Udenrigsministeriet

Headhunterfirmaer tager ansvar for ligestilling

Del
Headhunterfirmaer forpligter sig med nyt kodeks til, at mindst 33 pct. af de kandidater, de præsenterer for deres klienter, er kvinder. Samtidig vil de blive mål på deres indsats. Det er syv af de største search- og rekrutteringsfirmaer, der samme med ligestillingsministeren og Copenhagen Business School har udviklet det frivillige kodeks

Udviklingen med at få flere kvindelige ledere går kun langsomt fremad. Kvinder udgør knap 15 pct. af direktionsmedlemmerne i de danske virksomheder og 19 pct. af bestyrelsesmedlemmerne. Over halvdelen af alle virksomheder i Danmark har ikke én eneste kvinde i deres bestyrelse.

Vi skal udnytte alle talenter. Rekrutteringsbranchen tager med kodekset et modigt medansvar ved at forpligte sig på nogle helt konkrete mål for andelen af kvindelige kandidater til ledelses- og bestyrelsesposter. Samtidig forpligter firmaerne sig på at afrapportere på udviklingen, så effekten af initiativet kan følges”, siger ligestillingsminister, Eva Kjer Hansen.

Hvad består det frivillige kodeks af? Det frivillige kodeks består af otte principper, som search- og rekrutteringsfirmaerne forpligter sig til at følge. Blandt andet skal firmaerne tilstræbe, at mindst 33 pct. af de potentielle kandidater, de præsenterer for deres klienter, er kvinder. Det skal være med til at sikre, at feltet af kandidater bredes ud, og at nye talenter kommer i spil.

”De firmaer, der rådgiver erhvervslivet med at finde, vurdere og udvikle ledere, har i de senere år arbejdet med et stigende fokus på at synliggøre og italesætte vigtigheden af flere kvindelige ledere. Dette kodeks er en naturlig fortsættelse af det arbejde, og vi rådgivere understreger med dette initiativ, at vi står sammen og gør en ekstra indsats for at skubbe til udviklingen. Dermed tager vi vores del af ansvaret. Vi ser gerne, at de virksomheder, der rekrutterer, forfremmer og udnævner ledere, også tager deres del af ansvaret, at de sætter mål og følger op på deres egne processer for at fremme kvinder i ledelse og bestyrelser”, siger Tobias Petri fra Spencer Stuart.

Firmaerne forpligter sig også til at øge bevidstheden blandt deres medarbejdere om de ubevidste bias eller fordomme, som kan være med til at påvirke, hvilke kandidater der udvælges.

Samtidig forpligter firmaerne sig til at indrapportere deres resultater til CBS, så effekten af kodekset følges. CBS vil årligt offentliggøre en rapport over udviklingen og afholde en workshop for de search- og rekrutteringsfirmaer, der har tilsluttet sig kodekset. Til workshoppen vil der også blive inviteret øvrige relevant virksomheder for på tværs at dele viden og erfaringer om arbejdet med at fremme diversitet i ledelse og bestyrelser.

Dette kodeks er unikt, da de medvirkende virksomheder ikke kun sætter et mål op for at øge andelen af kvindelige kandidater, men også forpligter sig til at afrapportere, hvordan de gør det, således at kodekset også er med til at øge vores viden på området bl.a. i forhold til de bias forskningen viser uundgåeligt er med til at forme rekrutteringsprocesser. Kodekset er dermed ikke kun et løfte om en numerisk ændring, men et ambitiøst og seriøst ønske om at indgå i dialog med forskere, lovgivere, klienter og konkurrenter om hvordan branchen samlet kan sikre mere neutrale og objektive processer og beslutninger, som sætter kompetencer og potentiale højest”, siger professor Sara Louise Muhr fra CBS.

Dialogen med rekrutteringsbranchen er en del af regeringens opfølgning på evaluering af lovgivningen om måltal og politikker for kønsfordelingen i bestyrelser og ledelse.

De syv firmer der står bag kodekset er Spencer Stuart, Odgers Berndtson, Russell Reynolds Associates, Egon Zehnder, Amrop, Korn Ferry og Heidrick & Struggles.

Ligestillingsafdelingen under minister for ligestilling og CBS finansierer i fællesskab, at der kan måles og analyseres på indsatsen.

De firmaer der ønsker, at tilslutte sig kodekset kan gøre det på CBS’ hjemmeside XXXX.

Kontakter

Vedhæftede filer

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Udviklingspolitisk Råd besøger Etiopien og Kenya22.4.2024 13:13:51 CEST | Pressemeddelelse

Kenya og Etiopien spiller væsentlige stabiliserende roller i et konfliktfyldt Østafrika. Men begge lande står samtidig over for store humanitære og klimamæssige udfordringer, og er blandt de største værtslande for flygtninge i Afrika. Danmark samarbejder blandt andet med landene om grøn og bæredygtig udvikling, modstandsdygtighed mod klimaforandringer, demokrati, menneskerettigheder, fattigdomsbekæmpelse og håndtering af flygtningesituationen. Udviklingspolitisk Råd besøger landene for at få indsigt i implementeringen af dansk humanitær støtte og danske udviklingsprojekter inden for bl.a. myndighedssamarbejdet, landbrug, sociale sikkerhedsnet, energi og vand.

Nye værktøjer skal rejse milliarder til klima og udvikling18.4.2024 07:19:04 CEST | Pressemeddelelse

Verdens udviklingslande mangler enorme beløb til klimaindsatser, fattigdomsbekæmpelse og udvikling af deres samfund. For at skaffe penge nok skal der tages helt nye metoder i brug for at tiltrække mange flere og større investeringer. Danmark er blandt de første lande, der bidrager til to nye finansieringsværktøjer, som vil rejse milliarder til klima og udvikling til gavn for verdens fattige.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye