Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune vinder Den Gyldne Tråd 2021

Del

Med projektet ”Tidlig opsporing af børn og unge med tegn på mistrivsel” har Halsnæs Kommune vundet prisen Den Gyldne Tråd 2021, som netop er blevet uddelt på KL’s sundhedskonference.

Ved KL’s sundhedskonference tirsdag den 19. januar har Nyhedsbrevet Kommunal Sundhed uddelt Den Gyldne Tråd for femte gang. Prisen har til formål at gøre opmærksom på nye initiativer i det nære sundhedsvæsen, og i år blev den tildelt projektet ”Tidlig opsporing af børn og unge med tegn på mistrivsel”.

Det glæder formand i Udvalget for Sundhed og Forebyggelse i Halsnæs Kommune, Michael Thomsen.

”Jeg er selvfølgelig glad for og stolt af at vinde prisen, og så er det rigtig dejligt at få et skulderklap for den indsats for børn og unge, som er omdrejningspunktet i projektet. Vi kan se, at projektet er med til at hjælpe børn og unge tidligere i et mistrivselsforløb, end vi havde mulighed for før. Det betyder, at vi med projektet er med til at forebygge længere og mere alvorlige sygdomsforløb hos børn og unge. At vi nu modtager Den Gyldne Tråd som anerkendelse for den indsats, der ligger bag projektet er selvfølgelig noget, der skaber glæde og giver blod på tanden for dels at fortsætte arbejdet og dels forsøge at udbrede det”, siger Michael Thomsen.

Om projektet

Det vindende projekt er et samarbejde mellem Almen Praksis, PPR, Familieafdelingen, Sundhedsplejen, og Sundhedsafdelingen i Halsnæs Kommune. Projektets formål er at forebygge, at børn og unge, som viser tegn på mistrivsel, får så alvorlige problemer, at de skal i behandling i børne- og ungepsykiatrien. Det sker ved, at de praktiserende læger nu har mulighed for at henvise børn og unge med tidlige tegn på mistrivsel direkte til Halsnæs Kommunes PPR-afdeling, som har fokus på at gribe tidligere og hurtigere ind og hjælpe børn og unge, før deres problemer udvikler sig yderligere.

”Tidlig opsporing af børn og unge med tegn på mistrivsel” startede som et projekt i sommeren 2018, men er nu blevet et fast tilbud i Halsnæs Kommune. Der er stor tilfredshed med projektet hos både de praktiserende læger, i PPR i Halsnæs Kommune og hos de børnefamilier, der modtager hjælp. Derfor tales der nu om muligheden for at udbrede projektet til hele Region Hovedstaden.

Om prisen

Den Gyldne Tråd uddeles af Nyhedsbrevet Kommunal Sundhed og tilledeles nye initiativer i det nære sundhedsvæsen. Det nære sundhedsvæsen defineres som samspillet mellem kommuner, regioner og praktiserende læger samt mellem relaterede institutioner og virksomheder. Initiativet som vinder prisen skal leve op til følgende kriterier:

  • Tværsektorielt samarbejde
  • Borgerinddragelse
  • En utraditionel og velfungerende organisationsform
  • Nytænkning og engagement i det nære sundhedsvæsen
  • Dokumenterede resultater

Kontakter

Michael Thomsen, formand i Udvalget for Sundhed og Forebyggelse. Telefon: 21 27 03 80 Mail: micpt@halsnaes.dk

Louise Simone Hansen, sundhedskonsulent i Halsnæs Kommune og projektleder på ”Tidlig opsporing af børn og unge med tegn på mistrivsel” : Telefon: 20 35 14 25 Mail: loush@halsnaes.dk

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum