Udenrigsministeriet

Hæder til forkæmper for kvinders rettigheder

Del

Udviklingsminister Ulla Tørnæs glæder sig over valget af Katja Iversen, direktør for Women Deliver, som Årets Dansker 2018.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs glæder sig over valget af Katja Iversen, direktør for Women Deliver, som Årets Dansker 2018.

”Jeg er utrolig glad for valget af Katja Iversen som Årets Dansker 2018. Hun har gjort et enormt arbejde, som har forbedret rettighederne for tusindvis af piger og kvinder i udviklingslandene. Det er kun én uge siden, at H.K.H. Kronprinsessen og jeg var med til at lancere Women Delivers kampagne ’Deliver for Good’ i Kenyas hovedstad Nairobi. Her besøgte vi også nogle af de projekter, som er udsprunget af Women Deliver, og vi mødte nogle af de kvinder, der har nydt gavn af det,” siger Ulla Tørnæs.

Baggrund:

Danmark har støttet Women Deliver med 25 mio. kr. i perioden 2014-2019. Dertil støtter Danmark Women Deliver’s Deliver4Good-kampagne, som blev lanceret under den store Women Deliver-konferencen i København, med 15 mio. kr. i perioden 2017-2019.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs har desuden godkendt et tilsagn på 5 mio. kr. til udbetaling inden udgangen af 2019 til afviklingen af Women Deliver konferencen i Vancouver i juni 2019.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

H.K.H. Kronprinsessen i spidsen for stort dansk fremstød i Texas8.2.2019 12:00:00Pressemeddelelse

Kronprinsessen rejser til Texas den 10. marts, hvor hun besøger Austin og Houston. I Austin deltager Kronprinsessen i et større dansk fremstød for de kulturelle og kreative erhverv på festivalen South by Southwest (SXSW). Herefter rejser Kronprinsessen til Houston, hvor Danmark og danske virksomheder oplever medvind inden for grøn energi og life science. Kulturminister Mette Bock ledsager Kronprinsessen under hele besøget.

Redegørelsesdebat om status for regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal6.2.2019 06:00:47Pressemeddelelse

For godt et år lancerede regeringen sin særlige indsats for religions- og trosfrihed og beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, og i dag gør udviklingsminister Ulla Tørnæs status for regeringens arbejde på området. Det sker ved en redegørelsesdebat i Folketinget. Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler i den forbindelse: ”Med redegørelsesdebatten i dag skriver vi Danmarkshistorie. Det er nemlig første gang, at Folketinget har en styrket beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, på dagsorden. Og en styrket indsats på området er helt nødvendig. Stadigt flere mennesker lever med væsentlige begrænsninger i deres religions- og trosfrihed, og i de seneste år har der været mange eksempler på decideret forfølgelse. Det gælder ikke mindst kristne minoriteter, hvor det anslås, at mere end 200 mio. kristne verden over er forfulgt. Jeg ser frem til at drøfte regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal med Folketinget. Red