Halsnæs Kommune

Halsnæs vil sundhedsudfordringer til livs

Del

Dårlig sundhed, kortere levetid og flere ældre er nogle af de udfordringer, som Halsnæs Kommune vil sætte ind overfor for, så borgerne i Halsnæs kan blive sundere både nu og i fremtiden.

Det sker som led i en ny sundhedsstrategi, som byrådet netop har godkendt, og som hen over de næste 10 år skal være med til at gøre borgerne i Halsnæs Kommune sundere. Strategien skal blandt andet være med til at give bedre mulighed for at leve et sundere liv, sikre relevante forebyggelses- og sundhedstiltag til gavn for dig som borger og udvikle sundhedsvæsnet i kommunen.

Flere skal leve et sundt liv

Borgerne i Halsnæs er ikke lige så sunde som i de nærliggende kommuner.I gennemsnit lever vi 3-4 år kortere end borgere i eksempelvis Hørsholm Kommune. Ligesom at der også er forskel på, hvor sundt vi lever internt i kommunen alt efter hvilken baggrund, vi kommer fra. Derfor skal der også laves indsatser, som hjælper og motiverer borgerne til at ryge og drikke mindre, spise sundere, få mere motion i hverdagen og styrke den mentale sundhed og trivsel. Særligt skal der sættes ind blandt kommunens børn og unge.

”Det er vigtigt, at vores børn og unge allerede tidligt får gode og sunde vaner ind under huden, og som kan danne grobund for, hvordan de lever deres voksenliv. Det skal vi som kommune selvfølgelig hjælpe med. Blandt andet gennem samarbejde mellem sundhedspleje, daginstitutioner, skoler, foreningsliv og forældre. Det kan for eksempel være ved at sikre røgfri miljøer, hvor de unge færdes, mindre alkohol til fester på ungdomsuddannelserne eller en sundhedscamp. Derfor vil vi i den kommende tid arbejde med, hvad vi konkret kan gøre for at skabe rammerne for et sundt liv,” udtaler Michael Thomsen, udvalgsformand for Sundhed og Forebyggelse.     

Fremtidige udfordringer i fokus

Halsnæs Kommune står ikke bare nu men også i fremtiden over for en række sundhedsudfordringer. Blandt andet vil Halsnæs få flere og flere ældre borgere. Prognoser viser, at op mod hver tredje borger vil være over 65 år i 2031. Stigningen betyder, at endnu flere borgere i fremtiden får brug for hjælp enten i kommunen, på regionens hospitaler eller hos egen læge. Samtidig står kommunen over for at få flere sundhedsfaglige opgaver i takt med, at regionens hospitaler bliver mere specialiserede over de kommende år.

Ifølge udvalgsformand for Sundhed og Forebyggelse, Michael Thomsen, er det vigtigt, at der med sundhedsstrategien også kigges fremad og findes løsninger på de fremtidige udfordringer:

”Med udsigt til flere ældre og flere sundhedsfaglige opgaver i vores hænder, skal vi allerede nu lægge en plan for, hvordan vi sikrer os, at der er ressourcer til at give den pleje og behandling borgerne får brug for. Samtidig gør den lange afstand til regionens hospitaler også, at vi bliver nødt til at se på løsninger, der virker lokalt. Det kan fx være, at nogle behandlinger kan foretages af kommunale sygeplejersker i borgerens eget hjem. Eller at visse lægekonsultationer kan foregå online, ligesom der kan oprettes digitale træningshold som supplement til de fysiske. Det har vi allerede nu gode erfaringer med under coronaepidemien, og det er erfaringer, vi kan tage med os, når vi skal udvikle kommunens sundhedstilbud,” udtaler Michael Thomsen.

Den nye sundhedsstrategi afløser den nuværende sundhedspolitik i kommunen, og vil danne rammen for de sundhedsindsatser, som kommunen sætter i værk fremadrettet.    

Kontakter

Michael Thomsen
Udvalgsformand for Sundhed og Forebyggelse i Halsnæs Kommune
Telefon: 2127 0380

Michala Jessen
Leder af sundhedsafdelingen i Halsnæs Kommune
Telefon: 2712 3687

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum