Furesø Kommune

Halvering af indbrudstallet i 1. kvartal 2019

Del

Politiets døgnrapporter melder, at der stadig bliver begået indbrud i Furesø. Men set i forhold til samme tid sidste år går det rigtig godt med indbrudsforebyggelsen i Furesø

Årets første kvartal bød på 52 indbrud i private hjem i Furesø. Det er 52 indbrud for mange, men samtidig omtrent halvdelen af de 102 indbrud, der ramte Furesø sidste år i samme periode. Dermed fortsætter den positive tendens fra 2018, der sluttede med sammenlagt 322 indbrud – hvilket er et stort fald fra 2016, hvor indbrudstallet lå på 542.

Furesø Kommune er som én af landets første kommuner, sammen med Nordsjællands politi, gået ind i det nye nationale Bo Trygt-initiativ med en fælles målsætning om at nedbringe antallet af indbrud i Furesø til under 150 om året inden for 5 år. Den målsætning kan samarbejdsparterne ikke nå alene. Engagerede borgere som Kurt Pedersen fra Højlundshusene er afgørende for at målsætningen nås. I Højlundshusene har man efter en tryghedsvandring arbejdet på at få sikret vinduer i hele området.

Målsætningen blev lanceret i november 2018 i Farum Arena. Her var over 700 Furesø-borgere mødt frem til et borgermøde om at skabe fælles fodslag i indsatsen mod indbrud gennem Nabohjælp og andre indbrudsforebyggende tiltag.

At det skete i Furesø var ikke helt tilfældigt, for kommune, politi og Nabohjælp har over en årrække samarbejdet med Furesøs borgere om, hvordan man selv kan bremse tyven. Den indsats har Bo Trygt-initiativet fra TrygFonden og Realdania, i samarbejde med Bolius og Det Kriminalpræventive Råd nu løftet op som en national indsats.

”Med borgermødet fik vi at samlet borgerne, politiet og Furesø Kommune om en fortsat fælles og målrettet indsats, så vi får endnu flere nabohjælpere i kommunen og får udbredt endnu mere viden om sikring af boligen og betydningen af bedre oversigtsforhold. Vi skal sammen gøre det sværere for tyvene at bryde ind i huse og lejligheder her i Furesø. Tallene for 1. kvartal viser, at det går den rigtige vej, og det er selvfølgelig meget glædeligt,” siger Ole Bondo Christensen.

Samarbejder de næste fem år

Over de næste 5 år vil Furesø Kommune sammen med Nordsjællands Politi og Bo Trygt arbejde målrettet med at engagere borgerne i indbrudsforebyggelsen, så endnu flere tager kampen op mod indbrudstyvene. Det kan blandt andet ske ved hjælp af borgermøder i lokalområderne, tryghedsvandringer og foredrag i bolig- og grundejerforeninger.

Med i indsatsen er også kommunens egne, udkørende medarbejdere som hjemmehjælpere og driftsvagten, der kører rundt i kommunen stort set hele døgnet. Samtidig skal der tænkes i tryghed og forebyggelse i blandt andet kommuneplaner og lokalplaner ved nybyggeri og renovering

Netop den fælles og vedvarende opmærksomhed er det bedste udgangspunkt, understreger vicepolitiinspektør hos Nordsjællands Politi, Brian Stybe Grayston.

”Samarbejdet mellem Nordsjællands Politi, Bo Trygt og Furesø Kommune er et fantastisk godt eksempel på hvordan et fælles fokus på indbrudsforebyggelse giver synergi og skaber ejerskab til problemet hos alle - også den enkelte borger. Og det er et samarbejde, hvor flere andre kommuner i Nordsjælland står på spring til at tage kampen op og gøre det mest mulig besværligt for indbrudstyven og øge chancen for, at han bliver opdaget. Det kræver mange flere hænder, øjne og ører end dem, politiet er indehavere af.”

Drag nytte af Bo Trygt i jeres forening

Tryghedsvandringer tilbydes til alle grundejer-, bolig og andelsforeninger indbrud@furesoe.dk

Gratis sikringstjek foretaget af certificerede låsesmede – www.botrygt.dk

Små borgermøder i lokalområder og foreninger – konceptet tilbydes efter sommer 2019

Foredrag om indbrud og indbrudsforebyggelse ved generalforsamlinger indbrud@furesoe.dk

Gode råd til, hvordan du kan forebygge indbrud

  • Tal med dine naboer om, hvordan I kan hjælpe hinanden. Tilmeld jer www.nabohjælp.dk
  • Vær nysgerrige og hils på alle, der færdes i jeres kvarter
  • Sørg for god udendørs belysning – fx lyssensor
  • Undgå høje hække og hegn, der gør det nemt at skjule sig og giver tyven arbejdsro
  • Deltag i en tryghedsvandring, som Furesø Kommune og Bo Trygt tilbyder til grundejerforeninger og beboerforeninger. Her kan I som beboere dels få tips til at sikre jeres boliger og dels få lejlighed til at samles og igangsætte fælles initiativer som fx tilmelding til Nabohjælp
  • Bestil et gratis tjek af skalsikringen på din bolig på www.botrygt.dk
  • Bestil en betjent til et foredrag i din boligforening på https://politi.dk/bestil/bestil-en-betjent 

Kontakter

Ole Bondo Christensen, borgmester, 7216 5200, borgmester@furesoe.dk

Brian Stybe Grayston, vicepolitiinspektør hos Nordsjællands Politi, bst009@furesoe.dk, 30895143

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Furesøs pædagoger gennemfører diplomuddannelse5.7.2019 13:14:25 CESTPressemeddelelse

Alle dagtilbudsledere og udvalgte pædagoger fra hvert dagtilbud i Furesø Kommune har netop færdiggjort en diplomuddannelse. Pædagogerne er blevet faglige fyrtårne og skal sammen med lederne stå i spidsen for at skabe udviklende læringsforløb, der i endnu højere grad tænker børnenes perspektiv og deltagelse med. Formand for udvalg for dagtilbud og familier Bettina Ugelvig Møller (A) glæder sig over, at pædagogerne udfordres fagligt, og at børnene får glæde af kompetencerne i deres dagligdag.

Furesøs pædagoger gennemfører diplomuddannelse4.7.2019 14:40:35 CESTPressemeddelelse

Som en af de eneste kommuner på Sjælland har Furesø Kommune brugt puljemidler fra dagtilbudsloven til at give samtlige dagtilbudsledere og 1-2 pædagoger fra hvert dagtilbud en diplomuddannelse. Mens andre kommuner har givet pædagoger et tre dages kursus, har Furesø uddannet faglige fyrtårne fra januar til juni. Bettina Ugelvig Møller (A) glæder sig over, at pædagogerne udfordres fagligt, og at børnene får glæde af kompetencerne i deres dagligdag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum