headspace

headspace får støtte fra Tuborgfondets akutpulje

Del

Det Sociale Netværk/headspace Danmark er glade for at fortælle, at Tuborgfondets akutpulje, der skal skabe fællesskaber for unge i forbindelse med coronaisolationen i Danmark, har valgt at støtte kampagnen #MinIsolationsFortælling med 100.000 kroner.

Kampagnens mål at bringe børn og unge tættere sammen i denne svære tid ved at give dem mulighed for at dele deres oplevelser under isolationen på sociale medier via brug af #MinIsolationsFortælling, da det ikke er muligt at mødes fysisk i denne tid. Kampagnen, der lanceres torsdag den 2. april, vil også gøre brug af en række influencere, der fortæller deres egen historie og engagerer unge, så vi sammen hver for sig kommer godt igennem denne situation.

Mange unge er bekymrede

Allerede før covid-19 lukkede Danmark, viste tal fra regionerne sidste år, at antallet af alvorligt ensomme unge er vokset fra otte til 10-12 procent over de seneste år. Hvis man folder ensomhedsbegrebet ud til også at inkludere flygtigere følelser, så beskriver mellem 25 og 50 procent af de unge sig som ensomme i undersøgelser gennemført inden for den seneste uge. Den påtvungne hjemmeisolation som følge af covid-19 og ensomheden, der kan følge med, rammer altså særligt hårdt for mange unge, og særligt dem, der allerede følte sig ensomme.

”Unge er ikke blandt de grupper, der bliver mest fysisk syge af virussen, men de er særligt sårbare i forhold til, hvordan isolation påvirker deres mentale helbred. Det har vi også allerede set på headspaces nationale chat og på vores telefoner, hvor henvendelserne i øjeblikket primært drejer sig om, hvordan de unge er påvirket rent mentalt af at være isoleret. Vi er meget taknemmelige over, at Tuborgfondet støtter op om at gøre det lidt lettere for de unge i denne tid,” siger Trine Hammershøy, adm. direktør for Det Sociale Netværk/headspace Danmark.

headspace har som mange andre fysiske rådgivningstilbud været nødt til at lukke sine centre på grund af coronavirus. Men headspace holder stadig åbent på chatten på: www.headspace/chat og telefonlinjerne til de enkelte centre er også åbne. Find dit lokale center her: www.headspace.dk/find-dit-headspace. headspace har også åbnet et nationalt telefonnummer: 2597 0000. Linjen er åben alle dage (også weekender) fra 12.00 til 18.00.

Nøgleord

Kontakter

Vedhæftede filer

Information om headspace

headspace
headspaceheadspace er et gratis og anonymt landsdækkende rådgivningstilbud til børn og unge mellem 12-25 år. Her kan børn og unge komme med alle slags problemer – store som små. headspace hjælper årligt tusindsvis af unge med udgangspunkt i mere end 20 headspaces landet over. I øjeblikket er headspace dog udelukkende tilgængeligt online via chatfunktionen på headspace.dk, på telefonen til det enkelte centre og via vores nye, nationale telefonnummer: 2597 0000.

Du kan læse mere om headspace på vores hjemmeside: www.headspace.dk

Følg pressemeddelelser fra headspace

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra headspace

Ny alliance vil gøre faglige uddannelser attraktive for flere unge25.11.2021 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Adskillige gode kræfter går nu sammen for at løfte de faglige uddannelser. Unge, parter på uddannelsesområdet og arbejdsmarkedets parter danner Alliancen for Faglig Uddannelse med det formål at gøre faglige uddannelser attraktive for langt flere unge end i dag. Det sker som en direkte udløber af headspace-initiativet ”Hvad kan jeg blive?”, der frem til slutningen af 2023 er støttet med 17 mio. kroner af A. P. Møller Fonden, med det formål at få flere unge til at interessere sig for erhvervsuddannelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum