Haderslev Kommune

Haderslev-borgmester: Vi er klar med betydelig testkapacitet

Del

Mandag mødes landets borgmestre med flere medlemmer af Regeringen. Borgmester H. P. Geil ser frem til en dialog om mulighederne for genåbning og Haderslev Kommune er klar til at tage sin del af en kommende test-opgave.

”Vi er klar til at øge test-kapaciteten.” Så klar er Haderslevs borgmester, H. P. Geil, inden mødet mellem flere ministre og landets 97 øvrige borgmestre på mandag.

På mødet skal mulighederne for en genåbning drøftes, og H. P. Geil ser frem til at høre, hvilke muligheder ministrene vil fremlægge.

”Det helt store spørgsmål er jo, om vi kan få de ældste elever i grundskolerne tilbage i skole. Lige nu slider nedlukningen på os alle, og vi ved at især nogle af vores ældste elever og unge mennesker, der har været hjemsendt længe, har det svært”, siger H. P. Geil.

Han understreger, at Haderslev Kommune står klar, hvis forudsætningen for genåbning er flere test.

”Vi har allerede en betydelig testkapacitet, hvor vi sammen med vores private leverandør kan foretage 1500 podninger om dagen. Det har vi mulighed for at skalere op og udvide til andet end plejecentre og skoler, da vi gennem vores jobcenter kan øge antallet af podere med relativt kort varsel”, siger H. P. Geil.

Fra mandag kører Haderslev Kommunes testteam rundt på skoler i hele kommunen, hvor eleverne fra 0.-4. klasse vender tilbage fra vinterferie, så medarbejderne kan blive podet på arbejdspladsen to gange om ugen, hvis de ønsker det. I forvejen testes ansatte på ældreområdet også flere gange om ugen gennem Region Syddanmarks aftale med Carelink.

Derudover ser borgmesteren også med alvor på at detailhandlen fortsat er lukket.

”Hvorvidt vi skal åbne hele detailhandlen, ved jeg ikke, men vi er nogle kommuner med relativt få smittede, hvor man måske godt kunne give lidt videre rammer for at holde butikken kørende under nogle særlige forhold. Hvis test er afgørende for, at det kan ske, så er vi klar til at løse den opgave”, siger H. P. Geil.

Mødet finder sted virtuelt på mandag den 22. februar klokken 11.

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skoler får kompetenceløft med 5,7 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden4.3.2021 09:00:00 CETPressemeddelelse

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har tildelt Haderslev Kommunes skoler 5.678.975 kr. til kompetenceudvikling af medarbejdere og ledere i skolerne, Det Rådgivende Team og forvaltningen. Omdrejningspunktet for indsatsen er såkaldt co-teaching, hvor flere fagligheder sammen planlægger, gennemfører og evaluerer undervisningen med fokus på øget læring og trivsel hos eleverne.

Fra jurist til SOSU-assistent: Samarbejde får ledige i beskæftigelse og løser rekrutteringsudfordringer2.3.2021 06:00:00 CETPressemeddelelse

Gennem to år har Jobcenter Haderslev og Senior og Rehabilitering i Haderslev Kommune samarbejdet om at få flere uddannede SOSU-assistenter og SOSU-hjælpere. Det har resulteret i, at der er tæt på 130 nye SOSU-assistenter og SOSU-hjælpere på vej, der nu bidrager til ældreplejen med både helt nye kompetencer og erfaring fra tidligere arbejdsliv.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum