hospitalsudlevering kaldes også vederlagsfri udlevering, og gælder for helt bestemte lægemidler til bestemte sygdomme. Udleveringen af den vederlagsfrie medicin sker altid i samråd med den behandlingsansvarlige læge.
Billeder


Information om Region Hovedstaden
Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Miljøundersøgelse viser ingen væsentlig spredning af forurening til Roskilde Fjord3.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Region Hovedstadens nye undersøgelse viser, at der kun sker begrænset påvirkning af Roskilde Fjord med PFAS og fenoler fra det gamle affaldsdeponi på Stålvalseværket i Frederiksværk.
Region H oplever flere episoder med vold og trusler mod medarbejdere31.3.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Region Hovedstaden er i gang med en kortlægning og gennemgang af bygninger og matrikler på de somatiske hospitaler for at se, om der er steder, hvor man kan øge trygheden og sikkerheden på hospitalerne. Regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) ser med alvor på stigning af episoder med vold og trusler mod medarbejderne.
Digitaliseringspriser til hudkræft-app, der skærer måneders ventetid ned til blot en enkelt dag20.3.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
På Dansk IT’s årlige konference for offentlig digitalisering, ”Off Dig”, er Digitaliseringspriserne ’Sammenhængsprisen’ og ’Publikumsprisen’ netop gået til projektet Digital Hudkræftsdiagnostik, som kraftigt reducerer patienternes ventetid i forbindelse med diagnosticering af hudkræft. Projektet er finansieret af Danske Regioner og Digitaliseringsstyrelsen, og er et fællesregionalt initiativ, der implementeres i hele landet.
Akutberedskabet overtager lægevagtsporet i akutklinikker efter prøveperiode19.3.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Efter en tre måneders prøveperiode overtager Region Hovedstadens Akutberedskab ansvaret for lægevagtsporet i de lokale akutklinikker i Sundhedshuset i Helsingør og på Frederikssund Hospital. Det betyder bl.a., at lægerne på de to klinikker skal besvare opkald på Akuttelefonen 1813, når der ikke er patienter i klinikkerne.
Region Hovedstaden udvider behandlingsansvar til 96 timer14.3.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Regionen tager hul på sundhedsreformens anbefalinger og udvider i løbet af forsommeren aftalen om behandlingsansvaret for patienter, der udskrives til kommunal sygepleje. Behandlingsansvaret vil som noget nyt også gælde udskrevne patienter fra psykiatrien
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum