Ishøj Kommune

Heksejagt i Ishøj

Del

Heksejagt findes stadig – i en dramatisk teaterforestilling opført af André Andersen Solo den 4. marts kl. 19.30. Forestillingen, som er baseret på en sand historie, kan du se på Bredekærgård i Ishøj

Fra forestillingen 'Heksejagt'.
Fra forestillingen 'Heksejagt'.

’Heksejagt’ er inspireret af sande begivenheder fra en tid, hvor alt blev forklaret med magi og troen på guds vilje og djævelens fristelser. En tid hvor kloge kvinder og fattige tiggere bliver jagtet som troldfolk, og hvor den gode mands syndige drømme om hunkønnet kun kunne forklares med hekseri.

500-året for reformationen

Forestillingen er produceret i anledning af 500-året for reformationen: ”En troldkvinde skal du ikke lade leve! Den der tier om nogen troldkvinde og ikke hjælper med at få kørt et læs brænde sammen til hendes røv, er ikke bedre selv og vil blive straffet!,” fortæller André Andersen, der er manden bag forestillingen.

En kvinde pisser i en gårdport, og syv år efter dør gårdens køer. Et hestevognshjul falder af, da bondemanden kører forbi en fattig tiggerkone. Hekseri.

Sladder får 1.000 kvinder brændt på bålet, men da Heksejægeren fra Ruggård anklager Blommen for hekseri, holder hendes fantasifulde fortællinger hende i live. Inden året er omme har Heksejægeren mistet sin ære og er kommet i unåde hos kongen. Mødet mellem Blommen og Heksejægeren bliver starten på slutningen af heksebrændingerne i Danmark. En sand historie.

Billetter til forestillingen koster 125 kr. Der er rabat til kunder med sølvkort og unge under 25 år. Du kan købe billetter i billetsalget hos Kulturium Musikteater, Ishøj Østergade 28 eller på ticketmaster.dk.

Kontakter

Billeder

Fra forestillingen 'Heksejagt'.
Fra forestillingen 'Heksejagt'.
Download

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum