headspace

headspace åbner center i Rødby i samarbejde med Femern A/S

Del

Et nyt samarbejde med Femern A/S får nu headspace Lolland til at åbne rådgivning i Rødby. Rødby-centret er en udløber af et samarbejde om lærlingeindsatsen på Femern Bælt-projektet, hvor headspace blandt andet understøtter arbejdet med at tiltrække lærlinge til tunnelbyggeriet.

Ud over at være en hånd i ryggen på de lærlinge, der bliver ansat på byggeprojektet, arbejder headspace bl.a. også for at skabe attraktivt fritidsliv for lærlinge, som vil komme langvejsfra.

”Det giver rigtig god mening, at vi er til stede helt lokalt som en ekstra støtte til de unge i Rødby. Og selvom vi har samarbejde med Femern, så er alle unge velkomne i headspace Rødby. Intet er for stort eller småt, hvis man som ung har et problem og brug for nogen at tale med,” siger Kristian Hjorth, centerchef for headspace Guldborgsund og headspace Lolland – også kendt under headspace Sydhavsøerne.

Som en del af samarbejdet på Sydhavsøerne har headspace også sat fokus på, at unge skal trives bedre med at vælge uddannelse og retning for deres arbejdsliv. Det sker med en række workshops på såvel FGU, erhvervsskoler og folkeskoler – bl.a. også lokalt på Rødby Skole. Lige nu føler mange unge, at det at træffe et valg om ungdomsuddannelse er et valg for livet, og nogen er decideret bange for at vælge forkert.

Workshoppene er designet til at hjælpe unge til at tvivle mindre og trives mere med at træffe valg af uddannelse og job blandt andet ud fra tankegangen om, at for at vide hvad man vil, må man finde ind til hvem, man er. Interne tal fra headspace viser nemlig, at hver femte samtale i headspace handler om en eller anden form for mistrivsel i job og uddannelse.

headspace-centret i Rødby ligger på Østergade 58D og vil fra den 13. september have åbent hver tirsdag fra klokken 13 til 18. Unge mellem 12 og 25 år, der ønsker en samtale i centret, kan ringe og bestille en tid ved at ringe til headspace Lolland, Tilegade 41, 4900 Nakskov, på: 81 41 74 77, ved at dukke op personligt i åbningstiden eller ved at sende en sms til 1403 (husk at starte beskeden med: hs lolland). headspace i Nakskov har åbent tirsdag til torsdag mellem klokken 12 og 18.

Nøgleord

Kontakter

Jakob Risom, pressechef i Det Sociale Netværk/headspace Danmark, mob. 61 65 65 40, e-mail: jr@detsocialenetvaerk.dk
Morten Kramer Nielsen, kommunikationschef, Danmark, Femern A/S, mob. 33 41 44 62, e-mail: mkn@femern.dk

Information om headspace

headspace
headspaceheadspace er et gratis og anonymt landsdækkende rådgivningstilbud til børn og unge mellem 12-25 år. Her kan børn og unge komme med alle slags problemer – store som små, og de kan dumpe ind direkte fra gaden og få den nødvendige hjælp. headspace tilbyder både fysisk rådgivning i en lang række danske byer samt digital chat- og videorådgivning på headspace.dk.

Siden starten i 2013 har headspace rådgivet omkring 70.000 unge via face-to-face-rådgivning, chat- og videorådgivning og korte kontakter i forbindelse med udgående aktiviteter. Desuden har headspace været i kontakt med flere end 240.000 børn og unge igennem udgående oplæg og synlighedsaktiviteter, fx på skoler og ungdomsuddannelser.

Følg pressemeddelelser fra headspace

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra headspace

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum