Haderslev Kommune

Haderslev Kommune udvider test-kapacitet på PCR- og kvik-test

Del

Covid-19: Fra lørdag den 15. maj er det muligt at få PCR-test uden tidsbestilling hver anden uge i Gram og hver anden uge i Vojens. Derudover åbner Haderslev Kommune endnu et kvik-test-sted i bymidten i Haderslev og udvider åbningstiderne andre steder.

”Samfundet åbner mere, og det giver ekstra pres på vores test-steder. Derfor har vi indgået en aftale med Region Syddanmark om flere PCR-test og endnu et test-sted med kvik-test”, siger Johannes Berg Westergaard, der er leder for Træning og Rehabilitering i Haderslev Kommune.

I weekenden var der pres på test-stederne over hele landet på grund af genåbning af samfundet. Et pres man også mærkede i Haderslev Kommune.

”Vi oplevede i weekenden ekstra kø på flere af vores test-steder. Og selvom vi har en rigtig god test-kapacitet sammenlignet med andre kommuner, så arbejder vi stadig på at gøre test i Haderslev Kommune så tilgængelige som overhovedet muligt, så vi kan holde smitten med Covid-19 nede”, siger Johannes Berg Westergaard.

PCR-test om lørdagen i Vojens og Gram
Fra lørdag den 15. maj kan man møde op og få en PCR-test uden tidsbestilling. Det er i Vojens i lige uger og i Gram i ulige uger fra klokken 9-17. Det betyder, at der lørdag den 15. maj testes i Gram på Gram Slot og lørdagen efter er det på musikskolen på Vestergade i Vojens. PCR-test med tidsbestilling på Grønningen i Haderslev kører videre som hidtil, så nu får flere mulighed for at blive PCR-testet.

Kvik-test i Gåskærgade
Fra mandag den 17. maj 2021 åbner Haderslev Kommune endnu et test-sted med kvik-test på det tidligere rådhus i Gåskærgade i Haderslev. Det er ligeledes uden tidsbestilling og vil have åbent fra 8-20 i hverdagene og 9-20 i weekender.

Udvidede åbningstider og flere podere
Fra mandag den 17. maj udvides åbningstiderne også i Sundhedscenter Vojens og Gram Fritidscenter, så de fremover holder åbent 8-20 på hverdage og 9-20 i weekender. Derudover fortæller leverandøren Carelink, at de er i gang med at rekruttere ekstra podere, så de kan teste flere på de test-steder, hvor der er plads til det.

”Vi er i gang med at rekruttere et stort antal podere, som vi forventer at kunne have klar fra næste uge, så vi kan afvikle køerne hurtigere. Vi gør alt hvad vi kan for at få så mange podere ud til hvert enkelt test-sted, som der er plads til på det pågældende sted”, siger Ken Paulsen, der er testcenterchef hos Carelink.

Opdateret oversigt over test-steder og åbningstider findes på haderslev.dk/test

Kontakter

Johannes Berg WestergaardAfdelingsleder, Træning og Rehabilitering

Tlf:21120749

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Flagstænger i Slotsgadekvarteret7.6.2021 08:38:49 CEST | Pressemeddelelse

Hvis man går en tur i Haderslevs historiske bykerne, lægger man måske mærke til de mange holdere på husenes facader, hvor der kan monteres en flagstang. På rigtig mange huse blev der i genforeningstiden opsat flagstænger, hvor Dannebrog kunne veje til fejring. Nu er 100 år gået og mange flagstænger er forsvundet igen – men ikke alle! I Slotsgade findes også mange af disse historiske spor, og det er dem, der har inspireret et nyt projekt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum