Håndværkerfradraget hæves i 2021

Del

Det kan godt betale sig at tænke over om du skal have lavet noget ekstra i hjemmet i løbet af 2021, der er nemlig sket det at regeringens finanslov hæver både håndværkerfradraget og servicefradraget til 25.000 per person i 2021.

Der er dog den hage at håndværkerfradraget stadig skal bruges til energirenoveringer og klimatilpasning af boligen.

Det er sket under overskriften ”En grøn genstart af Danmark” da finansminister Nicolai Wammen præsenterede finansloven, og som en del af det, så sker der næsten en fordobling af håndværkerfradraget og næsten en firedobling af servicefradraget i 2021.

Historien bag håndværkerfradraget er at det i 2018 blev lavet om til noget permanent, i stedet for de periodevise vedtagelser, men det blev også gjort grønt, og giver dig fradrag for arbejdslønnen til håndværkeren, og altså ikke materialerne.

Det der udløser et eventuelt fradrag kan være ting som: Opsætning af solceller, omfangsdræn, ventilation, opsætning af varmepumper og isolering af ydervægge og tag.

Kan du også få fradrag for opgaver i lejeboliger og sommerhuse?

Ja det kan du faktisk, fradraget gælder for alle typer af boliger, og hvis du bor til leje, så kan det være sådan at du kan foretage forbedringer og for fradrag, men husk lige at kigge nærmere på lejekontrakten, for normalt er det udlejer der har vedligeholdelsespligten.

Men der er en del der ikke ved at det kan bruges til alle slags boliger, og endda også hvis du har en bolig i udlandet, hvilket sagtens kan være et sommerhus, som kan ligge i Frankrig eller Spanien.

Dog er der det krav at du skal betale ejendomsværdiskat for at opnå håndværkerfradrag for sommerhuset.

Der er også den mulighed at du benytter din ægtefælles håndværkerfradrag, og det kan sagtens ske uden at ægtefællen står som ejer af huset, blot at I var ægtefolk da arbejdet blev lavet.

Hvis du ejer et sommerhus sammen med andre, så kan alle ejerne der betaler ejendomsværdiskat få et fradrag på 18.500 i 2021, men kun på lønudgifterne. Derfor kan du selv lade fukssvansen ligge og få professionelle til at klare opgaven.

Særlige regler for ejerligheder, lejeboliger og andelsboliger

Der er mange der ikke ved at de kan bruge fradraget når de bor til leje, dog er der nogle specielle regler der gør sig gældende for folk der bor i netop den slags boliger.

Hvis du er lejer, så skal du selv betale regningen, hvilket betyder at du ikke kan få et fradrag for en betaling hvis den sker via din husleje, eller din vedligeholdelseskonto, eller fra boligforeningen.

Du skal ud over det have ret til at foretage vedligeholdelsen, af den årsag at udlejer ejer den bolig du bor i, og du har brugsretten, men ikke altid ret til at lave hvad du vil i lejemålet, men det vil fremgå af kontrakten. Derfor kan det være nødvendigt med det rette specialiserede værktøj, som f.eks. en dekupørsav eller en vinkelmåler.

Hvis du bor i en ejerlejlighed, så skal du også have ret til vedligeholdelsen, hvilket så i modsætning til lejeboligerne ikke fremgår af en kontrakt, men af vedtægterne i foreningen, og her er det spørgsmålet hvem der har råderetten til at vedligeholde, om det er dig som beboer, eller foreningen du bor i.

Billeder

Information om Escalate ApS

Escalate ApS
Skudehavnsvej 5
2150 Nordhavn

Følg pressemeddelelser fra Escalate ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Escalate ApS

Corona har givet mere tid til havearbejde24.1.2021 07:30:00 CETPressemeddelelse

Den nye coronavirus har budt på mange forandringer i ikke blot Danmark, men hele verden. Året 2020 har været fyldt med overraskelser, store forandringer og en ny virkelighed, man har skullet vænne sig til. Men på trods af de mange negative ting, som Covid-19 har bragt med sig, har virussen også været en mulighed for fordybelse og tid til at gentænke nogle ting i sit liv. Samtidig har corona givet mange mennesker tid til at genoptage gamle hobbyer eller opdage nye. Flere mennesker end nogensinde før har fundet trøst i naturen, og på den måde er det også blevet enormt populært at udføre havearbejde.

Danske boligejere ser frem mod et godt 202122.1.2021 12:00:00 CETPressemeddelelse

2020 har været et ganske specielt år i hele landet, og det har budt på nogle særlige udfordringer og muligheder for danske boligejere. Når boligen skal vedligeholdes eller forbedres, er det væsentligt at have de rigtige planer for arbejdsprojekterne, såvel som det rigtige værktøj, og danskerne er blevet bedre til at sørge for begge dele. Der har været mere tid til gør-det-selv-projekterne, og det betyder at almindelig vedligeholdelse også har fået lidt mere opmærksomhed fra boligejerne i det forgangne år. Den tendens tyder alt på også vil fortsætte i det nye år.

Nyt år, nyt badeværelse - sådan kommer du i gang med at renovere22.1.2021 09:29:42 CETPressemeddelelse

Pandemien satte gang i alverdens gør-det-selv projekter i 2020. Under nedlukningen i foråret, var alle byggemarkeder undernærmest konstant belejring fra diverse påhitsomme folk. Herudover blev der investeret i mange smarte ting til hjemmet som dæktryksmålere, møbler og meget andet. Pludselig havde alle den tid de havde manglet, til at få skruet lidt på amatruet på badeværelset. Når man først kommer i gang, er der masser af ting i et hus, som man kan gå og nusse om. Det ene afføder det andet, og snart er man fuldt beskæftiget. Her bliver badeværelset ofte overset, selvom det er et af de mest besøgte rum i et hus. Dit badeværelse er noget du bruger hver dag. Hvorfor ikke gøre noget ekstra ud af det. Det behagelige badeværelse Det første det er værd at lægge mærke til ved badeværelset er, om malingen på væggene skaller, krakelerer eller på anden måde buler ud. Gør den det er det muligvis fordi malingen er gammel, men allerhøjest sandsynligt fordi der ikke er brug vådrumsmaling, på et tids

Vær super handywoman anno 202121.1.2021 20:00:00 CETPressemeddelelse

Snemand, julemand, formand og handyman. Rent kulturhistorisk har vi en mandsdomineret verden stadigvæk, hvad sproget angår. I sproget er der nemlig stadigvæk nogle ting, som vi automatisk forbinder med en mand. Heraf de først nævnte ord, og her er ordet ”handyman” et af dem. MEN: Vi befinder os i en moderne ligestillingstid, hvor ordene og kønsrollerne bliver taget grundigt op til revision. For at ændre på magtforholdet mellem kønsrollerne er det sideløbende vigtigt at ændre på vores sprog, hvori disse forhold ligger historisk indlejrede. Det er blandt andet tid til at supplere ordet handyman med handywoman.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum