Halsnæs Kommune

Halsnæs er med i Kulturmetropolen

Del

Ni danske kommuner og kulturminister Joy Mogensen har underskrevet den nye kulturaftale for hovedstadsregionen. Aftalen gælder i årene 2021-2024 og går under navnet Kulturmetropoloen.

Med sine ni deltagende kommuner er Kulturmetropolen Danmarks største kulturaftale. Formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati i Halsnæs Kommune, Helle Vibeke Lunderød glæder sig over, at Halsnæs Kommune for tredje gang er med i en kulturaftale og ser det som en gevinst for kommunens borgere.

”Hovedformålet med Kulturmetropolen er at skabe både flere og bedre kulturtilbud på tværs af kommunegrænserne til borgerne i de kommuner, som er en del af aftalen. Mange ved måske ikke, at vi er med i sådan en aftale, men med Kulturmetropolen får borgerne, og særligt de unge, et bredere udvalg af kunst og kulturelle oplevelser at vælge imellem. I Kulturmetropolen er vi sammen med andre kommuner om det, vi hver især ikke kan løfte alene, og målet er, at de tilbud der udvikles på tværs af kommunegrænserne kan være med til at øge borgernes livskvalitet”, siger Helle Vibeke Lunderød.

Kulturmetropoloen er fokuseret omkring tre indsatsområder; musik, ungekultur og krydsfeltet mellem kultur og sundhed.

Musik, unge og sundhed

Den nye kulturaftale tager dels udgangspunkt i den første kulturaftale, som blev underskrevet af Helle Lunderød i Gjethuset i Frederiksværk i 2012, men i særdeleshed i den aftale, der har været på området de seneste fire år. Kulturmetropolen bygger således videre på de gode erfaringer og netværk, der er dannet gennem de seneste fire års samarbejde og har derfor fortsat fokus på musik og ungekultur. I centrum er talentudvikling, inddragelse af nye målgrupper, at skabe nye oplevelsesmuligheder samt anderledes ungemiljøer og ungekultur skabt af de unge selv.

Samtidig har aftalen fået et nyt indsatsområde; Et bedre liv med kultur, der arbejder i krydsfeltet mellem kultur og sundhed. Både nationalt og internationalt er der mange gode eksempler og forskningsresultater, der peger på, hvordan kulturen kan øge livskvaliteten og bidrage til især den psykiske og sociale sundhed.

Halsnæs Kommune har gode erfaringer med at forbinde netop kultur og sundhed. I 2017 skabte projektet Kulturmand fællesskaber og åbnede kulturområdet for ensomme mænd. Det nye indsatsområde er da også allerede skudt i gang med projektet Fortællinger i Fællesskab i efteråret 2020, hvor Halsnæs Bibliotekerne og Sundhedsafdelingen i Halsnæs Kommune sammen satte fokus på, hvad det at læse sammen kan gøre for sårbare borgere.

Hvilke konkrete initiativer der bliver en del af den nye aftale er endnu for tidligt at sige, men der er allerede nu et par projekter i støbeskeen. Blandt andet brygges der på et forløb med skrivekunst for sårbare borgere i samarbejde med Halsnæs Bibliotekerne, og sammen med Ungerådet og Unge- og Kulturcentret arbejdes der på at etablere en containercafé som platform for ungekultur.

Kontakter

Helle Vibeke Lunderød, formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati i Halsnæs Kommune. Mail: helu@halsnaes.dk

Lena Karina Remond Petersen, kulturkonsulent i Halsnæs Kommune. Telefon: 21 53 61 17 Mail: lekrp@halsnaes.dk

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Undersøgelse sætter fokus på din sundhed5.2.2021 09:41:21 CETPressemeddelelse

Hvordan har du det? Det spørgsmål har 2450 tilfældigt udvalgte borgere i Halsnæs fået i deres e-boks. Spørgsmålet er en del af en landsdækkende spørgeskemaundersøgelse, som skal klarlægge, hvordan du som borger i Halsnæs og i resten af landets kommuner har det, når det kommer til din fysiske og psykiske sundhed. Det sker for at kunne sætte ind med målrettet forebyggelse og bedre behandling af sygdomme lokalt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum