DOF BirdLife

Hele Europa tæller fugle: Oplev tusindvis af fugle i Skagen og Gedser

Del

Fuglestationerne i Skagen og Gedser byder indenfor til et af Europas største fuglekiggerevents - EuroBirdwatch. Tusindvis af birdere fra hele Europa mødes første weekend i oktober i 33 lande for at se de millioner af trækfugle, der kommer forbi deltagernes kikkerter.

Fuglekiggere, Foto: Skagen Fuglestation / Dansk Ornitologisk Forening/BirdLife Danmark
Fuglekiggere, Foto: Skagen Fuglestation / Dansk Ornitologisk Forening/BirdLife Danmark

Hvor mange fugle kan du se på en weekend? Vær med, når hele Europa retter kikkerterne mod trækfuglene til EuroBirdwatch den første weekend i oktober.

Her i landet er det Dansk Ornitologisk Forenings fuglestationer i Skagen og Gedser, der slår dørene op til åbent hus for alle fugleinteresserede - fra nybegynderen til feltbissen, lørdag den 1. oktober fra 9 til 12.

På både Gedser Fuglestation og Skagen Fuglestation kan man deltage i fugletællinger og lære mere om trækfugle, fuglekiggeri og ringmærkning.

Få fuglene helt tæt på

- Det er en af årets bedste muligheder for at komme helt tæt på fuglene og få unikke oplevelser, når ringmærkerne sætter ringe på trækfuglene lige for næsen af deltagerne. Det skal man unde sig selv og familien at opleve, siger Simon S. Christiansen, der er leder af Skagen Fuglestation.

Arrangementet kræver hverken tilmelding, betaling eller forudgående kendskab til fugle. Man skal bare møde op og opleve, så længe man orker. Faktisk er det særlig oplagt for begyndere, fordi der her er mulighed for at få et par tips og tricks med fra erfarne og dygtige fuglekiggere.

- Det er højsæson for efterårstrækket, så chancerne for de spektakulære fugleoplevelser er rigtig gode med de massive mængder af fugle i flok, som gør træktiden så ekstraordinær. Og så er det en chance for at komme godt i gang med at se på fugle, fordi der står garvede fuglefolk klar til at hjælpe og vejlede, siger Ole Friis Larsen fra Gedser Fuglestation.

Fokus på trækfugle i tilbagegang

Sidste år lagde mere end 13.600 fugle vejen forbi fuglestationerne i løbet af arrangementet og blandt de særligt interessante arter blev der set hvidnæbbet lom, stor kobbersneppe, almindelig kjove og enkeltbekkasin.

Det er 30. gang partnerne i BirdLife Europe and Central Asia går på fuglekig på samme tid, for at give et øjebliksbillede af Europas fugleliv i en tid, hvor størstedelen af fuglene er i bevægelse.

Det samlede europæiske resultat i 2021 lød på over 7 millioner fugle, der blev talt af de mere end 28.000 deltagere fordelt på 35 lande.

Begivenheden er ikke bare en god mulighed for at opleve fascinerende fugle. EuroBirdwatch har samtidig til formål at skabe opmærksomhed på trækfuglene, der for mange arters vedkommende er i tilbagegang.

Arrangementet skal direkte og indirekte sætte fokus på nødvendigheden af at beskytte både vinter- og sommerkvarterer, rastepladser og spisekamre for trækfuglene.

Weekendens fugletællinger fra de 33 deltagende lande bliver samlet og offentliggjort efter weekenden.

Læs mere om arrangementerne her:

Gedser Fuglestation

Skagen Fuglestation

Kontakter

Ole Friis LarsenOrnitolog, Gedser Fuglestation

Tlf:40 91 80 71

Simon S. ChristiansenLeder af Skagen Fuglestation

Skagen Fuglestation er drevet af Dansk Ornitologisk Forening(DOF)/BirdLife Danmark

Tlf:40 21 73 14

Billeder

Fuglekiggere, Foto: Skagen Fuglestation / Dansk Ornitologisk Forening/BirdLife Danmark
Fuglekiggere, Foto: Skagen Fuglestation / Dansk Ornitologisk Forening/BirdLife Danmark
Download

Links

Information om DOF BirdLife

DOF BirdLife
DOF BirdLife
Vesterbrogade 138-140
1620 København V

https://www.dof.dk/

Dansk Ornitologisk Forening (DOF)/BirdLife Danmark er en forening for fugleinteresserede og fuglebeskyttelse. DOF BirdLife arbejder for at fremme kendskabet og interessen for vilde fugle og naturbeskyttelse. Med hjælp fra mere end 2000 ornitologer overvåger DOF sjældne og truede fugle i Danmark og det danske fugleliv generelt. Foreningen har omkring 18.000 medlemmer, fordelt på 13 lokalafdelinger over hele Danmark. DOF er dansk partner i BirdLife International, et globalt netværk af fugle- og naturbeskyttelsesorganisationer. DOF arbejder internationalt med at redde fuglearter, bevare og beskytte levesteder og skabe gode levevilkår for mennesker.

Følg pressemeddelelser fra DOF BirdLife

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DOF BirdLife

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum