SMVdanmark

Halvering af moms vil være tiltrængt hjælp for erhvervslivet

Del

Moms-forslag fra Venstre møder stor ros fra SMVdanmark. En helt oplagt løsning, mener vicedirektør i SMVdanmark Jakob Brandt.

Vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt.
Vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt.

Venstre har foreslået, at momsen sænkes midlertidigt fra 25 til 12,5 pct. fra 1. juni og året ud. Det møder ros fra vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt, der mener, at det er en oplagt vej til at sætte gang i danskernes forbrug:

”Hjælpepakker er ikke nok, hvis Folketinget ønsker at holde erhvervslivet i live, og genstarte den danske økonomi. Der er behov for finanspolitiske lempelser. Venstres forslag vil øge forbruget og øge omsætningen hos de mange SMV’er, som er hårdest ramt af krisen. Kriser får folk til at holde mere på pengene. Risikoen er, at sundhedskrisen bider sig fast og omsættes til en alvorlig økonomisk krise. Derfor skal vi også for økonomiens skyld holde en hånd under efterspørgslen. En halvering af momsen er en helt oplagt løsning på den udfordring,” siger han og fortsætter:

”Vi har for få uger siden foreslået at sænke momsen til 15 pct. resten af året, så vi er glade for at Venstre nu har taget forslaget op. Der er brug for en hjælpepakker til forbrugerne: De små og mellemstore virksomheder trænger til at høre kasseapparatet ringe igen. Samtidig er det socialt afbalanceret og kommer alle til gavn.”

SMVdanmark anslår, at en halvering af momsen koster statskassen godt 40 mia. kr. og foreslår, at hjælpepakken finansieres af det økonomiske råderum.

Kontakter

Billeder

Vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt.
Vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt.
Download

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

Politikere lukker hul: Selvstændige kan nu passe corona-ramte børn hjemme20.9.2020 11:55:35 CESTPressemeddelelse

Selvstændige bliver en del af den nye ordning, hvor forældre kan passe deres hjemsendte, corona-ramte børn på barselsdagpenge. Dermed lukker politikerne det hul, som opstod i sidste uges trepartsaftale mellem regeringen, fagbevægelsen og de store arbejdsgivere. SMVdanmark takker for, at politikerne har lyttet, men mener også, det er helt fair og naturligt, at selvstændige bliver inkluderet i ordningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum