DEO

Håndsrækning til corona-ramte gymnasier i Aarhus

Del

Som følge af coronaen står gymnasierne i Aarhus kommune stort set tomme hen, og lærerne må atter afvikle deres timer via internettet. Et lille oplysningsforbund rækker hånden ud til corona-ramte gymnasier i Aarhus, og kommer med inspiration til, hvordan undervisningen kan varieres.

Demokrati i Europa Oplysningsforbundet (DEO) har i årevis arbejdet med at skabe mellemfolkelig forståelse, oplysning om Europa og levende oplevelser med politiske udfordringer, kultur og historie. Nu tilbyder DEO samtlige gymnasiers lærere og elever gratis adgang til to store online konferencer om EU. 

”Vi vil gerne hjælpe lærerne med at variere deres onlineundervisning”, udtaler DEO’s undervisningschef Kasper Tonsberg Schlie. 

På konferencerne får man inspiration til, hvordan man gør EU-undervisningen aktuel, aktiverende og vedkommende. Der vil være ekspertoplæg om EU-Kommissionen bag kulisserne, EU’s forsvarspolitik, EU i et historisk perspektiv, EU’s Green Deal og meget mere. Man vil også blive præsenteret for en vifte af nye undervisningsmaterialer om EU. Det drejer sig om alt lige fra rollespil og podcasts til debatkoncepter og talentforløb. 

’På vores konferencer kan lærere og elever komme i direkte dialog med landets bedste EU-eksperter og fx diskutere EU’s klimaplaner med Connie Hedegaard’, fortæller Kasper Tonsberg Schlie. 

På den måde håber DEO, at onlinetimerne kan gøres lidt mere spændende for både lærere og elever. 

Konferencerne afvikles den 25. og 27. august. Læs mere på www.deo.dk/debat

For yderligere information, kommentarer og interview kontakt:  

Undervisningschef Kasper Tonsberg Schlie

42 63 04 16 eller kasper@deo.dk

Nøgleord

Kontakter

Undervisningschef Kasper Tonsberg Schlie

42 63 04 16 eller kasper@deo.dk

Billeder

Links

Information om DEO

DEO
Nordkystvejen 2F
8961 Allingåbro

61 27 72 56https://www.deo.dk/

DEO’s formål er at fremme debat og oplysning om Den Europæiske Union. Ud fra en demokratisk tankegang ønsker vi at aktivere flest mulige i en alsidig og fordomsfri debat om det europæiske samarbejdes indhold og rammer.

DEO er et landsdækkende oplysningsforbund, som arbejder for demokrati i Europa. Vi er partipolitisk neutrale, men stiller kritiske spørgsmål og sætter problemer til debat. Vi arbejder for at engagere folk i EU-spørgsmål og søger at skabe rammerne for en levende og kvalificeret demokratisk debat. 

Følg pressemeddelelser fra DEO

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DEO

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum